Dragons’ Den terug met Jort Kelder als presentator

Dragons’ Den is vanaf vanavond – donderdag 4 maart – terug op tv bij Omroep WNL. Om 21.30 uur is het nieuwe seizoen te zien op NPO 1. Pieter Schoen, Shawn Harris, Won Yip, Michel Perridon en Nikkie Plessen zijn de Dragons. In welke deelnemers gaan zij investeren?

Dragons’ Den

Al jaren is het tv-programma Dragons’ Den wereldwijd een groot succes. Ook in Nederland krijgen beginnende ondernemers de kans om hun idee te presenteren aan vijf investeerders van formaat. Omroep WNL laat al weten dat in het nieuwe seizoen een record aan investeringen wordt gedaan. De Dragons geven gezamenlijk namelijk een financiële impuls van bijna tien miljoen euro.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Nieuw seizoen

Wat voor ideeën we in 2021 in het nieuwe seizoen van Dragons’ Den voorbij zien komen? Denk aan thee van Hollandse bodem, een slaaprobot en platforms voor thuiskapsters en rijschoolhouders. Juist in deze tijd is het programma een verademing. Zo zegt presentator Jort Kelder in het persbericht. “Velen denken dat de staat welvaart creëert. Mis. Dat doen ondernemers, en niemand anders.” En juist deze uitdagende corona tijd maakt ondernemers ook heel inventief.

Dragons

Pieter Schoen, Shawn Harris, Won Yip, Michel Perridon en Nikkie Plessen zijn de Dragons. Deze self made top-ondernemers zijn samen goed voor meer dan een miljard euro, waarmee ze investeren in de beste businessplannen. Zo staan

  • Pieter Schoen heeft verschillende succesvolle bedrijven gehad en verkocht; hij is ook oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij.
  • Shawn Harris word took wel de avocado koningin genoemd; ze kwam met bijna niets uit Amerika en heeft het helemaal gemaakt met Nature’s Pride in de fruithandel.
  • Won Yip is als decennialang één van de eest succesvolle horeca-ondernemers van Nederland.
  • Michel Perridon heeft in het verleden het computeraccessoires merk Trust opgericht; na dat verkocht te hebben, is hij gaan investeren.
  • Nikki Plessen is bij het grote publiek bekend als presentatrice en actrice, maar ze heeft inmiddels vijf kledingmerken opgezet, zoals Nikkie.

Foto: WNL – Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2021 /