De Kwis met Sneeuwballen met Johnny de Mol

De Kwis met Ballen met Johnny de Mol wordt voor de feestdagen omgetoverd tot De Kwis met Sneeuwballen. Op 27, 28, 29 en 30 december kun je kijken naar vier speciale eindejaarsafleveringen met bekende Nederlanders, die strijden voor het goede doel. De eerste drie afleveringen zie je om 21.30 uur, de laatste op zaterdag om 22.00 uur bij SBS6. Ontdek er hier alles over.

De Kwis met Sneeuwballen

De Kwis met sneeuwballen is de variant met BN’ers van De Kwis met ballen van Johnny de Mol. Bekende Nederlanders strijden met hun teamleden voor een mooie geldprijs voor het goede doel. De vijfkoppige teams verzamelen zich aan de rand van het zwembad om antwoord te geven op vragen. Geeft een teamlid een verkeerd antwoord, dan duwt een gigantische sneeuwbal deze speler genadeloos het zwembad in en daarmee dus uit het spel. Haalt één van de spelers droog het eind van het spel, dan wint het team 25.000,- euro voor het goede doel.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht (van 15 juli 2023) een update gegeven op woensdag 27 december 2023, omdat De Kwis met Ballen nu omgetoverd is tot De kwis met Sneeuwballen. Hieronder lees je meer over het oorspronkelijke programma, dat in de zomer werd uitgezonden.

De Kwis met Ballen

Eén zomerse studio, vijf kandidaten boven een zwembad, tien quizvragen en zes gigantische ballen: dat is De Kwis met Ballen! Onder leiding van Johnny de Mol* strijdt elke aflevering een vijfkoppig team om een mooie geldprijs. Per quizvraag kiest ieder teamlid één van de zes antwoordopties. Iedere antwoordoptie is gelinkt aan een bal. Staat een speler bij een juist antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Bij een verkeerd antwoord knalt de bal de speler genadeloos het zwembad in. Het team wordt dus steeds kleiner. Alleen als de laatste vraag door minstens één teamlid juist wordt beantwoord, wint het team 25.000 euro.

Deelnemers

De deelnemende teams aan De Kwis met Ballen kennen elkaar door en door: ze zijn bijvoorbeeld collega’s, komen uit dezelfde familie, hebben hetzelfde beroep of spelen elke zondag samen voetbal. Het vijftal is dus op elkaar ingespeeld en weet precies wat ze aan elkaar hebben.

Zo werkt De Kwis met Ballen

Op het platform staan zes antwoordplekken: elke vraag heeft namelijk zes antwoordopties en per vraag is er altijd een aantal opties fout! Een speler kiest een antwoord door bij dit antwoord te gaan staan. Als ze allemaal gekozen hebben, laat Johnny de Mol de ballen hun werk doen. Wie blijft er staan? En wie moet er kletsnat afdruipen? Er zijn tien vragen. Hoe verder een team komt, hoe meer geld er te verdienen valt. Hebben alle teamleden een nat pak gehaald? Dan gaan ze naar huis met het geldbedrag dat bij de vorige vraag hoorde. Het is dus zaak om zo lang mogelijk zo compleet mogelijk te blijven: de tiende en laatste vraag is 25.000 euro waard. 

De Kwis met Ballen terugkijken

Deze zomerse quiz is een productie van Talpa Entertainment Productions. Hij telt acht afleveringen. Wil je De Kwis met Ballen terugkijken, dan kan dit via Kijk.nl. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar Kijk.nl gaat om De Kwis met Ballen terug te kijken. Hier vind je ook De Kwis met Sneeuwballen. In de zomer zijn er sowieso meer spelshows op tv, denk ook aan Lettrix en Switch.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2023 /