EK Hockey live op tv kijken met o.a. Red Lions en Red Panthers

Wil jij het EK Hockey 2023 live kijken, dan kan dit op de VTM-zenders en NPO2. Op zondag 27 augustus de finale tussen Nederland en Engeland. Volg zo de verrichtingen van het Nederlands heren- en dameselftal en van de Red Lions (Belgische mannen) en Red Panthers (de Belgische hockeyvrouwen). Hier het overzicht van de wedstrijden.

EK Hockey 2023

Het EK Hockey 2023 voor vrouwen en mannen wordt van 18 tot en met 27 augustus gehouden in het Duitse Mönchengladbach. Zowel bij de vrouwen als de mannen doen er acht teams mee aan het EK. Zij zijn verdeeld in twee poules. De nummers één en twee uit de poule gaan door naar de halve finale. En de winnaar daarvan komt natuurlijk in de finale.

Over de mannen verscheen het boek: Red Lions – De weg naar de wereldtop*.

EK Hockey kijken op VTM en NPO2

Vlaamse hockeyliefhebbers kunnen het EK kijken op VTM. Daar worden alle wedstrijden van de Red Lions en de Red Panthers uitgezonden. Een kwartiertje voor aanvang van de wedstrijd start de aflevering op VTM, VTM2 of VTM4. Nederlandse liefhebbers van hockey volgen het EK op NPO1 en NPO2 (check dus even de tv-gids of lees hieronder). Zij zenden de wedstrijden hockey uit van het Nederlands elftal bij zowel de mannen als vrouwen. Wil je die vanuit België ook kijken, dan is gewoon mogelijk. Lees ook: Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken in België.

Serietip: Hockeyvaders.

Finale kijken

En even de rest van het speelschema, want je wil natuurlijk de halve finale en finale niet missen.

  • Finale dames op 26 augustus 14.45 uur – Nederland – België
  • Finale heren op 27 augustus om 15.00 uur – Nederland – Engeland

Dit zagen we eerder op het EK Hockey:

EK Hockey 2023 Mannen

De Belgische hockeymannen aka de Red Lions nemen het in Poule A op tegen Engeland, Spanje en Oostenrijk. In Poule B strijden Nederland, Duitsland, Frankrijk en Wales voor een plek in de halve finale. België heeft de eerste wedstrijd tegen Engeland gewonnen met 3-5. Maandag spelen ze om 20.30 uur hun tweede wedstrijd tegen Spanje. Op woensdag is het dan om 10.00 uur tijd voor de laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk.

EK Hockey 2023 Vrouwen

De Belgische hockeyvrouwen aka de Red Panthers nemen het in Poule A op tegen Nederland, Spanje en Italië. In Poule B nemen Engeland, Duitsland, Ierland en Schotland het tegen elkaar op. De Red Panthers speelden zaterdag hun eerste wedstrijd tegen Italië en wonnen direct met 6-0. Zondag speelden ze hun tweede wedstrijd tegens het Nederlands hockeyelftal. Deze wedstrijd verloren ze met 0-2. Dinsdag spelen ze om 17.00 uur hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje.

Halve finale vrouwen Duitsland – België

De Belgische vrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finale, die op donderdag 24 augustus ’s avonds wordt gespeeld. Om 19.40 uur kun je op VTM4 kijken naar het liveverslag van de halve finale op het EK hockey voor vrouwen tussen Duitsland en onze Red Panthers. In de andere halve finale bij de dames speelt Nederland tegen Engeland.

Halve finale mannen België – Nederland

De halve finale op het EK Hockey 2023 gaat vrijdag 25 augustus tussen België en Nederland. Om 18.15 uur zie je op VTM2 en NPO2 een liveverslag van de halve finale tussen onze Red Lions en Nederland op het EK hockey bij de mannen, vanuit het HockeyPark in Mönchengladbach, Duitsland. In de andere halve finale bij de heren speelt Duitsland tegen Engeland. Helaas hebben de heren het niet gered; ze verloren met 2-3 van Nederland.

Finale vrouwen Nederland – België

Bij de vrouwen gaat de finale ok het EK Hockey 2023 tussen Nederland en België. Zaterdag 26 augustus spelen de Red Panthers om 14.45 uur de finale. Lukt het ze nu wel om te winnen? In de poulewedstrijd verloren ze met 0-2 van Nederland. Om 14.30 uur kijk je de finale op NPO1 (aansluitend kijk je naar de kwalificatie van de Formule 1 in Zandvoort) en op VTM. Update: de wedstrijd is door Nederland met 3-1 gewonnen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2023 /