Ontdek alles over quiz The Floor met Edson da Graça

Edson da Graça presenteert vanaf zondag 7 januari 2024 iedere zondag om 20.00 uur seizoen 2 van The Floor bij RTL4 en Videoland. In deze spelshow nemen honderd kandidaten het tegen elkaar op in quiz-duels. Elke deelnemer staat op zijn eigen vlak. Het doel van The Floor? De hele vloer veroveren! Lees hier alles over deze quiz van RTL4.

Auteur Patricia de Ryck publiceerde dit bericht eerder begin januari 2023 op VlaamsKijken; het is begin 2024 geactualiseerd, omdat The Foor seizoen 2 nu op tv is.

The Floor

Onder leiding van presentator Edson da Graça nemen de The Floor kandidaten het tegen elkaar op. Elk van de 100 deelnemers heeft diens eigen categorie waarvan diegene denkt veel te weten. Wie aan de beurt is, daagt een tegenstander uit een aangrenzend vlak uit. De winnaar van het duel krijgt het vlak van de tegenstander erbij. Wie houdt het hoofd koel, weet zo de gehele vloer te veroveren én 100.000 euro te winnen in deze marathonquiz. Dat betekent dus dat we pas na alle afleveringen weten wie de winnaar is van The Floor.

Ben jij een quiz-liefhebber, dan zitten hier misschien nog leuke boeken voor jou bij.

Spelregels The Floor

De spelregels van The Floor zijn simpel. Een willekeurige kandidaat daagt een aangrenzende tegenspeler uit in een quiz-duel. Zij spelen tegen elkaar in de kenniscategorie van het vlak van de tegenspeler. De winnaar van een duel wint dit vlak – de verliezer verdwijnt uit het spel. Wie is na acht afleveringen de last person standing op The Floor?

Edson da Graça

Edson da Graça vertelde voor het eerste seizoen van The Floor: “Na een warm welkom bij RTL met Matched by Mom en Holland’s Got Talent ben ik onwijs trots dat ik mezelf van weer een andere kant kan laten zien met The Floor. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mezelf verder te ontwikkelen door zo’n grote spelshow te mogen presenteren. En wát voor show: 100 kandidaten, 100 categorieën én 100.000 euro: het kan niet op!” Edson da Graça zag je ook in Dream School 2023.

The Floor kijken

The Floor is een productie van Talpa Entertainment Productions. Je kunt deze show vanaf zondag 7 januari 2024 wekelijks om 20.00 uur kijken bij RTL 4. De afleveringen kijk je terug via Videoland.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 januari 2024 /