Junior Bake Off Vlaanderen 2023: winnaar, kandidaten en meer…

Junior Bake Off Vlaanderen 2023 (seizoen 3) zag je dit voorjaar wekelijks bij Play4 en GoPlay. De Nederlandse kijkers kunnen vanaf vandaag (zaterdag 1 juli) wekelijks om 18.15 uur genieten van nieuwe afleveringen van Heel Vlaanderen Bakt Kids, zoals ze het programma in Nederland noemen.. Natuurlijk is Jeroom van de partij, net als de kritische juryleden Dominique Persoone en Regula Ysewijn. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Heel Vlaanderen Bakt Kids en meer over Junior Bake Off Vlaanderen 2023.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 7 april 2023 op VlaamsKijken en heeft een update gekregen op 1 juli, omdat het programma nu als Heel Vlaanderen Bakt Kids in Nederland op tv te kijken is.

Junior Bake Off Vlaanderen 2023

Acht nieuwe junior bakkers staan te popelen om hun keukenschorten aan te trekken en te strijden voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen. Ze vliegen er dan ook meteen in met een pittige dubbelaflevering. Kritische juryleden (Dominique Persoone en Regula Ysewijn), zenuwachtige bakkers (we stellen de Junior Bake Off Vlaanderen 2023 deelnemers hieronder nog uitgebreid aan je voor) en een presentator (Jeroom) die niks afweet van bakken…

Wist je dat je Jeroom op dit moment ook ziet in een heel ander programma, namelijk het indrukwekkende Boris. En eerder zag je hem in Last One Laughing Nederland, waar nu een tweede seizoen van komt.

Kasteel van Groenenberg

Dit jaar staan de ovens op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Een sprookjesdecor waar acht frisse junior bakkers aan de start verschijnen voor het derde seizoen van Junior Bake Off. De deelnemers aan Heel Vlaanderen Bakt Kids 2023 bakken er de pannen van de tent en strijden er tegen elkaar voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen.

Kandidaten Junior Bake Off Vlaanderen 2023

We stellen de deelnemers aan Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 3 (2023) hieronder aan je voor.

  • Philine Moermans (11) uit Antwerpen heeft als hobby’s hockey, zeilen, zwemmen en piano spelen. Haar lievelingsgebak zijn macarons, maar zelf is haar specialiteit Italiaanse merengue en speculaas.
  • Sam (11) uit Moortsele doet in zijn vrije tijd aan voetbal, mountainbike, BMX-en, scouting, skiën, tekenen en piano spelen. Daarbij heeft hij nog tijd over om te bakken. Zijn bakspecialiteit? “Botercrème – ik kreeg dit recept van de mama van een vriendje. En het is gewoon noooooit mislukt. Daarom kan ik dit toch wel een specialiteit noemen hé. Citroentaart is zijn lieveling. “Het is een taart met een heerlijk smeuïge crème met een lekker zuurtje en als de meringue goed gebakken is, is de taart helemaal af.”
  • Fien Lefevere (14) Boechout heeft als hobby’s niet alleen bakken, maar ook volleyballen. Ze kan goed bokkepoten maken. Die horen ook tot haar lieveling, net als macarons, stapeltaarten en alles met chocolade.
  • Suzanne Wallays (12) uit Hulste, Harelbeke is dol van brownies én kan die ook nog eens ontzettend goed bakken. Ze is daarnaast verzot op plantjes, maakt sieraden en doet aan tennis.
  • Merel Van Ranst (11) uit Puurs is een dame waar je voor moet oppassen; ze doet namelijk aan karate en kickboxing. Bakken is ook haar hobby, waarbij macarons haar specialiteit zijn. Die eet ze ook graag, net als donuts en taart.
  • Louise De Backer(14) uit Otegem, Zwevegem doet aan bloemschikken, duurlopen en natuurlijk bakken. Haar specialiteit zijn Tartelettes met framboos. Chocolade-moelleux vind ze heerlijk.
  • Thomas (12) uit Kent doet aan (zaal)voetbal, atletiek, panel en kajakken. Als chocoladeliefhebber, is dat zijn specialiteit en zijn lieveling is chocolademoussetaart.
  • Eva (11) uit Belsele speelt viool, doet aan volleybal, zit bij de scouts en houdt van dansen. Ze is gespecialiseerd in kleine taartjes. Chocoladetaart is haar lieveling.

Junior Bake Off Vlaanderen kijken

Junior Bake Off Vlaanderen (de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt Kids) is in Nederland vanaf 1 juli iedere week om 18.15 uur te kijken bij NPO Zapp. Alle afleveringen staan daarnaast op GoPlay. Ook vanuit Nederland kun je GoPlay kijken. Geeft GoPlay aan dat je niet in België bent, dan kun je dit oplossen door gebruik te maken van een VPN Verbinding.

Ontdek hier meer over de deelnemers aan Heel Vlaanderen Bakt Kids en de inhoud van de afleveringen. Let op dit gaat om de omschrijving, die ik via de persinformatie van Play4 heb gekregen naar aanleiding van de uitzending van Junior Bake Off Vlaanderen 2023.

Junior Bake Off Vlaanderen aflevering 1

Hier lees je alvast meer over de eerste aflevering van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 3. Het eerste thema is Home Sweet Home. In de technische proef bakken ze hun familieleden in de vorm van cakepops. Een goed moment om het uiterlijk van mama, papa, broer of zus onder de loep te nemen.

Deelnemers Junior Bake Off Vlaanderen 2023

Hoe de deelnemers aan Junior Bake Off Vlaanderen 2023 het thema Home Sweet Home vinden? Volgens Thomas (12 jaar) was het handiger geweest als zijn ouders minder haar hadden. Voor Fien (14 jaar) moet het allemaal niet te strak: ‘mijn zus ziet er soms ook een beetje scheef uit.’ En zo ontstaat er een bijzonder diverse en grote familie op de jurytafel!

Droomhuis in koek

Daarna mogen de bakkers aan de slag als bouwvakkers en bakken ze hun eigen droomhuis in koek. Eva (11 jaar) droomt van een kinderboerderij met veel dieren en bakt daarom een roze hoeve. Suzanne (12 jaar) is verzot op de natuur en maakt een huis met een groendak, voorzien van zonnepanelen. Stoere Sam (11 jaar) laat zijn fantasie de vrije loop en heeft een plan gemaakt voor de schuur die hij met zijn vrienden mag verbouwen tot clubhuis: het wordt een bmx-club.

Junior Bake Off Vlaanderen aflevering 2

In de tweede aflevering wordt het menens, want aan het eind van deze aflevering zullen er twee kandidaten van Junior Bake Off Vlaanderen de tent moeten verlaten. Het thema van deze aflevering: Hemel en hel. Voor de technische proef gaan ze aan de slag met soezendeeg en staan ze meteen voor een duivels dilemma: bakken ze een religieuze in de vorm van een engel óf een duivel? Voor sommigen een hemels klusje, maar niet voor Suzanne (12): ‘De hel? Soezen maken!’

Team Hemel

Als spektakelstuk maken de bakkers een hemeltaart of een heltaart. De keuze is aan hen. In ‘Team Hemel’ vinden we Merel (11), die de reuzendonut van haar dromen maakt. Philine (11) geniet van zeilen en bakt daarom een zomerse zeilboot. Voor Thomas (12) is de hemel op aarde Zwitserland en hij bakt een rolbiscuit die eruit ziet als een Zwitserse koe. Sam (11) bakt dan weer een hemelse skiberg mét zomerse smaken. 

Team Hel

Aan de andere kant van de tent vinden we ‘Team Hel’ bestaande uit Suzanne (12), Eva (11), Fien (14) en Louise (15). Eva heeft snel last van wagenziekte en bakt daarom als spektakelstuk een Citroën busje met citroensmaak. Suzanne vindt een bezoek aan de tandarts verschrikkelijk en maakt een mierzoete, bloederige tandartstaart. Louise stikte ooit bijna in een champignon en moet er nu niets meer van hebben, daarom maakt ze een boomstam vol champignons. Voor Fien is op tijd komen een helse opdracht, dus bakt ze een griezelige klok.

Afvallers

Een helse beslissing voor de jury om op het einde van deze bakdag twee bakkers te kiezen waarvoor het hemelse bakavontuur hier al stopt. Helaas eindigt het avontuur voor Thomas en Eva.

Junior Bake Off Vlaanderen aflevering 3

Love is in the Air in de derde aflevering van Junior Bake Off Vlaanderen. Nog 6 bakkers hunkeren in deze aflevering met heel hun hart naar de titel van beste bakker. Sam is de enige jongen die overblijft in de tent en mist zijn vriend Thomas. Philine glundert, want zij is jarig en er wordt voor haar gezongen. Gedurende de aflevering bespreekt Jeroom natuurlijk op eigen wijze het liefdeslieven van de jonge bakkers uit Vlaanderen. Sam houdt van discretie: “Ik heb geen relaties en je mag niet dieper in mijn privéleven kijken.”

Roze brilkoekjes

Voor de technische proef vraagt Jeroom om roze brilkoekjes te bakken. Hiervoor moeten de bakkers suikerharten breken. Maar hebben ze zelf al eens een gebroken hart gehad? Of al eens een hart gebroken? Sam is alvast in een romantische mood en bakt een verjaardagsei voor Philine in zijn overgebleven tijd. Suzanne focust zich op haar eigen brilkoekjes, want vorige week was ze laatste en vandaag wil ze minstens een plaats naar voren.

Chocoladespektakel

Wie liefde zegt, zegt chocolade. De bakkers maken een chocoladespektakel voor iemand die ze heel graag zien, mét een verrassing aan de binnenkant. Maar de hitte maakt het voor de bakkers extra moeilijk. Louise bakt voor haar hondje Odiel. Hij is als een kleine broer voor haar ‘hij zegt niets terug en dus kan ik hem vertrouwen.’ Fien bakt een taart voor haar mama en eert haar stiefpapa. Hij overleed 2 jaar geleden aan kanker en dat was een moeilijke periode. Of ze nu beste bakker wordt of niet: mama is al trots. ‘Ik ben van plan mijn moment te pakken en er echt iets moois van te maken’, legt Fien uit.

Jeroom is nieuwsgierig

Terwijl de chocolade door de tent vliegt bespreken ze hun liefdesleven met Jeroom. Philine deelt haar beeld van de ideale man, Suzanne voelt de liefde bij vrienden, familie en huisdieren en Sam houdt van discretie: “Ik heb geen relaties en je mag niet dieper in mijn privéleven kijken”. ​ ​ 

Aflevering 4 Junior Bake Off Vlaanderen

De Jeugd van Tegenwoordig is het thema van Heel Vlaanderen Bakt Kids aflevering 4. Bockie De Repper – die samen met Jeroom op dit moment in Boris te zien is – komt langs. De kids gaan namelijk Bockiecake maken. Ze krijgen de kans om zijn gezicht een beetje mooier of een beetje lelijker te maken met de smaak van pompoen en nootmuskaat.

Bockiecake

“Moeilijk om te tekenen, al die onderkinnen zitten veel te dicht op elkaar”, volgens Sam. Philine (12 jaar) daarentegen vindt dat Bockie geen lelijk hoofd heeft ‘iedereen is mooi… op zijn eigen manier’. Fien (14 jaar) komt hem ’s nachts liever niet tegen. Ze vindt kale hoofden en lange baarden maar angstaanjagend. Ze sauceren de cake met alcohol, maar hoeveel kan Bockie eigenlijk verdragen?

Illusietaart

Voor het spektakelstuk leggen ze Bockie in de watten met een illusietaart van zijn favoriete eten. Het mag er niet uitzien als cake en je moet het gevoel hebben dat het levensecht is. Philine bakt pintjes geserveerd op een dartbord voor een echte kroegvibe. Bockie vraagt zich meteen af hoe Philine weet wat de kroegvibe is. “Ik heb dat gezien in FC de Kampioenen.” Louise (15 jaar) bakt een zak chips inclusief promostand. Merel (11 jaar) haar papa is in de wijn gevlogen om een hele speciale bakvorm te maken. En Sam (11 jaar) bakt een dubbele cheeseburger. “Zonder rauwe tomaat, dat moet er niet op”, iets waar Bockie het helemaal mee eens is. 

Halve finale (aflevering 5)

Het is de halve finale van Heel Vlaanderen Bakt Kids en er strijden nog vier jonge bakkers voor een plekje in de finale. En het wordt een beestige strijd, want het is dierenweek! Voor de technische proef deze keer komt er een speciaal verzoek van jurylid Dominique Persoone. Hij is ambassadeur van de week van de bij en vraagt om een honingtaart te maken. Voor de spektakelproef bakken de bakkers dierenmacarons. 

Finale Junior Bake Off Vlaanderen 2023

Aan het eind van aflevering 6 – de finale Junior Bake Off Vlaanderen 2023 – weten we wie de winnaar is. Wordt het de energieke Fien Lefevere, de perfectionistische Louise De Backer of stoere Merel Van Ranst.. De meiden krijgen een stijlvolle lift richting de tent in een roze limousine. Daar wacht de technische proef hen op: een beer uit witte chocolade met zes pralines in zijn buik. Lukt het hen om jurylid en topchocolatier Dominique Persoone van zijn sokken te blazen? Chocolade tempereren bezorgt Merel een acute stressaanval. Ze heeft dat als enige in de tent nog nooit gedaan. Maar ook Louise staat niet te springen van enthousiasme: ze haat tempereren! Het wordt voor de drie finalisten meteen een race tegen de klok.

Overwinningscake

Als spektakelstuk bakken de juniors een ‘overwinningscake’. Ze moeten in hun taart laten zien wat ze in de afgelopen weken hebben geleerd in de tent. Voor Merel is dit het spannendste moment van haar leven, ook al is het nu al een overwinning dat ze hier staat. Zo’n grote taart bakken vraagt de perfecte timing, voor Fien dé uitdaging van de dag. “Véél cake, véél vulling, véél werk”, aldus Louise. En dat is nodig, want er moet genoeg zijn voor familie en vrienden die de bakkers komen aanmoedigen.

Winnaar Junior Bake Off Vlaanderen 2023

Fien Lefevere is de winnaar geworden van Junior Bake Off Vlaanderen 2023. Zij versloeg Merel Van Ranst en Louise De Backer. Wist je dat Fien Lefevere de smaak van het bakken echt te pakken kreeg, nadat ze op bakkamp ging? Ze moest bijna een jaar lang zwijgen over het feit dat zij de winnaar is van Junior Bake Off Vlaanderen 2023. Fien Lefevere won de wedstrijd namelijk al in de zomer van 2022; toen de opnames plaatsvonden. In de zomer van 2023 is het programma als Heel Vlaanderen Bakt Kids te zien in Nederland. Dan zullen de Nederlanders ook kennismaken met Fien.

Moederdagspecial Junior Bake Off 2023

Meer Bake Off Vlaanderen kijken? Op zaterdag 13 mei kun je kijken naar de Junior Bake Off Vlaanderen Moederdagspecial. Volg ons via onderstaande social media en je leest er snel alles over.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 juli 2023 /