Zedenzaak Bill Cosby in Telefacts zomer; tweedelige reportage

De zedenzaak tegen Bill Cosby is als tweeluik te kijken bij Telefacts Zomer op dinsdag 13 en donderdag 15 juni om 21.40 uur bij VTM. Gemist? Geen probleem: Telefacts kun je terugkijken via VTM GO. Ontdek hier meer over deze documentaire.

Telefacts Zomer: zedenzaak Bill Cosby

De Amerikaanse acteur en comedian Bill Cosby* was erg geliefd, tot hij meermaals beschuldigd werd van aanranding en verkrachting. Wereldwijd werd de zedenzaak tegen Bill Cosby op de voet gevolgd. Telefacts Zomer wijdt er op dinsdag 13 en donderdag 15 juni om 21u40 een tweedelige reportage aan. Dit doet ons ook denken aan de documentaire We need to talk about Cosby, die nog steeds te kijken is via NPO Start.

Andrea Constand

Basketbalspeelster Andrea Constand diende als eerste een klacht in tegen Bill Cosby, nadat hij haar drogeerde en verkrachtte. Maar eerst leek het erop dat het niet tot een veroordeling zou komen. Cosby zou het immers op een akkoordje hebben gegooid met de procureur. Maar Constand geeft niet op en steeds meer vrouwen komen naar buiten met zeer gelijkaardige verhalen. Eén rechtszaak werd geseponeerd omdat de jury het niet eens raakte over de schuldvraag. Maar wanneer een tweede rechtszaak wordt aangespannen, middenin de #MeToo-storm, is het antwoord op de vraag of Cosby schuldig is aan verkrachting van tientallen vrouwen, volmondig ja. 

Bill Cosby schuldig

Bill Cosby* – ooit wereldwijd zo’n geliefde acteur en comedian – moet naar de cel. Uiteindelijk zal hij nog geen drie jaar achter de tralies zitten. Op zijn 83ste komt hij immers vrij door een procedurefout, ook al is hij schuldig. En die fout is ironisch genoeg: de deal met de procureur enkele jaren eerder. Voor z’n slachtoffers is het een klap in het gezicht. Ze doen er nu alles aan om mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, te ondersteunen. 

De zedenzaak tegen Bill Cosby kijken

De zedenzaak tegen Bill Cosby is op dinsdag 13 en donderdag 15 juni in Telefacts Zomer te kijken. Gemist? Geen enkel probleem: je kunt terugkijken via VTM GO (ook in Nederland). Eerder kon je al kijken naar documentaires over Andrew Tate en The Kardashians.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 juni 2023 /