Documentaire Wie is Wilders bij VRT Canvas te kijken

De documentaire Wie is Wilders is op dinsdag 20 februari 2024 om 21.20 uur bij VRT Canvas en VRT MAX te kijken. Op 23 november 2023 onderging Nederland een politieke aardverschuiving, waarbij bijna een vierde van de kiezers voor de rechtse PVV van Geert Wilders stemde. Wilders is anti-islam, anti-EU en klimaatsceptisch. Maar wie is hij eigenlijk?

Wie is Wilders?

De documentaire Wie is Wilders gaat op zoek naar de mens achter het politieke succes. Wat is zijn strategie? In welke mate heeft zijn moeilijke jeugd een invloed gehad op zijn politieke agenda? We kijken mee achter de schermen van zijn partij en krijgen een uniek beeld van het fenomeen-Wilders en zijn impact op de Nederlandse politiek. Dit is een geüpdatet versie van de Check-point reportage, die in 2017 al gemaakt werkt. Peter Tetteren en Bernard Krikke hebben hier aan meegewerkt.

Documentaire Wilders kijken

De documentaire Wie is Wilders is op dinsdag 20 februari 2024 om 21.20 uur bij VRT Canvas en VRT MAX te kijken.  Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Voor de Vlaamse kijkers die meer over Wilders willen ontdekken: met een VPN, die je op Nederland zet. Kun je bij NPO Start bijvoorbeeld kijken naar Het proces Wilders.

Het proces Wilders

Deze driedelige documentaire gaat over het spanningsveld tussen de vrijheid van meningsuiting en discriminatie. Het proces Wilders, door de ogen van de hoofdrolspelers. Waarom wilde het OM Geert Wilders aanvankelijk niet vervolgen en hoe kwam het besluit van het gerechtshof om hem alsnog te vervolgen tot stand? Ook interessant voor liefhebbers van politie, bijvoorbeeld de documentaire over Caroline van der Plas en Niemand die het ziet.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 februari 2024 /