Documentaire Filip, een jaar met de koning der Belgen kijken

De documentaire Filip, een jaar met de koning der Belgen is vanavond – maandag 18 december – om 20.55 uur te kijken op VRT1 en VRT MAX. Ontdek hier meer over de bijzondere documentaire die Nicolas Delvaulx maakte over koning Filip.

Regisseur Nicolas Delvaulx ken je ook van de documentaire Paola, côté jardin over koningin Paola.

Documentaire koning Filip

VRT1 heeft in coproductie met RTBF een documentaire gemaakt over de Belgische koning. Maker Nicolas Delvaulx volgde de koning een jaar lang, tijdens zijn ontmoetingen en zijn reizen. Niet alleen de professionele activiteiten, maar de regisseur is er ook bij tijdens de zeldzame en vertrouwelijke momenten waar camera’s meestal niet komen, om te ontdekken wie onze koning echt is. 

Koning Filip & Nicolas Delvaulx

Regisseur Nicolas Delvaulx wilde met deze documentaire ook de man achter de functie tonen. Zo had hij de kans om onze koning een jaar lang van dichtbij te volgen. Dankzij één-op-één gesprekken met de koning is de documentaire een bijzonder document geworden. We ontdekken de rol van de koning buiten consultaties. Hoe hij zijn missie ziet. Maar ook hoe hij werkelijk het lot van het land en de Belgen beïnvloedt. Nooit eerder heeft koning Filip zich op deze manier, met zoveel openhartigheid, spontaniteit en diepgang, getoond. We zien nu wat de Belgische koning écht doet én wie hij is.

Nicolas Delvaulx

Na de documentaire Paola, coté jardin in 2022, over koningin Paola, werken VRT 1 en RTBF zo opnieuw samen met maker Nicolas Delvaulx om achter de schermen te kijken van het Belgische koningshuis. Dankzij zijn eerdere ervaringen met de leden van het koningshuis kon de maker het vertrouwen van koning Filip krijgen om zichzelf bloot te geven in deze nieuwe documentaire, en achter de schermen te laten kijken. De koning vertelt voor het eerst zelf over zijn ambt, waardoor je als kijker een beter inzicht in zijn werk krijgt, maar ook op de impact ervan op de koning zelf. Het is een authentiek document geworden over het werk en leven van onze koning.

Documentaire Filip, een jaar met de koning der Belgen

Filip, een jaar met de koning der Belgen is een coproductie van Alizé Production,Tempo Allegro, RTBF en VRT. Je kunt ‘m op tv kijken op maandag 18 december om 20.55 uur op VRT1 en VRT MAX. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat.

Meer documentaires over het koningshuis

Naast de documentaire over koning Filip en daarvoor koningin Paola konden we natuurlijk al tal van documentaires over het koningshuis kijken op de Vlaamse televisie. Denk aan Delphine | Mijn verhaal en Filip van België. Maar ook Laurent – Prins op overschot. En iets heel anders, maar het geeft wel een beeld van het koningshuis door de jaren heen: Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis.

Foto: Alizé Production/Tempo Allegro (via persbericht VRT)

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 december 2023 /