Dragons’ Den 2023: ondernemers terug bij WNL op NPO1

Dragons’ Den is sinds vrijdag 1 september 2023 weer te zien bij WNL op NPO1. Lukt het de jonge zelfstandigen om met een pakkende pitch de ervaren ondernemers aan zich te verbinden? Ontdek hier meer over het nieuwe seizoen van Dragons’ Den in 2023 met dragons Manon van Essen, Bas Witvoet, Pieter Schoen, Elske Doets en Olaf Kok. Er zijn deze keer acht afleveringen.

Dragons’ Den 2023 seizoen 3

Ook in Dragons’ Den seizoen 3 krijgen ondernemers – die op zoek zijn naar groeigeld – de kans om hun bedrijf te pitchen aan een panel van de succesvolste zakenmensen van ons land. Deze keer bestaat het Dragons’ Den panel uit investeerders / ondernemers Manon van Essen*, Bas Witvoet, Pieter Schoen, Elske Doets* en Olaf Kok. Presentator en journalist Jort Kelder* zorgt voor het deskundige commentaar.

Investeerders Dragons’ Den

Wie de investeerders uit Dragons’ Den zijn. We zetten ze op een rijtje:

  • Manon van Essen is op jonge leeftijd al zeer succesvol. Ze is bedenkster en oprichter van het gezonde pizza merk Magioni. En nu heeft ze Vitamines.com. Ze bracht ook het boek Pizza* uit.
  • Bas Witvoet begon als detacheerder van bouwtechnisch personeel. Tijdens de financiële crisis moest hij wat anders en bedacht een alternatief voor de Nespresso-cups.
  • Pieter Schoen is bekend geworden als één van de oprichters van de Nederlandse Energie Maatschappij.
  • Elske Doets werd in 2017 verkozen door Zakenvrouw van het jaar. Ze gaf jarenlang leiding aan het familiebedrijf Doets Reizen. Eén van haar adviezen: investeer in ‘grijs’. We hebben volgens haar ouderen nodig op de werkvloer. Gaan we dat ook zien in de pitches waar zij voor valt? Elske Doets schreef verschillende boeken*.
  • Olaf Kok maakt betaalsoftware. Je kent hem van Pay.nl.

Dragons’ Den kijken

Dragons’ Den is vanaf vrijdag 1 september 2023 gewoon weer bij de publieke omroep te kijken. VPN Verbinding Op NPO Start en NPO Plus vind je tevens het tweede seizoen van de nieuwe reeks, die in 2021 werd uitgezonden door WNL. Let op: op vrijdag 15 september 2023 is er geen aflevering; dan wordt namelijk Samen voor Marokko uitgezonden. Deze uitzending werd in de nacht van zaterdag op zondag uitgezonden.

Dragon’s Den 2023 (Nederland)

Nieuwsgierig naar de verhalen die in Dragons’ Den 2023 gepitcht worden bij de investeerders in Nederland. We zetten hier de inhoud van de afleveringen op een rijtje:

Prikkelende stadstours, pindakaas en bbq-schoonmaakbedrijf

Aflevering 1: Ondernemer Danique verkoopt prikkelende stadstours waarmee je niet alleen de stad, maar ook je gezelschap leert kennen. Ze is klaar om zes nieuwe steden te lanceren, maar krijgt ze de ‘dragons’ zover om tweehonderdduizend euro te investeren? Diederik heeft met zijn bbq-schoonmaakbedrijf een gat in de markt gevonden en hoopt investeerder Pieter Schoen tot een bod te kunnen verleiden. Chiel en Michiel willen pindakaas op het voetstuk plaatsen dat het verdient. Zien de ‘dragons’ brood in het oer-Hollandse beleg of is het voor de heren ‘helaas pindakaas’?

Gezondheidstesten, biermachine en vintage fietsen

Aflevering 2: Zakenvrouwen June en Eveline leveren preventieve gezondheidstesten aan huis en zoeken een investering van 300.000 euro om hun bedrijf te laten vliegen. Vrienden Davey, Jan en Atot ontwikkelden een biermachine waarmee lange wachttijden en doodgeslagen schuimkragen tot het verleden behoren. En welke dragon wil dat nu niet? De 61-jarige Vin haalt vintage fietsen uit de vorige eeuw back to the future en voorziet ze van een elektrische aandrijving. Springen de dragons voor 75.000 euro op de bagagedrager van deze Limburgse ondernemer?

Deepfake detectiesoftware, woksaustabletten en meer…

Aflevering 3: Ondernemers Joris en Parya timmeren stevig aan de weg met hun deepfake detectiesoftware en zetten zakenmagnaat Elon Musk in om de dragons tot een investering te verleiden. Restauranteigenaar Yavuz heeft diepgevroren woksaustabletten ontwikkeld die de saaie Nederlandse keuken moeten upspicen. Overspeelt hij zijn hand door maar liefst 1 miljoen euro te vragen? Ondernemer Marcel wil een revolutie in de modebranche ontketenen met zijn biologisch afbreekbare poloshirts die je met bloemzaad in de tuin kunt begraven.

Exclusieve producten en waterflessen van plantaardig bioplastic

Aflevering 4: Ondernemers Tio en Wout hebben een nichemarkt gevonden voor de verkoop van exclusieve sneakers. Om hun platform verder uit te breiden naar horloges en kunstvoorwerpen zoeken ze een investering van 300.000 euro. Anneke en Mylene willen de cosmeticabranche bestormen met hun gepersonaliseerde huidserums waarmee ze meer dan 35.000 unieke combinaties kunnen maken. Maar hoe diep zijn de zakken van de dragons? Damir werkte jaren in de plasticindustrie en ontwikkelde waterflessen van plantaardig bioplastic. Met hulp van de dragons wil hij dé nieuwe duurzame Tupperware worden.

Onkantelbaar dienblad, mobiele huurkeukens en deel-bakfietsen

Aflevering 5: Studenten Levi en Calvin hebben het ei van Columbus gevonden met hun onkantelbare dienblad en hopen 150.000 euro uit de zakken van de dragons te kloppen. De 37-jarige Jerry is een handige jongen, maar van een zakenimperium opbouwen, heeft hij minder kennis. Hij zoekt kennis en geld om de productie van zijn mobiele huurkeukens op te kunnen schroeven. Boezemvrienden Sven en Souren vragen een half miljoen euro voor vijftien procent van hun innovatieve deelfietsconcept voor bakfietsen. Maar de dragons azen op een groter aandeel.

Mobiele buurthuizen, takkentas en vegan sneakers

Aflevering 6: De 41-jarige Arjen wil met zijn mobiele buurthuizenverhuur de wijken in om mensen bij elkaar te brengen. Maar zien de dragons een businessmodel in dit sociale experiment? Pepijn heeft de oplossing gevonden voor een wereldwijd probleem: een huis vol met dennennaalden tijdens de kerst. Met zijn duurzame ’takkentas’ behoort naalduitval volgens hem tot het verleden. Entrepreneurs Thomas en Farbod hebben vegan sneakers van kurk ontwikkeld. Met een investering van 120.000 euro willen ze de volgende stap naar tassen en riemen maken.

Wietvermaler, textielafval en schoonmaken met frituurvet

Aflevering 7: Joep en Karim ontwikkelden een wietvermaler in de vorm van een pepermolen die ze met een investering van de investeerders op de markt willen brengen. Ondernemer Patrick maakt van de toenemende berg textielafval nieuwe producten. Zijn de dragons bereid om in zijn ‘vodden’ te investeren? De Braziliaanse Flavia maakt schoonmaakproducten van gebruikt frituurvet. Met een investering van 110.000 euro wil ze het unieke procedé uit haar moederland op de Nederlandse markt introduceren.

Risottoballen, hondenverwenbox en cosmetica

Aflevering 8: Ondernemers Daan en Merijn willen met hun vegetarische risottoballen de Hollandse bitterbal van de troon stoten. Zijn de ‘dragons’ te porren voor een investering in deze Italiaanse delicatesse? Charles is naast ondernemer een grote dierenliefhebber en hoopt hondenbezitters te kunnen verleiden tot een abonnement op zijn ‘hondenverwenbox’. Manouk begon aan de keukentafel met haar cosmeticalijn en bouwde een bedrijf met vestigingen in de Verenigde Staten. In het eerste jaar behaalde ze een winst van een miljoen euro en nu is ze klaar voor de volgende stap.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 oktober 2023 /