Kasteelvrouwe Emmy vervolg (seizoen 2) in zomer op tv kijken

Kasteelvrouwe Emmy seizoen 2 is nu te zien in nieuwe afleveringen bij Omroep MAX. Aflevering 2 kijk je zondag 20 augustus om 22.00 uur op NPO1. Je ziet in de drie nieuwe afleveringen het vervolg op het avontuur van Kasteelvrouwe Emmy Postma (die we een aantal jaar geleden leerden kennen met haar man Rutger in Ik Vertrek). De afgelopen tijd kon je het eerste seizoen van Kasteelvrouwe Emmy nog in herhaling kijken Ontdek hier alvast meer over Kasteelvrouwe Emmy seizoen 2 en het leven van Emmy Postma en haar man Rutger.

Kasteelvrouwe Emmy Postma

Verpleegkundige Emmy Postma uit Utrecht kocht een verwaarloosd 16e-eeuws kasteel in Frankrijk. Zo zagen we een aantal jaar geleden in Ik Vertrek. Hiermee ging voor haar een langgekoesterde droom in vervulling. Dat het romantische ideaalbeeld het zakelijke blik van de ietwat Chaotische 62-jarige Emmy Postma wat vertroebelde, bleek al snel na de aankoop van het kasteel: het opknappen is een grotere klus dan gedacht.

Kasteelvrouwe Emmy

Desalniettemin ging Emmy Postma onverschrokken door. Haar man Rutger zag de aankoop niet zitten en ging terug naar Nederland. Emmy ging klussen en begon een chambre d’hôte. Met wat spaargeld, giften en een lening werd vorig jaar de restauratie van het dak afgerond, dat was te zien in het eerste seizoen.

Kasteelvrouwe Emmy seizoen 2

Net toen het nieuwe dak klaar was en Emmy eindelijk gasten in het kasteel kon ontvangen, sloeg het noodlot toe. Haar zoon Wisse kreeg een ernstig motorongeluk. Lange tijd week Emmy niet van zijn zijde in het ziekenhuis. Nu het beter gaat met Wisse, is er weer ruimte om het kasteel verder onder handen te nemen. En daarbij is er weer hulp van vrijwilligers én van Rutger. En Emmy zit boordevol nieuwe plannen en ideeën, ze wil evenementen organiseren in haar kasteel. Haar grote droom: een gekostumeerd bal in de stijl van Joséphine en Napoleon.

André van Duin voice-over

In een nieuw seizoen Kasteelvrouwe Emmy slaat deze stoere dame een nieuwe weg in. We gaan het in drie afleveringen zien. André van Duin* is net als in het eerste seizoen de voice-over.

Kasteelvrouwe Emmy kijken

Wil je Kasteelvrouwe Emmy kijken dan kan dit vanaf zondag 13 augustus om 21.20 uur bij Omroep MAX op NPO1. Daarnaast kun je de afleveringen in Nederland terugkijken via NPO Start en NPO Plus en in België via VTM GO. Wil je buiten Nederland kijken naar Kasteelvrouwe Emmy, gebruik dan NPO Start in combinatie met een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Zelf maak ik gebruik van VPN Nederland*. (Zo kun je dus het complete eerste seizoen van Kasteelvrouwe Emmy bingewatchen.)

Inhoud drie aflevering Kasteelvrouwe Emmy seizoen 2:

Na regen komt zonneschijn

Net toen het nieuwe dak klaar was en Emmy eindelijk gasten in het kasteel kon ontvangen, sloeg het noodlot toe. Haar zoon Wisse kreeg een ernstig motorongeluk. Lange tijd week Emmy niet van zijn zijde in het ziekenhuis. Nu het beter gaat met Wisse, is er weer ruimte om het kasteel verder onder handen te nemen. En daarbij is er weer hulp van vrijwilligers én van Rutger.

Na anderhalf jaar worden de steigers weggehaald bij het kasteel, want het dak is gerepareerd. Maar er is nog genoeg te doen en Emmy klust gestaag door, met hulp van vrijwilligers. Ook gaat ze op truffeljacht met honden. Emmy zit boordevol nieuwe plannen en ideeën, ze wil evenementen organiseren in haar kasteel. Haar grote droom: een 18eeuws gekostumeerd bal in de stijl van Napoleon en Joséphine. Samen met Rutger gaat ze op zoek naar een bijpassend kostuum. 

Aflevering 1 – zondag 13 augustus, 21.20 uur uur bij MAX op NPO 1

Netwerken is een kunst

Er zijn genoeg klussen die gedaan moeten worden op Emmy’s chateau. Emmy is niet alleen op haar landgoed, ze heeft een paar kennissen gestrikt die haar komen helpen in de tuin. En na vijf maanden arriveert Rutger voor het eerst weer in Frankrijk. Samen met Rutger en de vrijwilligers bezoekt Emmy een oude watermolen, waar notenolie wordt gemaakt. En Emmy verwacht gezinsuitbreiding, want hond Jula is zwanger!

Er worden voorbereidingen getroffen voor het eerste evenement: een expositie in de grote schuur bij het chateau. Emmy wil het goed voorbereiden en wint daarom advies in bij andere kasteeleigenaren  die ook evenementen organiseren. Met Rutger gaat ze mee naar Nederland, ze kennen een paar kunstenaars met een galerie die graag willen exposeren op het chateau. Een paar maanden later is het zover: het landgoed moet er netjes uitzien want de expositie wordt geopend. Tussen de bedrijven door is Emmy is bezig het met realiseren van een vierde gastenkamer.

Aflevering 2 – zondag 20 augustus, 22.00 uur bij MAX op NPO 1

Droom wordt werkelijkheid

Emmy maakt zich zorgen over de zwangerschap van hond Jula en gaat naar de dierenarts. Daar krijgt ze onverwacht nieuws. Ondertussen staan er nieuwe gasten op de stoep en moet de schuur omgetoverd worden tot balzaal. Want Emmy gaat eindelijk haar droom-evenement beleven; een gekostumeerd bal in de stijl van Napoleon en Joséphine, die ze zo bewondert. Maar voordat het zo ver is moet er een jurk afgemaakt worden, dat doet Emmy zelf na een paar naailessen. Ook worden er op de brocantemarkt allerlei snuisterijen aangeschaft die het feest in de juiste sfeer brengen. En samen met Rutger wordt er wijn geproefd op een adembenemende plek in de Dordogne. Want de kasteelvrouwe wil alleen de beste druivensap voor haar gasten op het bal.

Ruther hijst zich in het grootste Napoleon-pak dat hij kan vinden en maakt samen met Emmy een grande entree. En dankzij deskundige dansdames uit Nederland, leren Emmy, Rutger en de gasten hoe ze zich over de ongeplaveide betonvloer moeten voortbewegen.

Aflevering 3 – zondag 27 augustus, 21.50 uur bij MAX op NPO 1

Foto: Emmy en Rutger © Elvin Boer /MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2023 /