De Bauers: Bestemming Onbekend – Frans en Mariska Bauer op reis

Frans en Mariska Bauer reizen in de eerste aflevering van De Bauers: Bestemming Onbekend af naar de Radadesh. Hier maken kennis met het leven van de Hare Krishna’s. Dit nieuwe tv-programma van Frans Bauer en zijn vrouw Mariska werd in april van dit jaar uitgezonden op RTL4 en (staat op) Videoland in Nederland. Vanaf vanavond – 1 juli – 21.25 uur kun je het in Vlaanderen kijken op Play5.

De Bauers: Bestemming Onbekend

In De Bauers: Bestemming Onbekend zien we hoe Frans Bauer en zijn vrouw Mariska iedere week vertrekken naar een voor hen vreemde wereld en hoe ze deze op geheel eigen wijze ontdekken. Ze komen terecht op plekken waar ze nog nooit van hebben gehoord en ontmoeten mensen met een levensstijl die ze niet kennen.

Hare Krishna’s in Radhadesh

In de eerste aflevering reizen Frans en Mariska met de camper naar de Belgische Ardennen en komen ze in Radhadesh terecht, waar een hele grote groep Hare Krishna’s blijkt te wonen. Een Nederlandse Monnik ontfermt zich over de Bauers en introduceert ze in de voor hen totaal onbekende wereld. Frans en Mariska worden ondergedompeld in het leven op Radhadesh en ervaren het leven van een Hare Krishna. Tijdens dit bestaan zonder vlees, lust, koffie en enorme toewijding voor het geloof, ontdekken Frans en Mariska Bauer de liefde en de zorgzaamheid van de gemeenschap naar Krishna en naar elkaar. 

Ecodopr Ppauw

De Bauers gaan in de tweede aflevering van Bestemming Onbekend naar Wageningen. In een bos worden zij opgewacht door Erik en zijn mede-ecodorpers. Kunstenaar Erik is de oprichter van het ecodorp met de naam Ppauw. Zes jaar geleden is hij hier in het bos neergestreken op een terrein van een voormalig ziekenhuis. De Bauers worden hartelijk welkom geheten door de ecodorpers en leren over hun manier van leven.

Frans en Mariska Bauer

Frans & Mariska Bauer: “We hadden wel eens van de Hare Krishna’s gehoord, maar wat die mensen nou écht bezighoudt en wat ze drijft, wisten we niet. We hebben met ze meegedaan, bijvoorbeeld iedere ochtend om vier uur aan bij hun verering van Hare Krishna te zijn. En dat gaat de hele dag door met allerlei gebeden. Tijdens dit bezoek hebben we kennisgemaakt met hun gedachtegoed en dat heeft ons wel de ogen geopend.”

Nieuwe werelden

In de afleveringen hierna worden De Bauers iedere week opnieuw verrast met voor hen keer op keer een nieuwe wereld. Met respect voor iedereen dompelen ze zich onder in unieke levensstijlen. Met verschillende levens- en/of geloofsovertuigingen. En ze vallen van de ene in de andere verbazing. Zo leren ze over de manier van leven in een Ecodorp. En belanden ze samen met hun oudste zoon Christiaan in een oude ruïne in de Franse Vogezen. Ook komen ze terecht in het grootste Bedevaartsoord in Nederland. Ze reizen af naar het Italiaanse Damanhur om kennis te maken met de inwoners van een spirituele leefgemeenschap. En tot slot gaan De Bauers op bezoek bij de Rastafari in Aruba.

De Bauers: Bestemming Onbekend is een productie van Rocket in samenwerking met SimpelZodiak, een label van Banijay Benelux.

Foto: RTL / William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 april 2021 /