De broeders Van Rossem gaan na overlijden zus Sis verder

De broeders Van Rossem is het vervolg op het programma Hier zijn de Van Rossems. Door het overlijden van zus Sis is het programma met Maarten en Vincent van Rossem in een nieuw jasje gestoken en draagt het een nieuwe naam. Je kunt De broeders Van Rossem vanaf woensdag 13 september 2023 elke week om 20.35 uur kijken bij NPO2.

De broeders Van Rossem

De broeders Van Rossem telt vijf afleveringen waarin Maarten van Rossem* en Vincent van Rossem afreizen naar verschillende steden en regio’s in Nederland. Tijdens hun bezoek verkennen ze de rijke geschiedenis van de plek, waarbij ze verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit.

De afgelopen weken zag je Maarten van Rossem nog dagelijks in De Slimste Mens.

Vervolg Hier zijn de Van Rossems

De broers bezoeken Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen en als laatste Wageningen. Dat is de plek waar ze zijn opgegroeid en de herinneringen voor het oprapen liggen. Elke plaats die ze bezoeken is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals energie, natuur of wonen. Dit seizoen gaan de historicus en architectuurhistoricus ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen. Dat doen ze uteraard met de nodige dosis humor en eigenwijsheid die we van de Van Rossems kennen.

Hier zijn de Van Rossems

De broeders Van Rossem is het vervolg op Hier zijn de Van Rossems, waarbij Maarten en Vincent samen met hun zus Cis op pad gingen. Helaas is zij overleden. We schreven over die seizoenen het volgende: Nieuwe afleveringen Hier zijn de Van Rossems | seizoen 7. Kijk je hier graag naar, geef dan ook ee ander programma dat Maarten van Rossem maakte een kans: Maarten en Gijs op Dinojacht.

De broeders Van Rossem kijken

De broeders Van Rossem is een co-productie van de NTR en Skyhigh TV. Je kunt dit programma kijken elke woensdag van 13 september tot en met 11 oktober om 20.35 uur op NPO 2. Wil je dit programma terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Daar vind je ook Broeders in Berlijn en alle afleveringen van acht seizoenen Hier zijn de Van Rossems. Vanuit het buitenland kun je deze ook terugkijken. Zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Meer over de afleveringen:

Energie in Emmen

De vondst van turf, aardolie en gas hebben de geschiedenis van Emmen en omgeving sterk bepaald. Maarten en Vincent van Rossem verdiepen zich in de opkomst en neergang van de streek aan de hand van fossiele brandstoffen. Natuurlijk doen ze dat op hun eigen wijze.

Natuur op Texel

Texel wordt jaarlijks door een miljoen mensen bezocht, op een inwonersaantal van 13.500. De natuur, rust en ruimte zijn de magneten waartoe de toerist zich aangetrokken voelt. Maarten en Vincent van Rossem zoeken uit of hun favoriete stukje Nederland aan eigen succes ten onder dreigt te gaan.

Den Haag en de Koude Oorlog

Breekt met het agressieve Russische buitenlands beleid een nieuwe Koude Oorlog uit? Maarten en Vincent van Rossem zijn in Den Haag. Als regeringszetel kenmerkt de stad zich door een reeks van mysterieuze en stille overblijfselen uit een periode waarin het land maatregelen treft om de bevolking te beschermen tegen een Russische (nucleaire) aanval.

Nijmegen: Ode aan de baksteen

De baksteen: oerdegelijk en eenvoudig. Wat past beter bij Nederland dan dit inheemse product. Over een heel gewoon ding waar een hele wereld achter schuilgaat, reizen Maarten en Vincent van Rossem af naar Nijmegen en omgeving. Het belooft een ode aan een homp gebakken klei.

Wageningen

In de plaats waar Maarten en Vincent van Rossem zijn opgegroeid, liggen de persoonlijke herinneringen voor het oprapen. De stad is ook centrum van het landbouwonderwijs. Met alle discussies over het te voeren boerenbeleid staat de Wageningse Universiteit volop in de schijnwerpers.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 oktober 2023 /