Droomfabriek 2024: Bart Peeters & Gloria Monserez (inschrijven)

Bart Peeters en Gloria Monserez maken een nieuwe versie van De droomfabriek, die vanaf zaterdag 3 februari 2024 op VRT1 te zien is. Dat de nieuwe reeks kwam, werd in juli 2023 bekendgemaakt. Daarna kozen meer dan 10.000 mensen voor inschrijven voor De droomfabriek. Bart Peeters en Gloria Monserez zocht de mooiste, mafste en meest hartverwarmende uit om ze waar te maken. Je kijkt De droomfabriek iedere zaterdag om 19.45 uur (deel 1) en 20.30 uur (deel 2).

De Droomfabriek 2024

Acht afleveringen lang slepen Bart Peeters en Gloria Monserez helikopters, olifanten, wedding planners en doedelzak-ensembles aan – allemaal voor de goeie zaak. Het resultaat daarvan zie je in ontmoetingen en reportages die bol staan van emotie, positiviteit, en verwondering. Want achter die dromen zit vaak een klein, soms een groot, maar altijd een tot de verbeelding sprekend verhaal dat het vertellen waard is. Bart Peeters en Gloria Monserez krijgen hierbij de hulp van actrice Maaike Cafmeyer (die we recent nog zagen in James De Musical en Sergio over de grens seizoen 2.

Dromen De Droomfabriek 2024

Zo droomt Kathleen ervan om de lucht in te gaan met een vlucht ganzen. De 11-jarige Thibaut is zot van kermis en wil het allerliefst zelf foorkramer worden, terwijl Nicolas eens een vol Sportpaleis wil entertainen. Vaak weten de dromers zelf van niks, en is het hun dochter, partner of boezemvriend die ons een hartewens influisterde. En  dankzij de negentienjarige Elly – die een bijzondere droom instuurde – krijgen De droomfabriek-beertjes van weleer een nieuwe look.

Droomfabriek live

Het loont de moeite om op zaterdagavond meteen na het Journaal al voor televisie te gaan zitten. Want De droomfabriek gaat live in twee delen. Aan het begin van de avond krijg je als kijker al een vooruitblik naar de rest van de show. Bart Peeters en Gloria Monserez treffen de laatste voorbereidingen voor een straffe stunt, Maaike Cafmeyer lanceert een oproep waarbij jouw hulp nodig is, we ontdekken samen de centrale gast en welke dromen er in vervulling zullen gaan. Met een mix aan warme human interest en humor, zal elke kijker zich dadelijk thuis voelen in het programma. Tijdens de live uitzending zal je ook kunnen meespelen en -dromen met alles wat er in de studio gebeurt. Ook doorheen de week krijg je regelmatig (online) updates over De droomfabriek-deelnemers en hun dromen. Wie weet word je zelf nog wel een van onze dromers?

Droomfabriek VRT kijken

De droomfabriek kijken vanaf zaterdag 3 februari om 19.45 uur (deel 1) en om 20.30 uur (deel 2) ​ VRT 1 en VRT MAX. Terugkijken via VRT MAX kan ook; wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Geschiedenis De droomfabriek

De droomfabriek keert in 2024 dus terug. Het programma werd van 1989 tot 1999 op Tv1 te zien. Er zijn zeven seizoenen gemaakt, waarin de Bart Peeters* de presentatie de eerste vijf jaar voor zijn rekening nam. Dat deed hij destijds met Paskal Deboosere aan zijn zijde in seizoen 1 en seizoen 2. In de Droomfabriek seizoen 3 tot en met seizoen 6 waren vervolgens Rani De Coninck* en Sabine De Vos* te zien. Johan Terryn* en Tine Van den Brande* maakte eerder al een zevende seizoen onder de naam De Nieuwe Droomfabriek, maar dat kon qua kijkcijfers destijds de hoogtijdagen niet meer evenaren. Lukt dat Bart Peeters in 2024 wel?

Droomfabriek 2024

Bart Peeters krijgt in 2024 Gloria Monserez aan zijn zijde in De droomfabriek. Deze getalenteerde jonge presentatrice en actrice – je kent haar o.a. van Hotel Romantiek en Liefdestips aan Mezelf – kende het programma zelfs niet. Gloria Monserez vertelt: “Overal waar ik kom, wil ik mensen blij maken. Ik kan misschien de wereldproblemen niet oplossen, maar een beetje geluk in het rond strooien doet ook al heel wat.”

VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck schreef onderstaande toen de terugkeer van De Droomfabriek in 2024 bekendgemaakt werd (6 juli 2023 werd dit bericht gepubliceerd, de bovenstaande info is bijgewerkt begin februari 2024):

Bart Peeters en Gloria Monserez

Bart Peeters en Gloria Monserez gaan voor De droomfabriek in heel Vlaanderen op zoek naar datgene wat mensen net dat tikkeltje gelukkiger zou maken. Iets meemaken dat niemand anders voor je kan regelen? Een opmerkelijk talent aan kijkend Vlaanderen tonen? Een kleine dagelijkse ergernis de wereld uit helpen? Een vriend of familielid verrassen? Of toch die jarenlang gekoesterde kinderdroom verwezenlijken? Het resultaat wordt een show vol positiviteit, nostalgie en mafkezerij, in 2024 op VRT 1. Daarom wil het duo weten waar Vlaanderen van droomt, hoe klein ook. 

Dromen voor De droomfabriek

Iedereen kan diepgewortelde hartenwensen, verzoekjes en kleine opkikkertjes insturen. En zoals dat gaat met dromen en fantasieën: hoe gekker, onverwachter of verbazender, hoe liever. Bart Peeters: “Het kàn gewoon niet dat mensen sinds de jaren 90 zijn gestopt met dromen. Dus we stellen hen de vraag opnieuw. En deze keer hoeven ze er zelfs niet voor naar het postkantoor – wij hopen echt via alle mogelijke kanalen overstelpt te worden met de meest zotte voorstellen.”  

Inschrijven Droomfabriek

Bart Peeters en Gloria Monserez halen voor de gelegenheid de oude vertrouwde briefkaart weer vanonder het stof – jawel, die gele. Maar geheel volgens de tijdsgeest hebben ze die ook voorzien van een QR-code. Stuur je filmpje, je verhaal, je droom via vrtmax.be/doemee in en wie weet wordt ook jouw droom werkelijkheid. De droomfabriek is een programma van De chinezen voor VRT 1.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 februari 2024 /