Huis Gemaakt 2023: winnaar Ana & Enis van huis in Antwerpen

De winnaar van Huis Gemaakt 2023 is Antwerpen; hier winnen Ana & Enis het door hun verbouwde huis. Ze bleven daarmee Anouk & Martin (Aalst) en Bavo & Kayleigh (Hasselt) voor. In de laatste aflevering van Huis Gemaakt seizoen 3 – op donderdag 4 januari – kijken ze terug.

Winnaar Huis Gemaakt 2023

Na maanden van slopen, renoveren en een intense competitie werden Ana & Enis zonet gekroond tot dé winnaars van Huis Gemaakt. Hun langgekoesterde droom van een knus gezinsnest werd zo eindelijk werkelijkheid. Het koppel bewees doorheen het traject niet alleen dat ze dromers zijn, maar ook doeners.

Ana & Enis winnen huis in Antwerpen

Huis Gemaakt 2023 deelnemers Ana & Enis doorstonden met glans de ultieme renovatietest in Huis Gemaakt, waarbij hun vasthoudendheid en creatieve interieurontwerpen niet alleen het publiek, maar ook een groep potentiële kopers en makelaars hebben betoverd. Als klap op de vuurpijl wacht Ana & Enis nu de ultieme beloning: de sleutels van hun eigenhandig getransformeerde herenhuis in het hart van Antwerpen, en dat alles zonder ook maar één cent uit eigen zak te moeten toveren.

Finale Huis Gemaakt seizoen 3

De finale was als een emotionele achtbaan waarbij de spanning voelbaar was tot in de kleinste hoeken. De emoties liepen dan ook erg hoog op. “We kunnen nog altijd niet geloven hoe dit avontuur voor ons is afgelopen en lopen over van geluk”, reageren een geëmotioneerde Ana en Enis.”

Huis Gemaakt winnaars Ana & Enis

De Huis Gemaakt winnaars van 2023 vertellen: “We hebben de sleutel van ons droomhuis in handen en laten die niet meer los. 2023 werd voor ons een jaar om nooit te vergeten. Een jaar dat ons bloed, zweet en tranen heeft gekost. Als we in het huis rondkijken zien we onszelf letterlijk zwoegen. Dat is een band die je met het huis creëert, die je normaal gezien niet hebt. Nu we ons droomhuis ook effectief gewonnen hebben zetten we een stap van 30 jaar. En aangezien wij al ouder zijn en kinderen hebben is dat in ons geval misschien een stap die we anders nooit hadden kunnen zetten. We hebben tijdens Huis Gemaakt heel hard gewerkt, heel veel plezier gehad en nooit gedacht dat dit zou lukken. We zijn heel trots op hoe wij het gedaan hebben en op iedereen die achter ons stond. Maar vooral trots dat we dit hebben kunnen winnen voor onze kinderen.”

Overtuigende winnaar

Ana & Enis scoorden in de finale een perfecte 3 op 3 bij de 50 potentiële kopers die hun stulpje bezochten. Bij de 25 makelaars oogstten ze eveneens de volle 3 punten. Als kers op de renovatietaart voegden ze aan het einde van de finale nog eens 2 punten toe, rechtstreeks van de kijkers thuis. Dit bracht hun totale score op een indrukwekkende 8 punten, genoeg om er als glorieuze winnaars met de hoofdprijs vandoor te gaan. 

Zo gaat het nu met Ana & Enis in Antwerpen

De finale is nu achter de rug en de winnaars zijn bekend, maar Huis Gemaakt zit er nog niet op. In de slotaflevering van nu donderdag 4 januari zien de kijkers hoe Ana en Enis worden gevolgd na hun overwinning. Hun eerste emoties, de eerste reacties van familie en vrienden, het ondertekenen van de overeenkomst, de eerste momenten in hun kersverse woonst: de kijkers kunnen het allemaal volgen.

Leer de Huis Gemaakt seizoen 3 winnaars beter kennen:

Ana & Enis (Antwerpen)

Ana (32) en Enis (36), een Bosnische teddybeer met tattoos en zijn Portugese schone, zijn al 18 jaar samen en hebben drie kinderen. Ze emigreerden als tieners naar België en vonden hier niet alleen een nieuwe thuis maar ook elkaar. Hun relatie is doordrenkt met humor en liefde, wat hun band nog sterker maakt. Voor dit koppel is het simpel: Ana en Enis doen mee voor hun kinderen, vooral hun vijfjarige dochter droomt van een schommelbed, zoals in de film Encanto. Hun grote droom is om ooit kerst te vieren bij hen thuis, met de hele familie samen. In een vorig leven was Enis rapper en schreef hij zijn eigen nummers onder de naam De Nieuwe Belg. Enis is de komiek van het gezin, sociaal en gemakkelijk in de omgang, terwijl Ana de puntjes op de i zet met haar vastberadenheid.

Wie wint finale Huis Gemaakt 2023? Winnaar mag huis houden!
De drie finalisten van Huis Gemaakt seizoen 3

Nog even terug naar de (halve) finale van Huis Gemaakt seizoen 3:

Niet 2, maar 3 duo’s in finale

Waar er anders twee duo’s in de finale van Huis Gemaakt staan, waren dat er deze keer drie. De zenuwslopende halve finale eindigde namelijk in een gelijke strijd tussen Ana & Enis (Antwerpen) en Anouk & Martin (Aalst) die beide 76% hadden. Bavo & Kayleigh (Hasselt) scoorden 77%. De Huis Gemaakt jury besloot dat alle drie de koppels naar de finale mogen en dus kans maken om de winnaar van het huis te worden.

Huis Gemaakt seizoen 3

Wie treedt in de voetsporen van Antje & Ruben (uit Huis Gemaakt seizoen 1) en Cédric & Anaïs(uit  Huis Gemaakt seizoen 2)? Wie doorstaat de ultieme renovatietest en krijgt een eigen gratis huis? In Huis Gemaakt 2023 biedt presentatrice Dina Tersago * één jong koppel de sleutels van hun toekomst aan. Maar die krijgen ze niet zomaar… De koppels moeten dag en nacht keihard werken om een verlaten pand te transformeren tot hun ultieme droomhuis. 

Lees hier alles over het traject dat de deelnemers aan Huis Gemaakt seizoen 3 in 2023 hebben doorlopen.

Halve finale Huis Gemaakt 2023

Juryleden Bart, Béa en Cerina beoordeelden de afgewerkte panden voor een laatste keer op afwerking, creativiteit en eigenheid. Bavo & Kayleigh (Hasselt) imponeerden de jury met een indrukwekkende score van 77%, waarmee ze tot eerste finalisten werden uitgeroepen. Ana & Enis (Antwerpen) en Anouk & Martin (Aalst) eindigden gelijk met 76%. Na een deliberatie besloot de jury om niet twee maar drie koppels door te laten naar de grote finale van Huis Gemaakt. “Het traject van Aalst en Antwerpen is heel erg gelijklopend. Dat we hierop uitkomen, is dan ook ergens geen verrassing. Voor ons gaan Aalst én ook Antwerpen door naar de finale. We vinden dat ze het alle drie verdienen!”, klonk het bij de juryleden. 

Finalisten Huis Gemaakt 2023

“Ik hoorde Hasselt en dat gevoel was niet normaal, echt gek! Nooit gedacht dat we dit zouden halen!”, klonk het bij Bavo & Kayleigh. En ook de andere twee duo’s waren door het dolle heen. ” We made it, we gaan naar de finale!”, vertelde Anouk & Martin. “Let’s kill it in de finale!”, riepen Ana & Enis uit. “We gaan dus allemaal samen naar de finale!”, concludeerde Dina tot slot in de aflevering van de halve finale.

Onderaan dit artikel lees je meer over de verliezende finalisten van Huis Gemaakt seizoen 3.

Finale Huis Gemaakt 2023

Wie wordt de winnaar van Huis Gemaakt seizoen 3? In de grote finale nemen drie partijen een beslissing over deze prangende vraag. Een groep van 25 makelaars en 50 potentiële kopers wordt door jurylid en vastgoedexperte Béa hartelijk ontvangen in de drie panden. Ze nemen alle hoeken en kantjes van de huizen nauw onder de loep en vellen een oordeel op basis van afwerking, creativiteit en eigenheid. Bovendien kon ook de kijker thuis stemmen voor zijn of haar favoriet. Het oordeel van kijkers, makelaars en potentiële kopers samen bepaalt wie de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst mag nemen. 

Afscheid van het huis

Maar voordat de punten worden uitgedeeld, is het voor alle deelnemers tijd om hun persoonlijke spullen in te pakken en – misschien wel voorgoed – afscheid te nemen van ‘hun’ huis. De emoties lopen hoog op terwijl de finalisten zich voorbereiden op dit beslissende moment in hun renovatieavontuur.

Winnaar Huis Gemaakt 2023

Wie wordt de Huis Gemaakt 2023 winnaar? Worden het Ana & Enis, die in het Antwerpse herenhuis de gedroomde thuis voor hun gezin zien? Anouk & Martin die met hun kudde huisdieren dromen van een leven in Aalst? Of gaan Bavo & Kayleigh met de sleutels aan de haal, die niet met twee maar ondertussen met z’n drietjes strijden voor hun droomhuis met babykamer in Hasselt? Welk koppel wint de felbegeerde sleutels van hun prachtig gerenoveerde huis? 

Maak hier kennis met de verliezende finalisten van Huis Gemaakt seizoen 3:

Anouk & Martin (Aalst)

Anouk en Martin zijn twee bevlogen carnavalisten. Hoewel ze hun dagen doorbrengen in een knus huurhuisje in Aaigem, zijn hun harten vrijwel altijd in de Carnavalsstad te vinden. Anouk (26) & Martin (28)  zijn dierenliefhebbers en delen hun huis met 3 fretten, 2 katten, 2 honden en kippen. Een onderhoudsvriendelijke woning is voor hen hét allerbelangrijkste. In het dagelijkse leven werkt Martin als vorkliftchauffeur, zij werkt in een parfumerie. In hun vrije tijd is het duo altijd te vinden in de carnavalshallen in Aalst waar ze vol enthousiasme aan hun praalwagen werken. Dit jaar zijn ze voor het eerst van de partij in de grote stoet. Hoewel ze geen spaarplan hebben en enkele financiële tegenslagen hebben gehad, blijft hun verlangen naar een eigen huis groeien.

Bavo & Kayleigh (Hasselt)

De 23-jarige Kayleigh en de 21-jarige Bavo zijn een liefdevol paar met slechts één doel: de overwinning. Zij, een toegewijde opvoedster in een leefgroep, en hij, was keeper bij Lommel SK. Vroeger speelde Bavo professioneel voetbal in Zweden, maar de liefde voor Kayleigh heeft zijn hart veroverd. Hun liefdesverhaal begon een jaar geleden en ondertussen hebben ze zich gesetteld in een appartementje in Lommel, samen met hun speelse labradoodle Obi. Het duo houdt elkaar perfect in evenwicht: Kayleigh is efficiënt, terwijl Bavo haar kalmeert met zijn relaxte houding. Hun toekomstige huis wordt strak en modern, zonder overtollige tierlantijntjes, met opvallende eyecatchers zoals een marmeren tafel. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2024 /