Jungle in Huis deelnemers hebben deze exotische dieren thuis

Jungle in Huis is het nieuwe RTL5-programma, waarin we zien hoe medewerkers van dierenwelzijn-organisaties eigenaren te hulp schieten die een exotisch dier in huis namen. Je kunt Jungle in Huis kijken sinds maandag 29 mei, wekelijks om 20.30 uur bij RTL5. Op Videoland kun je de eerste twee afleveringen al kijken

Jungle in Huis

Een berberaap op de slaapkamer, een leguaan op de bank of een tijger in de tuin. Het bestaat… In dit nieuwe RTL 5 programma zien we van dichtbij hoe de medewerkers van dierenwelzijn-organisaties radeloze eigenaren te hulp schieten die met alle gevolgen van dien een exotisch dier in huis namen. De kijkers zijn getuige van spannende reddingsacties om verwaarloosde katachtigen, knaagdieren of circusapen te redden. Maar je zieT ook wat ervoor nodig is om de dieren weer echt ‘dier te kunnen laten zijn’.

Berberaap in slaapkamer

Berberaap Torzan zit al 19 jaar als huisdier in een slaapkamer. Zijn eigenaar wordt overrompeld door de autoriteiten als ze het dier in beslag komen nemen. En zo gaan we de aankomende afleveringen van Jungle in Huis (RTL5) nog meer bijzondere deelnemers en exotische dieren zien.

Chimpansee

Ook in aflevering 2 van Jungle in Huis zien we weer deelnemers met bijzondere exotische huisdieren. De eigenaar van twee chimpansees* komt in opstand als zijn dieren in beslag worden genomen. En een op Marktplaats als huisdier gekochte zilvervos voor in een Limburgse achtertuin blijkt toch onhoudbaar.

Tijger

In aflevering 3 van Jungle in Huis zien we dat iemand een tijger in zijn achtertuin hield. De eigenaar – die de tijger als huisdier had – is alleen overleden. Aan de dierverzorgers de opdracht om het verwaarloosde dier uit de achtertuin te redden.

Serval

In Zuid- Holland komt een eigenaar tot de conclusie dat zijn flatje te klein blijkt voor zijn uit de kluiten gewassen serval. De dierenverzorgers proberen het dier zonder al te veel stress te redden. Hoe ze dat doen, zie je in aflevering 4 van Jungle in Huis.

Circusaap

Een voormalige circusaap zit onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten in een veel te kleine kooi. Dierenarts Godelieve en haar collega komen in actie. Dit zien we in de vijfde aflevering van Jungle in Huis.

Leeuwenwelpjes in huis

Twee leeuwenwelpjes zijn uit een Oekraïense dierentuin gered die door de oorlog in gevaar is. Een vrouw houdt de dieren geruime tijd in haar eigen huis totdat de situatie onhoudbaar wordt… Nederlandse dierverzorgers staan voor de uitdaging om deze exotische roofdieren vanaf de Oekraïense-Poolse grens een veilige toekomst te bieden.

Jungle in Huis RTL5

Jungle in Huis is een nieuw programma van RTL5. Iedere maandag om 20.29 uur kun je kijken naar een nieuwe afleveringen. Videoland-kijkers lopen een weekje voor. Zij kunnen dan ook al twee afleveringen van deze nieuwe reeks zien en kennismaken met de bijzondere deelnemers.

Chimpansee Lucy

Als ik lees over apen in huis, dan moet ik ook meteen denken aan de documentaire over chimpansee Lucy. Die was vorig jaar te kijken in Telefacts Zomer. Via VTM GO kun je deze aflevering nog steeds terugkijken. Ga dan naar VTM GO en klik bij seizoen 2022 aflevering 17 aan. Je kunt VTM GO in Nederland kijken; klik op het artikel om te lezen hoe je dat doet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juni 2023 /