De Beentjes van Sint-Hildegard op tv kijken

De Beentjes van Sint Hildegard met Herman Finkers is zondag 31 december 21.21 uur te kijken op NPO 2. De luchtige dramafilm is eerder door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020 en trok meer dan 700.000 bezoekers. De film is geregisseerd door Johan Nijenhuis.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht van 27 april 2021 een update gegeven op het moment dat de film op tv is. Zo kun je de Nederlandse film kijken op 31 december 2023.

Verhaal De Beentjes van Sint-Hildegard

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt; ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Ze bepaalt Jan zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth (Leonie ter Braak) zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de film nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Debuut in film voor Herman Finkers

Herman Finkers speelt de hoofdrol in De Beentjes van Sint-Hildegard. Het is hiermee het debuut in een film voor de cabaretier en schrijver. De cast wordt verder gevormd door Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek. *

De Beentjes van Sint-Hildegard kijken

Je kunt De Beentjes van Sint-Hildegard op zondag 31 december 2023 om 21.21 uur op NPO2 kijken. Verder is deze film op dvd en blu-ray verkrijgbaar. Verder staat-ie op Videoland en Prime Video (waar je dertig dagen gratis kijken kunt). Die laatste streamingdienst is ook een aanrader voor Nederlandse liefhebbers van Vlaamse series. Er staan er namelijk een heleboel op. Hier schreef ik er meer over.

Foto: September Film

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /