Marcel & Gijs: talkshow Marcel van Roosmalen & Gijs Groenteman

Marcel & Gijs is de dagelijkse talkshow van SBS6 van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Vanaf vandaag – maandag 5 juni – zijn de heren vier weken lang te zien in hun pop-up show Marcel & Gijs. Van maandag tot en met vrijdag kun je deze talkshow om 21.30 uur bij SBS6 kijken.

Marcel & Gijs

Journalist, schrijver en mediapersoonlijkheid Marcel van Roosmalen en schrijver, presentator en programmamaker Gijs Groenteman maken dus een actuele talkshow op SBS6. Zowel de zender als de mannen zelf verheugen zich op deze bijzondere samenwerking. Programmadirecteur Marco Louwerens: ‘Zeker’. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman: ‘Absoluut’. De afgelopen tijd stond de heren samen in het theater met hun show De Pannenkoekencaravan.

Vandaag Inside zomerstop

Je kunt Marcel van Roosmalen & Gijs Groenteman ook kennen van Media Inside; die show keert vanaf 17 september ook weer terug bij BNNVARA. Wat de naam van die show betreft zitten ze bij SBS6 helemaal goed, want daar vullen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman de Vandaag Inside zomerstop op. De heren van Vandaag Inside zijn in ieder geval nieuwsgierig of Marcel & Gijs tijdens hun zomerstop ook dagelijks zulke goede kijkcijfers gaan halen. Oud-presentatoren en tv-makers zitten op het puntje van hun stoel en zijn benieuwd naar de verrichtingen van het onorthodoxe duo, zo lezen we overal online. Ook wij zijn nieuwsgierig. Jij?

Jan Slagter eerste gast

De eerste gast in Marcel & Gijs is omroep MAX-baas Jan Slagter (die we recent nog zagen in De Verraders 2023). Zijn komst is opmerkelijk, omdat de heren vaak grapjes over hem hebben gemaakt. Dat begon, nadat hij last minute had afgezegd voor hun show Media Inside. Waarom Jan Slager niet kwam? Het ging niet om een serieus programma, maar om satire. In het tweede seizoen werd de afzegging van Jan Slagter vervolgens iedere aflevering genoemd en volgde er steeds weer nieuwe afleveringen.

Gijs Groenteman

Gijs Groenteman* is schrijver, bijvoorbeeld van een boek over Ischa Meijer (waar de serie I.M. over is gemaakt). Hij is de zoon van presentatrice Hanneke Groenteman en getrouwd met schrijfster/columniste Aaf Brandt Corstius*. 

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen* is eveneens columnist en schrijver. Hij heeft een relatie met journaliste/columniste Eva Hoeke*. In 2022 is zijn boek Totaal verschenen; hierin zijn de beste reportages van deze journalist gebundeld. Recent is ook Totaal 2 verschenen.

Talkshow kijken

Wil je deze talkshow terugkijken? Dat kan als het goed is via Kijk.nl. Daar vind je namelijk ook alle afleveringen van Vandaag Inside, zowel van seizoen 1, 2 als van 3. Kortom: ik zou het vreemd vinden als deze talkshow daar ook niet te zien is. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet, voordat je naar Kijk.nl gaat en daar de video van jouw keuze uitzoekt.

Foto: SBS6 / Talpa

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juni 2023 /