De Tijdloze 2023 op tv en lijst op radio bij Studio Brussel

Ontdek alles over De Tijdloze 2023 op radio én tv! VRT Canvas telt tussen kerst en nieuwjaar samen met Studio Brussel af naar De Tijdloze 100. Zo kun je weer genieten van De tijdloze talkshow, is er deze keer De Tijdloze nacht met rockdocumentaires & concertfilms én natuurlijk luister je de lijst op Studio Brussel.

De tijdloze 2023

Dit jaar bestaat De tijdloze uit drie onderdelen: de talkshow, de nacht én natuurlijk de lijst op Studio Brussel. Hieronder beschrijven we ze allemaal uitvoering.

  • De tijdloze op VRT CANVAS: van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 december om 20.30 uur op VRT CANVAS en VRT MAX.
  • De tijdloze nacht: oudejaarsavond met tal van muziek documentaires tussen 20.00 en 2.00 uur op VRT CANVAS.
  • De tijdloze countdown: van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 december op Studio Brussel.
  • De tijdloze 100: zondag 31 december op Studio Brussel.

Wil je dit via VRT MAX vanuit het buitenland volgen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

De Tijdloze op VRT Canvas

De talkshow De tijdloze wordt live uitgezonden vanuit muziekcentrum Track te Kortrijk. Drie dagen lang gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details achter tijdloze songs. Ze strikt hiervoor pop-en rockkenner Bent Van Looy, Compact Disk Dummy Lennert Coorevits en tal van bekende en minder bekende muziekliefhebbers.

Ontdek alles over muziek

Bent Van Looy (die je recent nog zag als gast in Vrede op Aarde) leidt ons naar bijzondere bomen doorheen het tijdloze bos. Hij volgt in elke aflevering een mythisch tijdloos spoor in het kleine Vlaanderen. Hoe kwam Tina Turner in een bescheiden Zelzaatse discotheek terecht en welke bekende Vlaming mocht haar daar van nabij bewonderen? Waarom miste een Kempens festival met Pink Floyd op de affiche zijn afspraak met de geschiedenis. En welk Belgisch popmonument maakte hun optreden van op de eerste rij mee? En hoe kwamen The Rolling Stones op de schoot van Nonkel Bob en Tante Terry terecht… Lennert Coorevits gaat telkens op zoek naar een rode draad doorheen tijdloze nummers – over genres en decennia heen – en probeert ze met zijn verrassende muzikale inzichten nóg tijdlozer te maken? ​

Muzikale gasten De Tijdloze talkshow

Brusselse rapgod Zwangere Guy (die zijn debuut maakt in 2024 als acteur), zangeres Eefje De Visser, Vive La Fête-jubilarissen Danny Mommens en Els Pynoo, Dj-fenomeen Amber Broos, schrijfster Delphine Lecompte, ​ Bazart-zanger Mathieu Terryn en Taylor Swift-professor aan de Universiteit van Gent, Elly McCausland zijn alvast van de partij. Bovendien laat een panel vol muzikale toppers zich gewillig onderwerpen aan een spervuur van Tijdloze vragen en dilemma’s: Bart Peeters (die we gaan zien in 2024 in De Droomfabriek), Sietse Willems (Meltheads), Helena Mayorga Paredes (Mayorga), Brent Vanneste (Stake), Faisal Chatar, Leonie Gysel (Arsenal) en Noémie Wolfs bekennen kleur. Elke aflevering wordt afgesloten met een quiz. Een goed excuus om de kijker met nog een paar fijne weetjes de avond in te sturen.

De tijdloze nacht: documentaires en concertfilms

Op oudejaarsavond brengt De tijdloze nacht een bloemlezing van de beste rockdocumentaires en concertfilms. Tijdloze boegbeeld Michèle Cuvelier leidt in.

  • Queen: Days of our lives ​toont het leven en werk van de rockband Queen in de jaren 70, ‘80 en later.
  • De concertfilm Hungarian Rhapsody: Queen live in Budapest covert het optreden van de rockband Queen in het Népstadion in Boedapest op 27 juli 1986.
  • Pink Floyd: The story of Wish you were here is een documentaire uit 2012. Deze gaat over het tot stand komen van het album Wish you were here uit 1975;
  • David Bowie: Ziggy Stardust and the Spiders from Mars is een Britse documentaire en concertfilm uit 1979 door D. A. Pennebaker met de beelden van het laatste Ziggy Stardust- concert in het Hammersmith Odeon in London op 3 juli 1973.
  • In Pearl Jam twenty, de ​ Amerikaanse documentaire van regisseur Cameron Crowe, ​volgen we de groep Pearl Jam van juni 2010 tot april 2011. De docu schetst de geschiedenis van de band nadat Mother Love Bone in Pearl Jam transformeerde. Maar ook hun gevecht met Ticketmaster en de tragedie tijdens het Roskilde Festival in 2000.

De Tijdloze 2023 – lijst op Studio Brussel

Vanaf dinsdag 26 december telt Studio Brussel af naar De tijdloze 100, samen met nog een heleboel bekende gastpresentatoren. Dat doet de radiozender een week lang live vanuit Muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein in Kortrijk. Wie de dansbenen wil losgooien is daar ook elke dag vanaf 17.00 uur welkom op De tijdloze dansant. De tijdloze dansant zorgt ter plaatse voor de nodige sfeer en vertier met tijdloze fuifmuziek.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /