De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen; deze deelnemers op VTM

De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen is vanaf dinsdag 28 november om 21.00 uur op VTM2 te kijken. Het eerste seizoen telt vier afleveringen. Deelnemers aan De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen zijn onder andere torenkraanmonteurs Angelo en Maarten, boomverzorger Til en DOVO-ontmijners Steven en Jacques.

De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen is een programma voor liefhebbers van onder andere De Vuilste Jobs van Vlaanderen en Lady Truckers.

De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen (VTM2)

Torenkraanmonteurs, professionele duikers, boomchirurgen, stuntmannen of ontmijners. De professionals in De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen hebben geen alledaagse nine-to-five job. Ze mikken hoger, dieper, extremer, spannender en gevaarlijker. Deze straffe mensen met een buitengewone en vooral ook gevaarlijke job nemen de VTM 2-kijker mee in de danger zone. Plaatsvervangend angstzweet, knikkende knieën en een bonzend hart verzekerd. 

Dit zijn Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen

Op centimeters van het voorbijrazende verkeer de snelweg afzetten, op 140 meter hoogte één van de hoogste torenkranen in België demonteren, vissen op een woeste zee of met een kettingzaag in de hand 20 meter hoog in een boom klimmen: zonder aarzelen kijken deze professionals het gevaar iedere werkdag recht in de ogen. Waarom doen ze het? En went het ooit? Eén ding is zeker: hun werk is belangrijk en ze zijn gedreven door de uitdaging. Ze lopen elke dag risico’s, maar zijn tot in de puntjes voorbereid om het loerende gevaar te trotseren. Al beseffen ze ook dat het ooit eens mis kan gaan… 

Deelnemers

Ontdek alvast meer over de deelnemers uit De gevaarlijkste jobs van Vlaanderen die we in aflevering 1 zien: Torenkraanmonteurs Angelo en Maarten hebben welgeteld één dag de tijd om een torenkraan af te breken. Op een rail die niet breder is dan een voetzool, 44 meter hoog boven de stad, beginnen ze aan hun dagtaak. Ook boomverzorger Til is allesbehalve bang van hoogtes. Hij klimt met zijn kettingzaag in de hand 10 meter hoog in enkele dennen en maakt ze een kopje kleiner. Steven en Jacques, twee ontmijners bij DOVO, rukken dan weer uit om oorlogsmunitie op te halen en onschadelijk te maken.

Signalisatieman F.A.S.T.-team

Om de veiligheid van anderen te garanderen begeeft signalisatieman Tom van het F.A.S.T-team zich iedere dag in gevaarlijke situaties. Te midden van het drukke en snelle verkeer zet hij de rechterrijstrook van de E19 af. Tom moet ogen in zijn rug hebben. Het verkeer raast op slechts enkele centimeters voorbij en meer dan eens loopt het bijna mis… 

Torenkraanmonteur Johan

In de tweede aflevering van De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen klimt torenkraanmonteur Johan maar liefst 105 meter boven de stad Oostende. Het ouderdomsdeken onder de Vlaamse torenkraanmonteurs gaat weldra met pensioen. Hij kijkt terug op een carrière met vele -letterlijke- hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. Zo verloor Johan twee collega’s. De veiligheidsmaatregelen zijn intussen gelukkig een pak strenger. Maar Johan draagt de verliezen nog elke werkdag met zich mee.

Gevaarlijk werk

Ramenwasser Tim daalt als een ware alpinist af langs de gevel van de Doktoren in Antwerpen. Op een hoogte van 81 meter moet hij de enorme ramen van het gebouw lappen, met de wind als niet zo sympathieke bondgenoot. Signalisatieman Tom rukt uit voor een ongeval op de A12 en een vreemd verloren voorwerp op de E19. Patrick duikt dan weer in de Kieldrechtsluis in de Antwerpse haven, de grootste sluis ter wereld. Op een diepte van 20 meter wacht hem een moeilijke herstelling. Boomverzorger Til moet afrekenen met de maandagblues, slecht weer en een sputterende kettingzaag. Kortom weer volop gevaarlijk werk in aflevering 3 van De gevaarlijkste jobs van Vlaanderen.

Van freestyle motorcrosser tot klimmers

Torenkraanmonteurs Angelo en Maarten staan voor een van de meest adembenemende jobs van het jaar: ze moeten een van de allerhoogste torenkranen in België afbreken. Het gevaarte staat pal naast de WTC-torens in Brussel en is maar liefst 140 meter hoog. Fulltime freestyle motorcrosser Mike haalt halsbrekende stunts uit op de legendarische Zwarte Cross in het Nederlandse Lichtenvoorde. Jacques, Lotte en Dwayne, ontmijners bij Dovo, trekken naar het Ardense dorpje Vielsalm om er een gevonden obus onschadelijk te maken. Laurens en Emiel, twee gepassioneerde klimmers bij ‘All Works at Height’, bengelen een hele dag 50 meter hoog aan de gevel van het UZ Gent om versleten voegen te herstellen. Dit zie je in de vierde en laatste aflevering van De gevaarlijkste jobs van Vlaanderen.

Terugkijken

Wil je De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen kijken, dan kan dit vanaf 28 november om VTM2. Terugkijken kan via VTM GO. Vanuit Nederland kan dat ook. Hier lees je een complete uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2023 /