College Tour 2023 (seizoen 15) met gasten als Jutta Leerdam

Nieuwsgierig naar de College Tour 2023 gasten? In seizoen 15 mogen studenten hun vragen stellen aan vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag, olympisch kampioen en schaatsinfluencer Jutta Leerdam, Mercedes-Benz CEO Ola Källenius en oprichter van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas. Twan Huys is de presentator van deze vierdelige reeks, die vanaf zondag 28 mei 2023 wekelijks om 20.20 uur te kijken is bij KRO-NCRV op NPO2.

College Tour 2023

Ook in het vijftiende seizoen van College Tour (2023) komen er veel besproken gasten langs bij Twan Huys*. De eerste gast is vicepremier en minister van Financiën, Sigrid Kaag. Geroemd om haar diplomatieke vaardigheden staat ze nu voor een van de moeilijkste politieke opdrachten, bezuinigen op de staatsbegroting. Een week later is schaatsster en influencer Jutta Leerdam* te gast in College Tour. De enthousiaste Westlandse heeft met haar 24 jaar al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van olympische medailles tot wereldtitels en van het oprichten van een eigen schaatsploeg tot het ‘influencen’ van meer dan 4 miljoen volgers op Instagram. Sinds kort heeft ze een relatie met de Amerikaanse profbokser Jake Paul.

College Tour 2023 gasten

De derde gast is Ola Källenius, de Zweedse CEO van Mercedes-Benz. Over het verduurzamen van de auto-industrie en de slag om de elektrische auto met Chinese en Amerikaanse autobouwers. In de laatste aflevering is het gezicht van de BoerBurgerBeweging te gast: Caroline van der Plas*. Door de historisch grote winst van haar partij bij de Provinciale Statenverkiezingen heeft ze een sleutelrol verworven in de klimaatdiscussie.

College Tour kijken

College Tour is sinds zondag 28 mei om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 te kijken. Je kunt de afleveringen van College Tour terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Je kunt zo zelfs nog erg oude afleveringen terugkijken, want het archief gaat terug tot 2008. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar NPO Start om te kijken.

15 jaar College Tour

Dit jaar viert College Tour een jubileum, want het programma is al vijftien jaar lang op de Nederlandse televisie te zien. In de afgelopen jaren heeft presentator en bedenker Twan Huys al talloze nationale en internationale bekendheden mogen ontvangen. Onder anderen Whoopi Goldberg, Bill Gates, Ed Sheeran, Carice van Houten, Sonja Barend en Johan Cruijff werden ooit door Twan Huys en studenten geïnterviewd. 

Podcast College Tour

“Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van College Tour”, aldus Twan Huys, die we ook kennen van onder andere Waarde van de aarde. Ter ere van het jubileum brengt KRO-NCRV de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. De podcast 15 jaar College Tour is sinds 15 mei te beluisteren via de verschillende podcastapps.

Terug naar de afleveringen van College Tour 2023. Hier meer over de inhoud van de afleveringen.

College Tour Kaag

Sigrid Kaag* was de eerste gast in College Tour 2023. De minister van Financiën en vicepremier Sigrid Kaag reageert geëmotioneerd op de grote zorgen van haar dochters over de bedreigingen aan haar adres. Dochter Janna vertelt in College Tour: “We dachten dat Nederland een tolerant land was. Nu kan mijn moeder door de bedreigingen de straat niet meer op. Het land verdient haar niet en we hopen dat ze een andere baan zoekt. Wij zijn bezorgd dat mijn moeder net zo eindigt als Els Borst. Het hoeft maar één keer mis te gaan.” 

Moord op Els Borst

Minister Kaag is in tranen bij het zien van de zorgen van haar dochters. “We hebben het er niet vaak genoeg over. Ze maken zich zorgen en ik denk dat hun zorgen reëel zijn.” Oud-minister en partijgenoot van minister Kaag, Els Borst, werd in 2014 vermoord in haar huis in Bilthoven. Kaag zegt daarover: “De dader was verward, maar het was wel een politieke moord. Het klimaat van hetze en opruiing doet verwarde mensen denken: deze meneer of mevrouw moet uit de weg geruimd worden.”

Kaag luistert naar dochters

Sigrid Kaag zegt nog geen besluit te hebben genomen of ze meedoet aan de volgende verkiezingen: “Mijn dochters zeggen: ‘Het is mooi geweest, mam.’ Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters.” 

College Tour Jutta Leerdam

In de tweede aflevering van College Tour 2023 is het de beurt aan Jutta Leerdam. Deze schaatster heeft op haar 24ste al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van olympische medailles tot wereldtitels en van het oprichten van een eigen schaatsploeg tot het ‘influencen’ van meer dan 4 miljoen volgers op Instagram. Ze had zelfs haar eigen documentaire met haar ex-vriend Koen Verwey. Sinds kort heeft ze een relatie met de Amerikaanse profbokser Jake Paul. Wat het geheim is van Jutta Leerdam? Geen onderwerp lijkt taboe te zijn voor Jutta Leerdam; van haar menstruatie tot gewicht – ze is er heel open over. Benieuwd wat voor vrouwen Jutta Leerdam in College Tour krijgt.

Foto: College Tour Kaag – Roy Borghouts (KRO-NCRV)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juni 2023 /