Nonkels seizoen 2: familie Persyn nu terug op tv

Nonkels seizoen 2 is weer op tv! Op dit moment kun je op Streamz het complete tweede seizoen bingewatchen. En vanaf donderdag 18 april 21.15 uur kijk je ook weer op Play4 en GoPlay. Het belooft weer genieten te worden van de drie West-Vlaamse broers, hun entourage en de Kameroense vluchteling Innocent. Ontdek hier alles over Nonkels seizoen 2, cast, crew en de nominatie van Nonkels voor de Rockie Awards.

Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je niets wil missen over het tweede seizoen van Nonkels. We hebben dit bericht van 28 juni 2022 bijgewerkt op woensdag 15 maart 2023, zaterdag 2 september 2023 en in april 2024.

Nonkels

Nonkels is een komische fictiereeks over het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Hun leven wordt overhoop gegooid wanneer er plots een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat. Deze reeks is een groot succes in Vlaanderen. Op Streamz staat-ie sinds de start in de top drie van meest opgevraagde series. En de best scorende aflevering op Play4 gaat zelfs over de miljoen kijkers heen.

Nonkels kijken

Heb jij Nonkels nog niet gezien en ben je benieuwd waar je deze serie kunt kijken? Via GoPlay kun je het eerste seizoen alvast bingewatchen, zodat je klaar bent voor de uitzendingen vanaf 18 april 2024. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar GoPlay gaat. Dan kun je vervolgens zo ook Nonkels seizoen 2 kijken. Die staat nu namelijk alleen nog op Streamz.

Nonkels seizoen 2 kijken: 2024 op tv

Maar nu terug naar Nonkels seizoen 2… In het persbericht over de nominatie voor de Rockie Award ontdekten we namelijk dat we nog even geduld moeten hebben. We lezen : “Het tweede seizoen van Nonkels zal worden uitgezonden op Play4 in 2024.” De opnames vonden plaats in de zomer van 2023. Inmiddels weten we in ieder geval dat het bijna zover is. Vanaf 18 april 2024 kijk je Nonkels 2 wekelijks op tv bij Play4 en GoPlay. Op Streamz kun je seizoen 2 bingewatchen vanaf 1 april (en dat is geen grap).

Meer ontdekken over Nonkels seizoen 2:

Nonkels seizoen 2

“Dat onverwachte maar wel verhoopte succes is de verdienste van onze geweldige cast en ​ crew. Ik denk maar aan onze fantastische vrouwelijke vertolkingen. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persyn-wereld te duiken en een nieuw seizoen te schrijven. Carpe diem!”, aldus Rik Verheye, die de Nonkels samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter schreef. Jelle Gordyn deed de regie van de reeks.

Verhaal Nonkels 2

In het tweede seizoen van de succesreeks Nonkels rommelt het in de huishoudens van de West-Vlaamse broers Persyn. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen. Dit zorgt voor serieuze barsten in de relaties van de Nonkels. Of om het met de woorden van nonkel Willy te zeggen: Huwelijk? ​ Gruwelijk!

Aflevering 1

In de eerste aflevering van het tweede seizoen (op donderdag 18 april 2024 bij Play4 op tv) volgt Innocent een integratiecursus bij Anke, waar hij verliefd wordt op medecursiste Safa. Dat veroorzaakt paniek bij Pol, die er alles aan doet om de schijn van het schijnhuwelijk op te houden. Carine betrapt Luc erop dat hij beknibbelt om een nieuwe flight simulator te kunnen kopen. En Delphine wil dat Willy zich meer engageert in hun huwelijk en zet daarvoor onverwachte middelen in.

Nonkels cast

​Met in de Nonkels cast treffen we acteurs en actrices als Wim Willaert, Jelle De Beule, Isabelle Van Hecke, Rik Verheye, Emilie De Roo, Blaise Afonso, Silke Thorrez en Anne Denolf. Wil je daar nu meer over lezen, klik dan hier over het uitgebreide artikel over de Nonkels cast. Zij zullen ook in Nonkels seizoen 2 weer hun intrede doen. Daarnaast zien we ook Assa Sylla (Safa) en Wim Opbrouck (Christian).

Eerder schreven we al:

Jelle De Beule / nonkel Luc

Jelle De Beule aka nonkel Luc vertelt: “Geweldig nieuws en ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen. Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. ​ Blaise, Isabelle, Emilie, Silke, Wim en Rik zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels seizoen 2 een cadeau: een langverwachte familiereünie.”

Rik Verheye / nonkel Willy

Rik Verheye aka nonkel Willy reageert ook op het nieuws over het tweede seizoen van Nonkels: “De respons was absoluut overweldigend. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilende mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerde – rik an rik, gelijk twee halve maantjes – pannenkoeken. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?!”

Nonkels genomineerd voor Rockie Award

Als een serie zo goed scoort, kunnen awards natuurlijk niet uitblijven. Dat geldt ook voor Nonkels. Ze wonnen eerder al een Kastaar (voor beste fictiereeks). En Make-up artiest Dorien Van Poucke won de Ensor voor Beste Make-Up voor haar werk bij Nonkels. En nu maakt de serie dus kans op een Rockie Award. Ze zijn genomineerd in de categorie Comedy Series: Non-English Language. Op 12 juni wordt de winnaar van de Rockie Award bekendgemaakt. Callboys* won deze prijs eerder en Van Vlees en Bloed* won een Rockie Award voor Beste Miniserie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2024 /