MAX vakantieman met Sybrand Niessen

Nieuw seizoen MAX vakantieman vanaf vanavond – maandag 5 juli – om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1. Dit programma is wekelijks te kijken met uitzondering van 26 juli en 2 augustus. Sybrand Niessan en MAX Ombudsman Jeanine Janssen gaan op zoek naar oplossingen voor de meest uiteenlopende vakantieproblemen van vakantiegangers.

Vakantie tijdens corona

Na anderhalf jaar corona hopen veel mensen deze zomer weer op vakantie naar het buitenland te kunnen. En ook vakantie in eigen land is populairder dan ooit. In MAX vakantieman wordt besproken wat er wél kan en hoe je op een verantwoorde manier van de zomervakantie kunt genieten. Wat is er veranderd in de reissector? Hoe bereid je je voor op een vakantie waarin coronamaatregelen een rol spelen? En welke nieuwe trends en initiatieven zijn er ontstaan?

MAX vakantieman

In het programma staan wekelijks problemen van reizigers centraal waarbij ze voor een oplossing de hulp van MAX vakantieman inroepen. Naast oplossingen voor consumentenproblemen biedt MAX vakantieman diverse tips en rubrieken die aansluiten bij de zomer van 2021. Zo worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld die door een deskundige beantwoord worden. De Mystery Guest inspecteert accommodaties en Piet Paulusma brengt wekelijks het weerbericht.

D-reizen

In de eerste aflevering van MAX vakantieman is er onder meer aandacht voor het faillissement van D-reizen. Als gevolg van het faillissement van D-reizen in april dit jaar, zijn duizenden klanten gedupeerd. Het gaat in totaal om miljoenen euro’s. Dit heeft echter niet alleen een uitwerking op consumenten, ook reisorganisaties als Corendon ervaren veel negatieve gevolgen. Zij hebben namelijk dossiers overgedragen gekregen, waar zij volgens de Wet op de reisovereenkomst verantwoordelijk voor zijn.

Corendon

In MAX vakantieman vanavond aandacht voor een zaak waarbij Corendon geld moet uitkeren aan een consument, terwijl D-reizen dit geld nooit heeft overgemaakt aan Corendon. Ze betalen het dus uit eigen zak, het geld is in het faillisement van D-reizen verdwenen. Vanavond spreekt Steven van der Heijden, CEO van Corendon, zich uit: “Die voormalige eigenaren van D-reizen zijn nog niet van ons af. Niet van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), maar ook niet van ons.”

Pakketreizen naar oranje gebieden

Verder in deze uitzending van MAX vakantieman: directeur Consulaire Zaken Dirk Jan Nieuwenhuis reageert op het feit dat Corendon weer pakketreizen gaat uitvoeren naar oranje gebieden. Onverstandig, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij raden vakantiegangers nog altijd af om naar deze landen te reizen.

Vakantieklacht melden

Heb je een prangende vraag aan of een tip voor de MAX vakantieman? Of heb jehet gevoel dat je onrecht is aangedaan bij het boeken van een reis of uitje? Verliep jouw vakantie niet zoals gehoopt en heb je een klacht of probleem die om een oplossing vraagt? Moest je jouw reis afbreken, of annuleren, en zit je nu met een financiële strop? Misschien heeft het team van MAX vakantieman de oplossing: www.maxvakantieman.nl.

Foto: Sybrand Niessen | © Janita Sassen/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2021 /