Het Parket seizoen 2 in West-Vlaanderen bij Play4

Eric Goens trekt voor Het Parket seizoen 2 naar West-Vlaanderen. Daar volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne. Het Parket seizoen 2 is vanaf zondag 2 juli 2023 om 20.50 uur in de herhaling te kijken bij Play4. De documentaire reeks is ook op GoPlay te kijken.

Dit bericht verscheen op 8 september 2022 voor het eerst op VlaamsKijken; op zondag 2 juli 2023 heb ik het bijgewerkt, omdat het programma in de herhaling op tv komt.

Het Parket seizoen 2

Na het succes van het eerste seizoen op Play4 kon een tweede seizoen van Het Parket natuurlijk niet achter blijven. Deze reeks wordt gemaakt door documentaire maker Eric Goens, die je ook kent van Het oudste beroep over sekswerkers, op Streamz met De 42 kinderen van de goeroe en natuurlijk op dit moment Helden van het internet.

Het Parket West-Vlaanderen

Het Parket seizoen 2 speelt zich af in West-Vlaanderen. Eric Goens* volgt het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne. Lies, Tessa, Roeland, Maarten en nog vele andere parketmagistraten tonen ons de problemen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd.  Want ook in tijden van corona blijft het parket de belangen van de maatschappij verdedigen, misschien zelfs meer dan ooit. Het aantal meldingen van intrafamiliaal geweld schoot de voorbije twee jaar de hoogte in. En ook mensensmokkel blijft een moeilijk vraagstuk dat het parket West-Vlaanderen probeert op te lossen. Van moordzaken, zedenfeiten, drugs dossiers tot de dagdagelijkse criminaliteit – in Het Parket maakt de kijker het allemaal van op de eerste rij mee. 

We zetten het onderaan het artikel per aflevering op een rijtje.

Het Parket kijken

Het Parket seizoen 2 is in de herhaling te kijken op Play4 op zondagavond om 20.50 uur. En daarnaast staan de afleveringen ook op GoPlay. Dit kan ook vanuit Nederland als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten.

Het Parket seizoen 1

Wil je de afleveringen van Het Parket seizoen 1 kijken? Dan kan dit helaas niet meer op GoPlay. Ze hebben nog een tijdje op Streamz gestaan, maar zijn daar ook niet meer te vinden.

Verontrustende zedenzaken bij Het Parket

On aflevering zes van Het Parket ook weer een aantal boeiende zaken. Parketmagistraat Maarten krijgt in Kortrijk een onrustwekkend telefoontje. Een vrouw heeft haar lief aangegeven bij de politie omdat hij kinderpornofoto’s op zijn gsm heeft staan. Na verder onderzoek blijkt dat de man ook zijn eigen dochter seksueel misbruikt. “Niemand gaat er toch van uit dat een ouder dat met zijn eigen dochter doet.” (…) “Levenslang is niet mogelijk”

In Ieper behandelt Lies het dossier van een seriële inbreker die tijdens zijn vluchtpoging probeerde in te rijden op politieagenten. Patty trekt in het kader van ‘Operatie Kerkhof’ naar De Panne voor de opgraving van een lijk. Eind jaren 90 stierf een man en 25 jaar later heeft het slachtoffer nog steeds geen identiteit. Patty en de Cel Vermiste Personen proberen het lijk nu te identificeren.

In Brugge is Roeland bezig aan zijn laatste werkdag op het parket van West-Vlaanderen. Uitbollen zit er niet in want hij krijgt te maken met een schrijnende opvoedingssituatie. Een vader rijdt dronken én onder invloed van drugs rond met zijn kinderen. En alsof dat nog niet genoeg is, belandt er ook een dossier van kindermisbruik op Roelands bureau.

Zaken uit Het Parket

In aflevering vijf van Het Parket wordt een lichaam ontdekt dat al meer dan drie maanden rond drijft in een rivier. “Waarschijnlijk is het een dumping in het drugsmilieu.” In Ieper krijgt Lies te maken met een minderjarige vandaal die op de vuist is gegaan met de politie. Zwaar onder invloed van twee flessen wodka grijpt de jongen zelfs naar de wapengordel van de agenten. Lies moet beslissen of ze hem zal voorleiden voor de jeugdrechter.

Drugsmagistraat Tessa brengt de hele dag door in de rechtbank in Kortrijk. Wat volgt is een stoet aan dealers. De eerste dealer was nog maar een minuut uit de gevangenis of hij had zijn klanten al ge-sms’t. Maarten krijgt in Kortrijk te maken met twee oplichtingsdossiers. Eén man wordt zelfs tweemaal opgelicht, en dat voor een totaalbedrag van meer dan 110.000 euro. Parketmagistraat Hanne krijgt een melding van een vrouw die weggelopen is uit het psychiatrisch ziekenhuis. De vrouw heeft zelfmoordgedachten, waardoor Hanne zeer ongerust is. Ze laat de vrouw opsporen via gsm-signalen.

Aflevering 2 Het Parket seizoen 2

In Brugge wordt een minderjarige meisje gearresteerd nadat ze met een mes uithaalt naar haar moeder. Het is niet de eerste keer dat het meisje problemen veroorzaakt. Parketmagistraat Roeland moet beslissen wat er met het meisje gebeurt. ​

Drugsdossiers

Substituut Tessa krijgt in Kortrijk telefoon van een politieagent die op restaurant een man met een joint achter zijn oor betrapt. Na verdere controle wordt ook een grote som geld, cocaïne en heroïne aangetroffen. Het ene drugsdossier is nog niet afgesloten of Tessa opent het volgende al. Ze staat voor dag en dauw op voor een huiszoeking. In de tuin van de woning staan drie serres waar cannabis wordt gekweekt. Maar Tessa’s voornaamste bezorgdheid is de minderjarige dochter die bij het gezin verblijft.

Diefstal met geweld

Parketmagistraat Maarten volgt in Kortrijk het dossier op van een jongen die een diefstal met geweld pleegde. De feiten deden zich voor op zijn 17de, maar ondertussen is de jongen meerderjarig. Maarten moet nu beslissen of hij nog een laatste kans voor de jeugdrechter verdient. “Met een kappersmes heb ik de jongen bedreigd. Ik stak het mes uit in zijn richting ter hoogte van zijn keel.”

Huiselijk geweld

In Ieper behandelt substituut Lies het dossier van een man die zijn ex belaagt. Tijdens hun relatie was de vrouw al vaker slachtoffer van geweld. Lies wijst op het belang van het aangeven van dergelijk huiselijk geweld. Ook in Kortrijk komt er een melding van huiselijk geweld binnen. Een man sloeg zijn vriendin meermaals met de vuist in het gezicht en nam haar bij de keel vast. Oudere kwetsuren bij de vrouw tonen aan dat dit niet de eerste keer is.

Dit kun je verwachten in de eerste aflevering van Het Parket seizoen 2.

Veelpleger in Ieper

In Ieper behandelt parketmagistraat Lies het dossier van een veelpleger. De man heeft al een lang strafblad en verscheen reeds 14 keer voor de correctionele rechtbank. Hij verschijnt nu voor de rechter voor drie nieuwe feiten waarbij hij telkens agressief uit de hoek kwam. ​

Gedwongen opname in Kortrijk

Substituut Tessa krijgt in Kortrijk twee dossiers van gedwongen opnames op haar bureau. Het eerste is van een schizofrene vrouw die medicatie weigert, erg agressief is en naakt over straat loopt. Direct erna krijgt ze een telefoontje over een man die stemmen hoort en volgens die stemmen iemand zou moeten vermoorden. Tessa begint aan een moeilijke zoektocht naar beschikbare plekken in psychiatrische centra. In Brugge plaatst parketmagistraat Roeland een jongen vier weken in de gesloten instelling van Everberg. De jongen gebruikt drugs en bedreigt zijn ouders.

Dode man in kanaal

Tot slot trekken we opnieuw naar Kortrijk waar substituut Maarten een melding krijgt dat er een dode man in het kanaal is aangetroffen. Hij gaat ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van nabij te onderzoeken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 juli 2023 /