Finale Bake Off Vlaanderen 2023: winnaar Jante Hoefnagels

Jante Hoefnagels uit Heist-op-den-Berg is de winnaar van Bake Off Vlaanderen 2023 (seizoen 7). Op zaterdag 16 december 2023 zagen we op Play4 en GoPlay dat ze de finale won van Stephen en Debbie. Lees er hier alles over.

Heb jij al Bake Off Vlaanderen-boeken, zoals Van eigen deeg? *

Bake Off Vlaanderen seizoen 7 finalisten

Wie wordt er in 2023 de Beste Bakker van Vlaanderen? In de achtste aflevering van Bake Off Vlaanderen seizoen 7 kwamen we daar achter. Drie beestige kandidaten nemen het tegen elkaar op: Kempisch springkonijn Jante, underdog Stephen en cat lady Debbie vechten met boter, bloem en eieren voor hun plek op het hoogste schavotje.

Ontdek hier alles over Bake Off Vlaanderen 2023.

Finalisten Bake Off Vlaanderen

De finalisten van Bake Off Vlaanderen seizoen 7 zijn 

  • Jante is 26 jaar en woont in Heist-op-den-berg, Antwerpen. Ze werkt als somnologisch verpleegkundige en staat drie keer per week in de crossfit. Jante is een heel vrolijke, soms wat onhandige, maar vooral eeuwige positieveling. Nadat ze zich voor de derde keer inschreef, is het haar eindelijk gelukt om een plekje in de baktent te bemachtigen. Met haar enthousiasme zal ze zich dan ook volledig smijten.
  • Stephen is 41 jaar en woont in Gentbrugge met zijn vriend. Hij heeft de afgelopen tijd in Zuid-Korea gewoond. En is professor plantbiotechnologie en nu werkzaam aan de Erasmushogeschool Brussel. Meten is weten, en voor Stephen gebeuren bakken en werken in het laboratorium dan ook volgens dezelfde principes: Stephen is dan ook een pietje precies. Bakken geeft Stephen daarenboven een gevoel van thuiskomen en huiselijkheid.
  • Debbie is 36 jaar, woont in Eeklo, Oost-Vlaanderen en werkt als clustermanager voor een uitzendkantoor. Ze is trotse mama van drie dochters én drie poezen. Debbie is een echte ‘cleanfreak’ in huis: “rust in huis betekent rust in het hoofd”. Ze begon twee jaar geleden met bakken en vindt nu rust als ze haar schort aantrekt. Haar ultieme droom? Van bakken haar beroep maken! 
Finale Bake Off Vlaanderen 2023: winnaar Jante, Stephen of Debbie?
Finale Bake Off Vlaanderen 2023: winnaar Jante, Stephen of Debbie?

Finale Bake Off Vlaanderen 2023

De drie finalisten van Bake Off Vlaanderen worden echt op de proef gesteld. Het stressniveau bij Jante, Stephen en Debbie stijgt. Ze zijn blij dat ze zover zijn gekomen, maar weten dat ze tegenover sterke kandidaten staan. Welke opdrachten ze krijgen? We zetten ze op een rijtje.

Finale opdrachten

  • Signatuur proef: nieuwe versie van favoriete kermissnack
  • Technische proef: getempereerde schelp met bijbehorende parel
  • Spektakelstuk: grootste stapeltaart met suikerwerk, chocolade en minstens één next level techniek.

Winnaar Bake Off Vlaanderen 2023

Aan het eind van de aflevering maakt de jury bekend wie de winnaar is van Bake Off Vlaanderen seizoen 7 (2023)…. Dat wordt Jante Hoefnagels! “Jante is absoluut de verdiende winnaar”, vertelt Debbie. “Ik heb het beste van mezelf gegeven, dus ik kan het mooi afsluiten.” En ook Stephen heeft een mooi parcours afgelegd: “Er zat een wereld van verschil tussen het eerste taartje en het laatste taartje dat ik gemaakt heb. Het is waanzin dat ik tot in de finale ben geraakt. Ik ben dan ook super content”.

Jante Hoefnagels wint Bake Off Vlaanderen

Winnaar Jante Hoefnagels is erg blij met de winst. Dit kan gewoon niet! De zenuwen gierden door mijn lijf. Mijn hart was aan het bonken in mijn keel.” De Antwerpse thuisbakker is heel tevreden met haar afgelegde parcours: “Ik ben zo trots op mezelf dat ik dit heb kunnen waarmaken. Het is waanzin, ik kan het nog niet goed vatten.”

Seizoen 7 terugkijken

Wil je Bake Off Vlaanderen seizoen 7 (terug) kijken dan kan dit op Play4 en GoPlay. In Nederland worden de afleveringen na een tijdje vaak ook uitgezonden bij MAX, maar als je daar niet op wilt wachten, kun je gewoon kijken op GoPlay met behulp van een VPN Verbinding. Zet ‘m op België, ga naar de GoPlay site en kijken maar. Lees hier de uitgebreide uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Bake Off Vlaanderen Kerst

Volgende week is het de beurt aan Riadh Bahri, Ellen Callebout, Fien Germijns en Lukas Leli. Zij nemen het tegen elkaar op in Bake Off Vlaanderen Kerst, om 20u15 op Play4 en op GoPlay. Volg ons via onderstaande social media en je mist het niet.

Foto’s Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 december 2023 /