Tweede seizoen Snackmasters Nederland met deze deelnemers

Wie wordt de Snackmaster 2022? Het tweede seizoen van Snackmasters zag je begin 2022 in Nederland op tv. Vanaf donderdag 22 juni 2023 kun je deze reeks iedere donderdagavond om 20.40 uur op VTM2 zien. Miljuschka Witzenhausen en Martijn Krabbé presenteren deze show. Benieuwd naar welke chefkoks ermee doen? Lees hier alles over de deelnemers aan het tweede seizoen van Snackmasters Nederland.

En als je echt niet kunt wachten: onderaan het artikel ontdek je de winnaar van Snackmasters Nederland 2022. De Snackmaster 2022 is… (scrollen maar…) Dit bericht van 5 januari 2022 heeft namelijk een update gekregen op donderdag 22 juni 2023; nu deze in België te kijken is.

Tweede seizoen Snackmasters Nederland

In het tweede seizoen van Snackmasters Nederland gaan in totaal tien chef-koks de strijd met elkaar aan in de bloedstollende competitie om een iconische snack zo identiek mogelijk na te maken. Miljuschka Witzenhausen neemt de kijker elke week mee naar de fabriek waar de originele snack gemaakt wordt. Martijn Krabbé gaat langs bij de chefs, die vanuit hun eigen huiskeuken de snacks proberen na te maken.

Snackmasters België

In België kon je eerder natuurlijk ook al kijken naar Snackmasters tweede seizoen. Er was zelfs een Snackmasters Kerstspecial. Snackmasters België is niet meer op VTM GO te kijken. Het tweede seizoen staat wel op Videoland. Bij de Nederlandse streamingdienst kun je eveneens de twee seizoenen van Snackmasters Nederland terugkijken.

Snackmaster 2022

In dit spannende kookprogramma draait het om zowel hartige als zoete snacks waarvan we allemaal weten hoe ze smaken, maar nog niet weten hoe deze snacks precies worden gemaakt. De competitieve chefs zetten alles op alles om vanuit hun kennis, ervaring, smaak en gevoel het fabrieksproces te evenaren en onder flinke tijdsdruk het geheim van de snack te kraken. De chef waarvan zijn/haar snack het dichts bij het origineel zit, gaat door naar de volgende ronde. Wie doorgaat en wie afvalt wordt bepaald door de jury die bestaat uit de makers van de originele snack en Miljuschka Witzenhausen*. Welke chef kroont zich uiteindelijk tot Snackmaster 2022?

Deelnemers tweede seizoen Snackmasters Nederland

Mario Ridder, Juliën van Loo, Onno Kokmeijer, Schilo van Coevorden, Jeroen en Marleen Brouwer, Levi Bunt en Mike Tsang, Michiel van der Eerde en Jonathan Zandbergen zijn de deelnemers van het tweede seizoen Snackmasters in Nederland. Benieuwd waar je alle koks van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  1. Mario Ridder* is de chef van restaurant Joelia in Rotterdam. Deze zaak heeft één Michelin ster.
  2. Juliën van Loo is de sterrenchef van het eveneens Rotterdamse restaurant Parkheuvel. Zij zijn in het bezit van twee Michelin sterren.
  3. Onno Kokmeijer ken je van restaurant Ciel Bleu* in Hotel Okura in Amsterdam. Ciel Bleu heeft twee Michelin sterren.
  4. Schilo van Coevorden* is chef in restaurant Taiko in het Conservatorium hotel in Amsterdam. Ze scoren 17/20 in de Gault&Milau.
  5. Jeroen Brouwer en Marleen Brouwer draaien in januari hun laatste maand in De Loohoeve. Ze starten een nieuw avontuur in restaurant Noor in Groningen. De Loohoeve heeft één Michelin ster.
  6. Mike Tsang en Levi Bunt van restaurant O&O in Sint Willebrord; zij hebben één Michelin ster.
  7. Michiel van der Eerde ken je van BAUT in Amsterdam. Je kunt hem ook kennen van Njam en zijn kookboek*.
  8. Jonathan Zandbergen* is chefkok in Restaurant Hotel Merlet in Schoorl. Dit restaurant is in het bezi van één Michel ster.

HEMA-rookworst namaken

Sterrenchef Mario Ridder van restaurant Joelia en sterrenchef Juliën van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam strijden tegen elkaar. Ze proberen de iconische HEMA-rookworst na te maken. Lukt het ze? Dat zie je in de eerste aflevering van Snackmasters seizoen twee.

Zelf kaassoufle maken

Sterrenchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu en topchef Schilo van Coevorden van restaurant Taiko in Amsterdam proberen de geheimen van de kaassouffle te ontrafelen. Lijkt me voor chefkoks op dit niveau geen enkel probleem? Of blijkt deze snack toch lastiger te maken. Je ziet het in de tweede aflevering van het tweede seizoen.

Liga Milkbreak duo

In de derde aflevering van Snackmasters seizoen twee staan twee duo’s tegenover elkaar. Sterrenchefs Jeroen en Marleen Brouwer van restaurant Deloohoeve in Drenthe en sterrenchefs Mike Tsang en Levi Bunt van restaurant O&O in Sint Willebrord bijten zich vast in de Liga Milbreak duo.

New York Pizza BBQ Mixed Grill

Topchef Michiel van der Eerde van restaurant Baut en sterrenchef Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet strijden tegen elkaar. Zij krijgen de opdracht een replica te maken van de New York Pizza BBQ Mixed Grill.

Twix maken in halve finale Snackmasters

In de eerste halve finale van Snackmasters zien we dat de chefkoks aan de slag gaan met de Twix; vroeger ook wel bekend als de Raider. Daarvoor moeten de chefs een bros koekje maken, daarnaast goede karamel en een dun laagje chocolade voor er over heen. En vergeet de ribbeltjes op de reepjes natuurlijk niet. De chefs die met deze uitdaging aan de slag gaan zijn Michiel van der Eerde en Mario Ridder. De twee waren erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk heeft Michiel van der Eerde zich geplaatst voor de finale en maakt hij nog steeds kans op de titel Snackmaster 2022.

Zuurstok met regenboogjas (halve finale 2)

Mike Tsang en Levi Bunt nemen het op tegen Schilo van Coevorden. Zij gaan aan de slag met een snack die we kennen van de kermis: de zuurstok met regenboogjas. Volgens Miljuschka is dit niet zo eenvoudig na te maken. De buitenkant is namelijk flinterdun, terwijl de binnenkant juist bros is. Vingervlugheid is het toverwoord. Het was een flinke klus zo zagen we in de aflevering, waarbij het tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk plaatsen Mike Tsang en Levi Bunt zich voor de finale; daarmee maken zij kans op de titel Snackmaster 2022.

Finale Snackmasters 2022 met wokkels

Mike Tsang en Levi Bunt van restaurant O&O in Sint Willebrord nemen het in de finale van Snackmasters 2022 op tegen Michiel van der Eerde van BAUT in Amsterdam, die hierbij hulp krijgt van Angelos Kremmydas. Zij gaan aan de slag met wokkels in de smaak paprika, van deze chips wordt per jaar ongeveer 1,2 miljoen kilo verkocht. Kunnen de chefs deze snack maken? Degene die de beste wokkels maakt, gaat naar huis met de titel Snackmaster 2022.

Winnaar Snackmasters 2022

Wie de winnaar wordt van Snackmasters 2022 zie je vanavond (woensdag 16 februari) om 20.30 uur op RTL4. Kijkers van Videoland kunnen de aflevering op dit moment al bekijken én weten dus al wie de winnaar is. Wil jij dat niet weten, STOP DAN MET LEZEN… We gaan namelijk spoileren… In de aflevering zagen we in ieder geval dat de jury het er heel moeilijk mee had. “De ene chef heeft het op expansie heel goed gedaan. De andere juist op de smaakstofverdeling.” Dat maakt het moeilijk voor de jury om te beoordelen welke het dichts bij de originele snack kwam. Maar één duo stak er toch bovenuit…

<< spoiler alert >>

Snackmaster 2022

De winnaar van Snackmasters 2022: Mike Tsang en Levi Bunt van restaurant O&O in Sint Willebrord. Mike Tsang en Levi Bunt mogen zich dit jaar Snackmaster 2022 noemen. Zij hebben alle snacks het beste nagemaakt. Ze begonnen met de Liga Milkbreak duo, maakten in de halve finale een zuurstok met regenboogjas en tot slot dus de paprika wokkels.

Snackmasters 2023 / seizoen 3

Vooralsnog weten wij niet of er nog een Snackmasters 2023 zit aan te komen… En ook of er ooit een Snackmasters seizoen 3 in België volgt, is mij nog niet duidelijk. In België kwam Snackmasters al voor het eerst op tv in het najaar van 2020. Daarna volgde het tweede seizoen in het najaar van 2021. Nu gaat Ruth Beeckmans natuurlijk wel door een verdrietige periode, omdat haar partner plotseling is overleden, dus het zou kunnen zijn dat het daarom is uitgesteld. Maar anders zou ik het lang vinden voor ze Snackmasters seizoen 3 op tv brengen. Als het zover is, dan delen we dat natuurlijk via onderstaande social media.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juni 2023 /