Steken & Prikken met Jurre Geluk en Emma Wortelboer

Emma Wortelboer en Jurre Geluk laten zich steken en prikken voor gelijknamig, kinderprogramma. Deze show begon 9 januari 2021, maar we zijn inmiddels al toe aan het derde seizoen, waarbij Steken & Prikken in 2023 zelfs naar het buitenland gaat. Je kunt Steken & Prikken: Op Vakantie kijken vanaf zaterdag 15 april 2023 om 18.47 bij BNNVARA op NPO Zapp.

We publiceerden dit artikel voor het eerst op 8 januari 2021, maar hebben het op 15 april 2023 voorzien van een uitgebreide update.

Steken & Prikken: Op Vakantie

Welke dieren leven er allemaal op de vakantielocaties waar wij ons tentje opzetten of ons strandlaken uitgooien? Is hun beet of steek pijnlijk? En waarom bijten, steken of prikken ze eigenlijk? In het nieuwe seizoen van Steken & Prikken gaan presentatoren Emma Wortelboer en Jurre Geluk naar vakantieland Frankrijk om dit te onderzoeken.

Steken en prikken in Frankrijk

Onder leiding van bioloog Roy Veldhuizen en dokter Addy Van Der Woude laten zij zich steken, prikken, bijten en zelfs elektrocuteren (!) door de lokale diertjes. En dat zijn er nogal wat in Frankrijk. Zo komen onder andere de gemarmerde sidderrog, bronlibelle, smaragdhagedis, schallebijter en de zee-egel allemaal voorbij. Wat zijn hun superkrachten? En hoe moet je de wond verzorgen om te voorkomen dat het diertje jouw vakantie verpest? Maar vooral, moeten we bang zijn voor deze buitenlandse beestjes? 

Ditte Merle schreef over prikkende diertjes het boekje Beestjes die prikken.

Roy Veldhuizen en Addy Van Der Woude

Bioloog Roy Veldhuizen legt de kijker alles uit over het dier dat die uitzending centraal staat. Jurre en Emma delen tijdens de steek hun ervaring met de jonge kijker en leren van dokter Addy hoe de beet na afloop het beste behandeld kan worden. Vaak volstaat een pleister of een beetje koud water, maar soms vechten de presentatoren zichtbaar tegen hun tranen.

Bij de aankondiging van Steken & Prikken vertelden presentatoren Emma Wortelboer en Jurre Geluk het volgende:

Emma Wortelboer

Emma Wortelboer vertelt: “Ik ben gek op beestjes en diertjes, maar elke steek bracht angsten in mij naar boven waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ik had ook echt het gevoel dat ik steeds de hele heftige dieren kreeg. Jurre kreeg veel lievere diertjes dan ik. Het engste beestje van dit seizoen? De hoornaar met zijn duizeligmakende angel!” Emma Wortelboer is presentatrice van Last Family Standing (nu seizoen 2 op tv) en Dat Snap Je Als Je Ouder Bent.

Jurre Geluk

Jurre Geluk: “Ik heb eigenlijk niet veel met insecten. En een krab of kreeft laat ik liever gewoon in de zee. Ik dacht ook dat ik best stoer was aangelegd, maar wanneer je je door een beestje moet laten steken of prikken is dat gewoon hartstikke eng. Het vervelendste van dit seizoen was voor mij een enorme mierenhoop met een triljoen bosmieren, waar ik mijn hand in moest steken. Ik had mezelf echt voorgenomen om niet te gaan gillen, maar dat is niet altijd gelukt. Gelukkig had Emma dat ook. Ik vond het heerlijk om Emma, met haar grote mond, ook een keertje bang te zien!” Je kent Jurre Geluk als presentator van Sekskliniek, Je Zal Het Maar Hebben, maar bijvoorbeeld ook In de Corona-Kreukels en Dealen met Designerdrugs.

Steken & Prikken kijken

Steken & Prikken (op vakantie) kun je op tv kijken op zaterdag om 18.47 uur bij BNNVARA op NPO Zapp. De afleveringen zijn ook allemaal terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat dit ook vanuit het buitenland kan? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start site.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 april 2023 /