Je Zal Het Maar Hebben 2024: deelnemers en Emma Wortelboer

Emma Wortelboer is de nieuwe presentatrice van Je Zal Het Maar Hebben in 2024. Vanaf woensdag 31 januari 2024 kun je wekelijks om 21.20 uur naar een nieuwe aflevering kijken bij BNNVARA op NPO3. Ontdek in dit artikel meer over de deelnemers aan Je Zal Het Maar Hebben 2024 én over de junior versie.

Wist je dat er ook een junior editie aan komt. Lees er meer over: Je Zal Het Maar Hebben Junior met Raïsha Zeegelaar.

Je Zal Het Maar Hebben 2024

Hoe is het om als zeventienjarige in een lichaam te zitten dat 136 jaar oud is en mensen je aankijken alsof je van een andere planeet bent? Te leven met meer dan twintig persoonlijkheden die met elkaar discussiëren in je hoofd? Of te lachen zonder dat je gezichtsuitdrukking verandert? Het is een greep van de ziektes en aandoeningen die voorbijkomen in het 23e seizoen van Je Zal Het Maar Hebben. De een is ermee geboren, de ander kwam het later in het leven tegen. Maar hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma Wortelboer volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen.

Emma Wortelboer: Je Zal Het Maar Hebben seizoen 23

Na Patrick Lodiers, Ruben Nicolaï, Valerio Zeno, Tim Hofman en Jurre Geluk, gaat Emma Wortelboer Je Zal Het Maar Hebben presenteren. Geheel in de traditie van het programma, dat om een aantal seizoenen wisselt van presentator. Emma Wortelboer vertelt: “Het uitpluizen van de obstakels en complexiteiten die deze mensen ervaren bij voor ons simpele alledaagse handelingen bleek een geweldige ontdekkingstocht. Binnen al deze beperkingen ligt zo veel creativiteit en fantasie. Hun krachtige kijk op het leven vind ik best jaloersmakend.” Eerder zagen we Emma Wortelboer bijvoorbeeld in Last Family Standing en Steken & Prikken.

Deelnemers Je Zal Het Maar Hebben seizoen 23

Alle afleveringen van Je Zal Het Maar hebben seizoen 23 staan al op NPO Plus. Maak dit seizoen kennis met Masker, Seb, Amber, Moreno, Jules, Bert, Joey, Flores, Xueli, Tycho, Sophie-Anne, Floris, Vera, Richard en Kris. Onderaan het artikel lees je meer over hun afleveringen. Over de aflevering van Kris lees je meteen al meer, want dat is een special.

Ehler Danlos Syndroom & door Europa met de trein

Emma Wortelboer gaat met Kris (25) mee op reis. Kris heeft het Ehler Danlos Syndroom en is daardoor afhankelijk van een rolstoel. Dit weerhoudt haar er echter niet van de wereld te zien. In haar eentje reist ze al anderhalf jaar door Europa met de trein. Emma gaat met haar mee op avontuur. 

Je Zal Het Maar Hebben kijken

Het 23e seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is vanaf woensdag 31 januari 2024 te zien bij BNNVARA op NPO 3. Je kunt de afleveringen van #JZHMH ook (terug) kijken via NPO Plus en NPO Start. Op NPO Plus kun je zelfs al alle afleveringen kijken van Je Zal Het Maar Hebben seizoen 23 met deelnemers Masker, Seb, Amber, Moreno, Jules, Bert, Joey, Flores, Xueli, Tycho, Sophie-Anne, Floris, Vera, Richard en Kris. Op NPO Start kun je vanaf seizoen 6 alle daaropvolgende seizoenen kijken (en ook seizoen 4 is er te vinden). Dit kan ook vanuit België en andere landen dan Nederland. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga daarna naar de NPO Start site.

Meer over de deelnemers van Je Zal Het Maar Hebben 2024:

Masker & Seb

Emma ontmoet Masker (23). Zij noemen zichzelf het Masker-systeem omdat ze, door een trauma, met meer dan twintig personen zijn. Emma ervaart hoe dat is om met zoveel persoonlijkheden te leven. Seb (16) ziet heel slecht omdat de spieren naar zijn ogen niet goed functioneren, maar dit houdt hem niet tegen. Samen met zijn hond Hinde stapt hij vrolijk door het leven en het lukt hem ook om op heel hoog niveau te judoën.

Amber & Moreno

Emma ontmoet Amber (17), zij heeft de verouderingsziekte progeria waardoor haar lichaam 136 jaar oud is. Ondanks dat sprankelt Amber als geen ander. Samen met Emma gaat ze naar een optreden van Joost Klein op Pukkelpop. Moreno (30) heeft sikkelcelziekte. Dit is een vorm van bloedarmoede die extreem pijnlijk kan zijn. Moreno vindt het dan ook heerlijk dat hij Emma kan laten ervaren hoe veel pijn hij soms heeft.

Jules & Bert

Jules (28) raakte zijn arm kwijt tijdens een schietincident in Afghanistan. Nu zit hij bij de selectie van de Invictus Games. Emma ervaart hoe fit Jules is. Bert (23) heeft zelf niet door hoe langzaam hij eigenlijk praat. Emma neemt de tijd om te begrijpen hoe dit komt.

Joey & Flores

Flores (22) heeft een persoonlijkheidsstoornis waardoor ze met haar ene oog in de realiteit leeft en met de andere in een fantasiewereld. Emma gaat ook een fantasiewereld in en ervaart hoe eng dat is. Joey (25) is met zijn 1.24 meter wat kleiner dan een gemiddelde man. Hij neemt Emma mee naar de club om dit eens te ervaren vanuit zijn point of view.

Xueli & Tycho

Emma ontmoet Tycho (26). Hij heeft met een snowboard-ongeluk een dwarslaesie opgelopen. Daardoor is hij verlamd vanaf zijn tepels. Tycho laat Emma zien dat het leven in een rolstoel echt niet minder leuk hoeft te zijn. Xueli (19) heeft albinisme, ze heeft heel wit haar, een witte huid en haar zicht is slecht omdat haar ogen een soort van flikkeren. Hierdoor laat Xueli zich echter niet uit het veld slaan.

Sophie-Anne & Floris

Floris (23) heeft het moebius syndroom, ook wel pokerface genoemd. Hij kijkt altijd hetzelfde, of hij nou lacht of huilt. Gelukkig lacht Floris vooral veel en heeft hij heel veel lol met Emma als zij een dagje meegaat naar de scouting. Sophie-Anne (31) heeft een beenprothese en hier is ze trots op, dus die laat ze ook zien. Met haar glitterbeen gaat ze, samen met Emma, crossfitten.

Vera & Richard

Vera (22) heeft OCD en dat is, als je in een studentenhuis woont, best lastig. Emma probeert te begrijpen hoe het werkt in haar hoofd. Richard (34) versteent langzaam. Hij probeert Emma, bij het beeldenmuseum, uit te leggen wat dat inhoudt.

Special Kris

Kris (25) heeft het Ehler Danlos Syndroom waardoor ze afhankelijk is van haar rolstoel. Maar dat weerhoudt haar niet om de hele wereld af te reizen; in in haar rolstoel. Emma gaat een paar dagen met haar mee op reis.

Foto: BNNVARA / SimpelZodiak

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2024 /