Andrew Tate: documentaire over omstreden influencer – wie is hij?

Wie is Andrew Tate? Telefacts Zomer gaat vanavond – dinsdag 6 juni – om 21.40 uur bij VTM en VTM Go op bezoek bij Andrew Tate. Ontdek hier meer over de documentaire over de omstreden influencer en gevaarlijke vrouwenhater.

Andrew Tate

Telefacts Zomer (2023) gaat op bezoek bij Andrew Tate, omstreden influencer en gevaarlijke vrouwenhater. Het internetfenomeen werd eind vorig jaar gearresteerd op verdenking van mensenhandel en verkrachting, wordt verguisd door vrouwen maar aanbeden door jonge mannen. Wie is die Andrew Tate juist? En hoe komt het dat hij zo’n aanhang heeft? Telefacts Zomer werpt een blik op de zaken en laat ook enkele slachtoffers aan het woord. Anoniem, omdat ze bang zijn van Tates achterban.

Andrew Tate uitspraken

“Je vrouw zegt iets en dan zeg jij: hou je mond. Ga koken.” Dit soort bijzonder denigrerende, vrouwonvriendelijke uitspraken deelt de controversiële influencer* met zijn fans op sociale media. Zijn video’s worden vele miljoenen keren aangeklikt. Figuren als Tate lokken jongeren met onschuldige memes en proberen hen later in te pakken met een radicaal discours. Een verontrustende trend.

Kijk ook: Follow Me: Streamz documentaire over influencers / online creators

Andrew Tate documentaire Matt Shea

“Acht je het mogelijk dat dingen die jij gezegd hebt, en die 11 miljard keer bekeken zijn, kunnen leiden tot een schadelijke houding tegenover vrouwen?”, vraagt de Britse journalist Matt Shea hem. Andrew Tate repliceert hierop in de documentaire: “Dat is heel laag. Het zijn suggestieve vragen.”

Mensenhandel en verkrachting

Matt Shea is erin geslaagd Andrew Tate voor zijn lens te krijgen, maar ook enkele vrouwen die walgen van de kerel. Sommigen van hen zeggen door hem verkracht  te zijn. “Hij sprong boven op me, greep me bij de keel en hij begon me te verstikken”, snikt iemand met de schuilnaam Amelia. Op 29 december 2022 werden Andrew en zijn broer Tristan door de Roemeense politie gearresteerd op verdenking van mensenhandel en verkrachting. De broers Tate zijn intussen opnieuw vrij en staan onder huisarrest in afwachting van hun proces. Ze riskeren tot 20 jaar cel. Zes vrouwen zouden een aanklacht hebben ingediend.

Andrew Tate: Telefacts Zomer

De documentaire Op bezoek bij Andrew Tate, omstreden influencer en gevaarlijke vrouwenhater van Matt Shea is op dinsdag 6 juni om 21.40 uur te kijken in Telefacts Zomer op VTM. Alle Telefacts Zomer-uitzendingen zijn ook – zowel live als achteraf – te bekijken op VTM GO. Zo kun je ook vanuit Nederland kijken. Het is dit seizoen zeker de moeite. Zo konden we vorige week kijken naar een documentaire over De Kardashians.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 juni 2023 /