Frans Bromet op hondencursus voor tv-programma (zelf leren)

Documentairemaker Frans Bromet was eind september 2023 wekelijks op tv bij de NTR op NPO3 met zijn programma Met Bromet naar hondencursus. In dit artikel lees je er alles over en ontdek meteen nog inspiratie.

Met Bromet naar hondencursus

De hond woont in zo’n 2 miljoen Nederlandse huishoudens. Daarmee is de viervoeter met stip een van de populairste huisdiersoorten in Nederland. Maar wat komt er allemaal bij de opvoeding kijken? En wat zegt het gedrag van de harige huisgenoten over de hondenbazen zelf? Er wordt wel eens beweerd dat ze een feilloze spiegel zijn van de mens in uiterlijk en gedrag. Maar is dat ook echt zo?

Meer over honden ontdekken

Wil jij nu meer over honden ontdekken na het kijken van deze serie, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een online cursus. Denk bijvoorbeeld aan de introductie Nose Work voor je hond. Je hond leert hierbij zoeken naar een bepaalde geur, maar je ontdekt zelf ook veel meer over jouw hond en hoe hij met geuren omgaat. Ben jij nu juist een katten liefhebber, dan kun je ook kiezen voor een cursus kastengedrag en zo ontdekken wat je kat echt denkt. Als je zo gaat speuren, kom je online de leukste cursussen tegen voor dierenliefhebbers.

Maar nu terug naar Met Bromet naar hondencursus:

Frans Bromet

Filmmaker Frans Bromet: “Het programma gaat over iets alledaags, maar daarachter gaat een wereld schuil die veel zegt over ons mens-zijn en ons een blik gunt in onze al dan niet vermeende opvattingen. Het zijn dit soort series waarop ik me het meest verheug, omdat ze ons een spiegel voorhouden. Met Bromet naar hondencursus is een vrolijk en ontroerend programma geworden waarin de onvoorwaardelijke band tussen de mens en de hond centraal staat.” Met Bromet naar hondencursus is een co-productie van de NTR en Witte Geit.

Je kent Frans Bromet onder andere van Waar zijn we mee bezig (over geweld tegen hulpverleners), maar ook De burgerwacht, Legale wiet en Alsof ík Palestina heb gestolen.

Op hondencursus

In Met Bromet naar hondencursus volgt Frans Bromet wekelijks mensen die op cursus gaan met hun hond. Waarom doen ze dat? Van de onvermijdelijke puppycursus tot schapendrijven; van de zachte aanpak van de reikideskundigen tot de harde aanpak van hiërarchische roedelfanaten. Hij treedt ze tegemoet met open vizier om vooral te weten te komen: wie zijn die mensen met een hond, en wat voor een relatie hebben ze nou eigenlijk met elkaar? Ook volgt hij andere hondenbezitters die vertellen over hun bijzondere leven met hun huisdier. Sommigen hebben er wel negen; anderen hebben straathonden uit Oost-Europa met angstproblemen geadopteerd die maar niet willen luisteren. 

Met Bromet naar hondencursus terugkijken

Wil je Met Bromet naar hondencursus terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit uit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat. Lees voor meer uitleg: Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken in België.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 januari 2024 /