North Sea Jazz 2023 live kijken op tv met o.a. The Diaspora Suite

De NTR sluit op 30 december 2023 om 23.04 uur op NPO2 het jaar af met muzikale pareltjes uit North Sea Jazz Festival 2023. Presentatoren Andrew Makkinga en Winfried Baijens gaan op zoek naar de meest ontroerende en hartverwarmende momenten van afgelopen zomer.

Auteur Patricia de Ryck heeft op 30 december 2023 dit bericht van 9 juli 2023 geactualiseerd, omdat de NTR het beste van het festival op tv brengt.

North Sea Jazz Festival

Andrew Making en Winfried Baijens praten onder anderen met North Sea Jazz collega en zangeres Pink Oculus over haar hoogtepunten. Het is een uitzending boordevol niet eerder vertoonde nummers. Enkele namen die voorbijkomen: Jill Scott, Gregory Porter, Little Simz, Buddy Guy, het Metropole Orkest samen met Shirma Rouse & ZO! Gospel Choir, The Teskey Brothers, Gabriels, MonoNeon, Jacob Banks en Seal. Ik vraag me wel af of dit hetzelfde is als de napret afleveringen, die werden vertoond op NPO2 Extra.

Dit schreven we eerder over North Sea Jazz 2023 en wat er op tv te kijken was:

North Sea Jazz 2023 live op tv kijken

North Sea Jazz 2023 kon je eerder live op tv kijken in het weekend van 7 tot en met zondag 9 juli 2023. De eerste avond van het North Sea Jazz festival* stond in het teken van The Diaspora Suite. (Internationale) artiesten treden dan samen met het Metropole Orkest op. Er waren drie live-uitzendingen op NPO2. Verder besteedden NPO Radio 2, NPO 2, NPO Soul & Jazz en NPO 2 Extra ook volop aandacht aan het internationaal gerenommeerde festival dat in het teken staat van jazz, blues, soul, funk, hip hop, r&b en meer. Dit alles kun je nog steeds terugkijken via NPO Start.

North Sea Jazz terugkijken

Wist je dat je bij NPO Start ook verschillende North Sea Jazz festivals kunt terugkijken? Wil je dit vanuit het buitenland doen? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Ga dan naar NPO Start. Zo kunnen we de laatste tijd van veel festivals en muziek genieten op tv. Denk bijvoorbeeld aan Pinkpop, maar ook aan alle optredens die bij de VRT te zien zijn.

Maar nu terug naar North Sea Jazz, die aftrappen met The Diaspora Suite

The Diaspora Suite

Een bijzondere aftrap dit jaar op North Sea Jazz 2023 met The Diaspora Suite: een concert waarin het vieren van diversiteit centraal staat. Begeleid door het Metropole orkest onder leiding van Jules Buckley brengen nationale en internationale artiesten, schrijvers en musici het diasporaverhaal anno 2023 in woord en klank. Met onder andere Typhoon, Laura Mvula, Corinne Bailey Rae en Shirma Rouse. De presentatie is in handen van Pink Oculus.

North Sea Jazz 2023 live

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli brengt de NTR live festivalverslag vanaf North Sea Jazz in Rotterdam. Reken op heel veel muziek, concerten, reportages, interviews en backstage impressies. De presentatie van North Sea Jazz 2023 live is in handen van Winfried Baijens, Andrew Makkinga en Pink Oculus.

Line-up North Sea Jazz 2023

Met dit jaar optredens van onder meer Lizzo, Buddy Guy, Little Simz, Teskey Brothers, Jacob Banks, Yussef Dayes, Marcus Miller, Ben l’Oncle Soul, Danielle Ponder, Stormzy, Yannick Hiwat (met de North Sea Jazz compositieopdracht), Kurt Elling, Jill Scott, Seal, Salif Keita, Sven Hammond Big Band, Typhoon, Ronald Snijders, Mononeon, Camille George en nog veel meer.

NPO Soul&Jazz podcasts

Podcast-fan? Andrew Makkinga neemt elke festivaldag de podcast Makkinga Moves op waarin hij op het podium van NSJ Talks een artiest van North Sea Jazz interviewt. Hij spreekt onder anderen met Kenny Garrett en Cymande. Ook saxofonist en presentator Benjamin Herman is aanwezig. Voor zijn podcast Get In neemt hij drie speciale afleveringen op tijdens North Sea Jazz Festival. Hierin spreekt hij jonge talenten die op het festival staan. Let op: de podcasts worden tijdens en vlak na het festival gepubliceerd.

North Sea Jazz 2023 napret

Na het festival verzorgt NTR op NPO 2 Extra de North Sea Jazz 2023 napret. In 7 afleveringen is het nagenieten van North Sea Jazz in lekker lange concertblokken, met veel nog niet eerder uitgezonden materiaal. Winfried Baijens en Andrew Makkinga presenteren dit programma dat vanaf maandag 10 juli tot en met zondag 16 juli om 23.00 uur te kijken is op NPO2 Extra.

North Sea Jazz live op radio

NPO Radio 2 doet tijdens het North Sea Jazz-weekend volop verslag van het festival. Met live-uitzendingen vanuit de NPO Radio 2-studio op het festivalterrein, interviews met North Sea Jazz-artiesten en veel livemuziek. Bezoekers kunnen het hele weekend terecht bij de NPO Radio 2 Soul & Jazz lounge om daar van de optredens tijdens het festival te genieten. Mis niets van het North Sea Jazz-weekend via NPO Radio 2 en NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Live radio van North Sea Jazz 2023

Op zaterdag 8 juli presenteert NPO Radio 2 Soul Night Live vanaf het festival. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn NPO Radio 2-dj’s Wouter van der Goes en Frank van het Hof live vanaf het festival te horen. Gevolgd door Corné Klijn tot 22.00 uur. Morad El Ouakili sluit de zaterdagavond af tussen 22.00 en 00.00 uur. Op zondag presenteert Leo Blokhuis de Verrukkelijke 15 vanuit de NPO Radio 2-studio, van 18.00 tot 19.00 uur. Daarna ontvangt hij gasten in de studio, is er veel ruimte voor livetracks van North Sea Jazz en interviews met artiesten. 

Foto: Pink Oculus / NTR / IAMKAT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2023 /