Nieuw seizoen Helden van Hier: de Kust vanuit Oostende

Helden van Hier: de Kust is vanaf zaterdag 9 maart 2024 om 22.30 uur op RTL 5 te kijken. Het gaat om zowel het eerste als het tweede seizoen. Ze zenden ze per twee afleveringen uit. Strandwachters, artsen, ambulanciers, politieagenten en brandweerlui flink moeten flink aan de bak in de reeks.

Helden van Hier: de Kust kijken

Iedere zaterdagavond kun je op RTL5 kijken naar twee nieuwe afleveringen van Helden van Hier: de Kust seizoen en aansluitend seizoen 2. Ze komen ook op Videoland. Beide seizoenen staan daarnaast op VTM GO. Helden van Hier: De Kust seizoen 1 telt vijf afleveringen; seizoen 2 telt er vier. Aangezien ze per dubbelaflevering worden uitgezonde, zou het tweede deel zomaar direct na het eerste kunnen volgen. Hier lees je hoe je VTM GO in Nederland kijkt. Lees daarnaast hier meer over het nieuwe Helden van Hier-seizoen. Deze keer waren ze bij de politie Aalst.

Onderstaande schreven we over Helden van Hier: de Kust seizoen 2. Hopelijk komt die ook in Nederland op tv en eveneens op Videoland. Maar je kunt dus ook via VTM GO kijken, zoals je hierboven kunt lezen.

Helden van Hier: de Kust seizoen 2

In Helden van Hier: de kust volgen we als kijker het reilen en zeilen van strandwachters, artsen, ambulanciers, politieagenten en brandweerlui van Oostende. De badstad beleefde de drukste zomer in jaren. De aanhoudende hitte en de vrijheid na twee jaar corona zorgden deze zomer voor een grote toestroom van toeristen. Tijd dus voor een nieuw seizoen en vervolg op Helden van Hier: de Kust (seizoen 1).

Zin om naar Oostende te gaan, ontdek hier diverse hotels.

Kust Oostende veilig houden

Op het land, op het water en in de lucht werkten de hulpdiensten met man en macht om de kust veilig te houden. Een cameraploeg en bodycams volgden elke zenuwslopende minuut, en nemen de VTM-kijker mee in de actie. Van straffe en aangrijpende verhalen tot interventies met hier en daar wat humor: zo beleefden de hulpverleners dé zomer na de coronapandemie.

Nieuw seizoen Helden van Hier: de Kust

In een nieuw seizoen Helden van Hier: de Kust duiken we even terug in de tijd, naar de eerste bloedhete dag op 18 juni. Mensen trokken massaal naar de kust, op zoek naar afkoeling. Wat begon als een rustige dag eindigde vol interventies en emoties. Een jongetje van 10 jaar raakt vermist. Meteen worden alle hulpdiensten ingeschakeld om het kind terug te vinden.

Persoonlijke verhalen

Hoofdredder Levy vertelt: “Op een bepaald moment merk je dat alle hulpdiensten een klik maken. Vanaf dan wordt het echt serieus en vrezen we voor een negatief einde.” Postoverste brandweer Oostende Dries vult aan: “De zomer moest eigenlijk nog starten en we hadden al een dag van betekenis. Het beloofde dus een lange, hete en zware zomer te worden voor de hulpdiensten.”

Interventies Helden van Hier: de Kust

Verder ontfermen de redders zich over een jongen die zijn knie ontwricht heeft. “Ik vermoed dat hij in een short break gevallen is. Dat is een steil stuk strand waar je diep in het water zakt”, vertelt adjunct-hoofdredder Lennert. De ambulance brengt de jongen naar het ziekenhuis.  In het binnenland worden kapitein Nathalie en haar brandweermannen opgeroepen voor een industriebrand. Er is vuur ontstaan bij een camionette in een loods. Het is oppassen geblazen, want er zouden binnen gasflessen aanwezig zijn.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 maart 2024 /