We zijn er Bijna seizoen 10 in Nederland met Martine van Os

Martine van Os reist voor We zijn er Bijna seizoen 10 met een nieuwe groep reizigers door Nederland. Ze maken een toer kriskras door het land. Deze afleveringen gemist in 2021? Geen probleem, want We zijn er Bijna seizoen 10 is vanaf vandaag – maandag 3 juli – dagelijks om 19.10 uur op NPO1 te kijken. En we hebben ook nieuws over het nieuwe seizoen! Lees snel verder en ontdek alles over We zijn er bijna in Nederland seizoen 10, over de reis en de deelnemers.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 21 juli 2021 en is bijgewerkt op 3 juli 2023, omdat het seizoen weer in herhaling op tv te kijken is.

We zijn er Bijna (nieuwe afleveringen)

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en wordt lief en leed met elkaar gedeeld. Binnenkort kunnen we genieten van nieuwe afleveringen in We zijn er Bijna seizoen 12 vanuit Corsica en Sardinië.

Volg ons via InstagramFacebook en de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe programma’s en wanneer ze op tv komen.

We zijn er bijna seizoen 10 met Martine van Os

Dit jaar volgt Martine van Os – voor het tiende seizoen van We zijn er Bijna – een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van dertig dagen al het moois in eigen land. Presentatrice Martine van Os doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies. Hieronder lees je tot in detail meer over deze afleveringen van We zijn er bijna seizoen 10.

Wist je dat zowel Arnout Hauben als Tom Waes ook door Nederland reizen voor hun programma’s?

We zijn er bijna terugkijken

Je kunt We zijn er bijna nu in herhaling terugkijken dagelijks om 19.10 uur bij Omroep MAX op NPO1. Maar alle seizoenen van de reeks zijn ook te vinden bij NPO Plus en NPO Start. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar We zijn er bijna op NPO Start.

Hier meer over de inhoud van de afleveringen van We zijn er bijna:

Groningen

De reis van We zijn er bijna seizoen 10 begint in Groningen, op een camping dicht bij de stad. Jan en Lotty zijn de komende dertig dagen de reisleiders van deze groep. Ze nemen de reizigers mee naar de stad. Op een dakterras in Groningen geniet iedereen van een welverdiende lunch. Na Groningen reist het gezelschap via Lauwersoog naar Workum. Tijdens een wandeling in Natuurpark Lauwersmeer maken we kennis met Hans en Hetty. Zij wonen zelf in Zeeland. In Workum wordt met sloepjes gevaren naar Hindelopen. Louis en Jeannette vertellen over hun tijd met de boot. Jarenlang hebben ze met een boot vakantie gevierd en sinds kort hebben ze een camper. Een beetje wennen nog, vooral omdat de camper wat minder ruimte biedt.

Vlieland

De groep gaat in aflevering 2 op excursie naar Vlieland, daar bezoeken ze het meest westelijke punt van het eiland. Hier is ook het uitgestrekte natuurgebied De Vliehors, een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer. Door de omvang van deze zandvlakte wordt De Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

Katwijk aan Zee

De reizigers vervolgen hun vakantie naar Katwijk aan Zee. Daar staat een uitje op de planning: het bezoeken van de vuurtoren. De toren werd gebouwd als baken voor de vissers op de Noordzee. Gerrie woont in Hillegom, vlakbij Katwijk aan Zee. Er liggen veel jeugdherinneringen van haar op het strand van Katwijk. Horeca was er nog nauwelijks, dus ze herinnert zich vooral het zand tussen de broodjes en de warm geworden oranje limonade. In Leiden maakt de groep een stadswandeling door het oude centrum langs Pieterskerk, Gravensteen en verstilde hofjes.

IJsselmeer

In aflevering 3 veel excursies en verplaatsingen. De groep bezoekt het Space Expo Museum in Noordwijk waar de reizigers een spontane ontmoeting hebben met de weduwe van astronaut Wubbo Ockels. Nog dezelfde dag reist het gezelschap door naar Edam naar een camping aan het IJsselmeer. De groep gaat een dag varen met de Bounty, een tweemast zeilschip. Het ziet er eerst naar uit dat van zeilen niets terecht komt: het is drukkend warm en er staat geen zuchtje wind, maar als de wind even later toch komt opzetten beleeft de groep een ware zeilsensatie.

Kootwijk op de Veluwe

Van Edam trekken we verder naar Kootwijk op de Veluwe. Het reisleidersduo Jan en Lotty woont op een steenworp afstand van Kootwijk en in het dagelijks leven zijn zij gidsen van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Zij geven hun groep een exclusieve rondleiding bij het voormalige zendstation. Bij Nel en Ben, de oudste deelnemers, komen herinneringen naar boven. Zij emigreerden op jonge leeftijd naar Australië waar ze in ‘the middle of nowhere’ werkten op een boerderij en alleen via radioverbinding contact met Nederland hadden.

Noord Limburg

De groep reist in aflevering 4 verder van de Veluwe naar Helden in het noorden van Limburg. Ben en Nel hebben flinke pech: hun zwarte camperbusje begeeft het onderweg en moet worden weggesleept naar de garage. De reparatie is niet eenvoudig en kost veel tijd. Even is er de angst dat de kampeertocht voortijdig stopt voor de oudste deelnemers, maar gelukkig zijn ze goed verzekerd en komt er een vervangende camper: een maatje groter dan hun kleine bus en dat is even wennen.

Maastricht

Het is ook wennen aan de weersverandering. Tot nu toe is het on-Hollands prachtig weer geweest, maar nu klettert dan toch de regen op de triplex-daken van de caravans. Het mag de pret niet drukken en tussen de buien door gaat het campingleven gewoon verder. In plaats van jeu de boules wordt er een nieuw spel geïntroduceerd: Molka, waarbij je niet met een bal, maar met een houten rol genummerde blokjes omver gooit. In Maastricht krijgen de vakantiegangers een workshop vlaaien bakken. En als de groep een excursie maakt naar een Zuid-Limburgse wijngaard komt, precies op tijd, de zon terug.

Safari in Hilvarenbeek

De groep reist in aflevering 5 van Limburg naar Hilvarenbeek in Brabant. De camperbus van Ben en Nel is niet op tijd te repareren. Met een vervangende camper pakken ze hun tocht weer op. De groep verblijft op de camping bij de Beekse Bergen. Vanuit Hilvarenbeek gaat de groep op de fiets naar Tilburg. De reis gaat verder naar Hellevoetsluis en van daaruit is er weer een excursie: varen over de Tweede Maasvlakte langs de immens grote containerschepen. Bijzonder is ook de beklimming naar het dak van Het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Nederland. Het gebouw bleef als één van de weinige gebouwen gespaard bij het bombardement in de Tweede Wereldoorlog.

Eindbestemming: Groede, Zeeuws-Vlaanderen

De groep is in Hellevoetsluis en vertrekt (in aflevering 6) naar de eindbestemming: een camping in Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg naar Groede stoppen de meeste deelnemers bij Neeltje Jans voor een bezoek aan de waterkering, waar in een 3D-animatie het verhaal van de watersnoodramp uit 1953 tot leven komt. Het einde van de kampeerreis nadert, maar er wacht nog een druk programma deze laatste dagen. Met een vissersboot speuren naar zeehondjes op de zandbanken van de Schelde, een kleine stap over de grens met een bezoek aan de lakenstad Brugge en een culinaire wandeling langs het strand. En natuurlijk is er een afscheidsfeestje.

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juli 2023 /