Ik Vertrek – nieuwe afleveringen Nederland

Je kunt vanaf vrijdag 27 november 2020 weer genieten van nieuwe afleveringen van Ik Vertrek in Nederland. Maak alvast kennis met Richard en Aadje, de Familie Mensing, Ronald en Janine, Brigitte en Laurens en Emmy en Rutger. Wist je dat je via VTM GO ook kunt kijken naar nieuwe afleveringen Ik Vertrek uit Vlaanderen.

Update: dit bericht schreef ik in november 2020. Afleveringen uit deze reeks zijn medio mei 2023 in herhaling op VTM te kijken (nadat ze eerst Ik Vertrek Uit Vlaanderen in herhaling toonden). En wist je bijvoorbeeld dat Emmy inmiddels ook haar eigen reeks heeft: Kasteelvrouwe Emmy. Er komt zelfs een tweede seizoen!

Richard en Aadje in Calpe

In de eerste aflevering van Ik Vertrek (najaar 2020) maken we kennis met Richard (43) en Aadje (45). Met hun pitbull Joey en buldog Charles verhuizen ze vanuit Naaldwijk naar de Spaanse badplaats Calpe. Ze verruilen hun arbeiderswoning van 100 m2 voor een riante villa van 1000m2 in de Spaanse badplaats Calpe. Hier willen ze een Bed & Breakfast geheel in de stijl van Versailles starten.

Ondanks dat Aadje er niet van houdt om vies te worden, leven de mannen de eerste weken tussen het bouwstof. Alle muren moeten worden gestuukt en geverfd, de keuken is toe aan vervanging en de garage wordt omgetoverd tot studio. Nog voordat hun Spanje-avontuur kan beginnen, krijgen ze bericht wat alles op zijn kop zet en staat hun emigratie op losse schroeven…

Te kijken op vrijdag 27 november om 20.35 uur op NPO 1.

Familie Mensing in Ik Vertrek - zij emigreren met kinderen naar Umbrië Italië
Familie Mensing in Umbrië (Italië)

Familie Mensing naar Umbrië

We maken in de tweede aflevering van Ik Vertrek (najaar 2020) kennis met de familie Mensing. Het liefst eten Jean Paul (51) en Rosalie (33) elke dag pizza of pasta. Italië is dan ook al jaren hun vaste vakantiebestemming. Ze zijn dol op de Italiaanse atmosfeer en mentaliteit. Als ze met hun kinderen Aras (8) en Isabelle (2) naar Umbrië vertrekken, is de blijdschap dan ook groot.

De familie Mensing heeft hier een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden willen ze vier appartementen opknappen en een glamping bouwen. Nog geen half uur na de sleuteloverdracht lopen ze al tegen de nodige gebreken aan: de gas- en elektriciteitsinstallaties zijn niet goed, het dak lekt en de pomp van het zwembad is kapot. Het kost tienduizenden euro’s om dit te repareren en dat geld hebben ze niet. Gelukkig zijn ze reuze flexibel, voor geen gat te vangen en optimistisch!

Deze aflevering is te zien op vrijdag 4 december om 20.30 uur op NPO 1.

Ik Vertrek - nieuwe afleveringen Nederland - waarbij Ronald en Janine naar de Vogezen vertrekken
Janine en Ronald vertrekken naar de Vogezen (Frankrijk)

Ronald en Janine in de Vogezen

In de derde aflevering zien we Janine Bosman (47) en Ronald Jongema (50) vertrekken naar de Franse Vogezen. Na een zonovergoten vakantie op Kreta komen zij tot de conclusie dat ze niet blij zijn met het leven dat ze tot dan toe leiden. Janine hopt van baan naar baan, maar zit nergens echt op haar plek. Ronald werkt ruim tien jaar als serviceadviseur voor een groot automerk en hij vindt het welletjes geweest.

Ze zeggen hun baan op en vertrekken naar de Vogezen in Frankrijk waar ze een gedateerde chambres d’hôtes hebben gekocht. Na de overdracht gaan ze voortvarend te werk, want ze willen over zes maanden hun deuren openen. Al snel stuiten ze op allerlei gebreken: er zit houtrot in de vloeren, alle kozijnen zijn toe aan vervanging en de kelder staat blank. Het onverminderde enthousiasme maakt plaats voor de nodige frustratie. De verbouwing wil maar niet vlotten en het zware werk eist zijn tol. Is hun oude leventje dan toch eigenlijk zo slecht nog niet? Naar dit Ik Vertrek-avontuur kun je kijken op vrijdag 11 december om 20.30 uur op NPO 1.

Brigitte en Laurens gaan in Ik Vertrek (nieuwe afleveringen najaar 2020) deze keer naar Spanje
Brigitte en Laurens gaan naar Spanje

Brigitte en Laurens naar Spanje

Een bijzonder stel in de vierde aflevering van Ik Vertrek in het najaar van 2020. We treffen Brigitte en Laurens, die na een mislukt avontuur in Frankrijk nu in Duitsland zijn. Het is de eerste keer in de Ik Vertrek geschiedenis dat het programma een stel volgt dat maar liefst drie keer emigreerde en wil naar drie landen. Want hoewel we ze in Duitsland treffen op een charmant plekje tussen de koeien, is dit niet hun eindbestemming. Die ligt als het goed is in Spanje.

Hier willen ze retreat programma’s opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen! Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen…Dat ontdek je op vrijdag 18 december om 20.35 uur op NPO 1.

Emmy en Rutger in kasteel in Douzillac

We knallen het nieuwe jaar in met – volgens mij – spectaculaire uitzending van Ik Vertrek. Hierin maken we kennis met het echtbaar Emmy en Rutger. Ondanks dat haar man Rutger (voorlopig) niet mee wil verhuizen (hij wil liever op een bootje in ’t Gooi wonen), zet Emmy haar plan toch door. Zij wil namelijk al haar hele leven in een kasteel wonen. In het Franse Douzillac heeft Emmy een chateau gekocht om er een chambres d’hôtes met minicamping te beginnen. Hoewel er veertig jaar niks aan het chateau is gebeurd, ziet Emmy vooral mogelijkheden. Rutger daarentegen heeft nachtmerries dat zijn vrouw moederziel alleen in een hoekje zit te huilen in haar eigen kasteel. En dromen zijn niet altijd bedrog. De vijfde – en daarmee ook de laatste in de reeks nieuwe afleveringen van Ik Vertrek – kun je kijken op vrijdag 1 januari 2021 om 20.25 uur bij NPO 1.

Krijg je geen genoeg van Ik Vertrek? Kijk dan ook naar de Vlaamse spin-off van deze show.

Foto’s: AVROTROS.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2020 /