De Bauers – 20 jaar later: Frans Bauer en gezin weer op tv

De Bauers – 20 jaar later betekent de terugkeer op tv van de populaire familie van volkszanger Frans Bauer. Iedere donderdagavond – vanaf 4 april – kun je om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO1 kijken naar het leven van Frans Bauer, zijn Mariska, de kinderen (inclusief aanhang), maar ook zijn moeder die (mentaal) achteruit gaat. Ontdek hier alles over De Bauers – 20 jaar later.

De Bauers – 20 jaar later

Twintig jaar geleden volgde heel Nederland een zanger en zijn jonge gezin. Frans Bauer *, zijn Maris(ka), hun twee jonge zoons en zijn prille carrière waren de ingrediënten voor een van de succesvolste real life soaps van ons land. Hoe gaat het er nu, 20 jaar later, aan toe? Nu de vier jongens inmiddels jong-volwassen zijn en Frans als zanger alles heeft bereikt waar hij van droomde? In De Bauers – 20 jaar later is het wel en wee van de familie te zien in hun nieuwe vorm. 

Gezin Frans Bauer

Hoewel Frans en Mariska Bauer op veel vlakken nog precies hetzelfde in het leven staan, heeft de tijd ook in huize Bauer niet stilgestaan. Twee van de vier zoons hebben inmiddels een relatie en de jongens zijn hard bezig met het opbouwen van een eigen leven; van een rechtenstudie tot een horecaopleiding en van een sportcarrière tot de eerste stappen in de muziekindustrie. Ook zijn er inmiddels 4 hondjes, maar als het aan Mariska ligt blijft het daar niet bij…

Vader Frans Bauer overleden

Humor en gezelligheid staan voorop in het gezin. En hoewel Frans Bauer eeuwig positief lijkt en heel Nederland hem kent als de altijd vrolijke volkszanger, heeft ook dit gezin hun portie verdriet wel gehad. De vader van Frans is acht jaar geleden overleden en het gemis blijft zwaar, met name bij belangrijke mijlpalen in het leven, zoals de 50e verjaardag van Frans. Zijn moeder wordt ook ouder en gaat mentaal achteruit, de momenten met haar worden dan ook extra gekoesterd.

Mariska Bauer: herseninfarct

Mariska Bauer is altijd al dé spil van het gezin, maar zij is twee jaar geleden getroffen door een herseninfarct en hoewel ze er heel goed uit is gekomen, leeft ze nog wel dagelijks met de gevolgen. Over haar herseninfarct vertelde Mariska Bauer eerder al op tv in Geef om je hersenen.

Doelen van Frans Bauer

En dan Frans Bauer zelf. De mijlpaal van 50 jaar doet heel wat met hem en maakt hem ook wel onzeker. Hij realiseert zich dat het leven vergankelijk is en een goede gezondheid niet iets is wat je zomaar voor lief moet nemen. Ook staat Frans steeds meer stil bij het feit dat je dromen en doelen niet te ver vooruit moet schuiven. Voor Frans zijn dat nogal uiteenlopende wensen, van een EHBO-cursus met zijn gezin tot het maken van een romantisch reisje naar Rome met Mariska.

De Bauers 2024

De Bauers – 20 jaar later is vanaf donderdag 4 april om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 op tv te kijken. Aflevering gemist? Geen probleem; ze komen ook op NPO Start en NPO Plus. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar NPO Start kijken. 

De Bauers op tv

De Bauers werden destijds uitgezonden bij RTl4; helaas heeft Videoland de oude seizoenen niet meer. Je kunt er nog wel kijken naar De Bauers in Argentinië en Bestemming Onbekend. Heb De Bauers gemist vroeger, dan kun je op YouTube nog van alles vinden. Zo kijk je hier de eerste aflevering terug. Met meteen natuurlijk een bestelling bij de Chinees.

Foto: beeldbank AVROTROS – Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2024 /