Documentaire over Jutta Leerdam en Koen Verweij op Videoland kijken

Jutta Leerdam aast op goud tijdens WK Sprint. Tijdens de Olympische Spelen won ze al zilver op de 1000 meter. En nu in Hamar heeft ze zelfs het Wereld Kampioenschap Sprint gewonnen! Zij pakte vanavond – 4 maart – de winst. Ben je benieuwd naar haar voorbereiding, dan kun je de documentaire Koen en Jutta – Alles of Niets op Videoland kijken. Deze documentaire geeft een exclusieve kijk in het leven van topsporters, ondernemers en liefdeskoppel Koen Verweij en Jutta Leerdam.

Documentaire Jutta Leerdam en Koen Verweij

De documentaire over Jutta Leerdam (23) en Koen Verweij (31), die al sinds 20 januari op Videoland te kijken is, telt drie afleveringen. We volgen hierin de professionele schaatsers naar hun ultieme doel: goud op de Winterspelen in Peking. Daarvoor moeten ze zich natuurlijk in eerste instantie zien te plaatsen op het Olympische kwalificatie toernooi (OKT) in Heerenveen. Het tweetal moet goed beslagen ten ijs komen maar het blijkt een weg vol hobbels. Documentairemaker Nick Hoedeman volgt het stel in de aanloop naar dit belangrijke toernooi voor Koen en Jutta – Alles of Niets.

Nog meer kijktips voor sportliefhebbers:

Olympische Spelen

Trainingskampen, wedstijden en sportscholen: voorafgaand aan de Olympische Winterspelen die 4 februari starten in Bejing werkt het stel zich dagelijks in het zweet om zich mentaal en fysiek klaar te stomen voor hun grote droom. De schaatsen zijn geslepen, de spanning is leesbaar op hun gezichten en de adrenaline giert door alle aders in hun lijf. Full-focus. Slechts één kans hebben zij. Eén kans om op het Olympisch Kwalificatie Toernooi te bewijzen dat zij de beste van de wereld zijn en thuishoren op de Olympische Spelen.

Dit en meer zag je bij de NOS.

Jutta Leerdam op Olympische Spelen

Schaatster Jutta Leerdam werd vijfde op de 500 meter tijdens de Olympische Winterspelen Beijing 2022. Op de 1000 meter pakte ze een zilveren medaille. Tijdens het WK Sprint in Hamar (op 3 en 4 maart 2022) was het tijd voor revanche. En hoe! Jutta Leerdam veroverde de gouden medaille. Femke Kok heeft zilver gewonnen.

Koen Verweij op Olympische Spelen

Koen Verweij wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing. Hij heeft wel al vier Olympische medailles op zijn naam. In 2014 won hij goud in de ploegenachtevolging en zilver op de 1500 meter. In 2018 won hij een bronzen plak op de massastart en op de ploegenachtervolging.

Koen Verweij

Op de Olympische Spelen in Sochi (2014) was Koen Verweij slechts 3 duizendste van een seconden langzamer dan de nummer 1. Met zo’n minuscuul klein verschil de gouden plak uit je handen zien glijden is op zijn minst gezegd uiterst zuur. Juist die 3 duizendste van een seconde is zijn drijfveer om nog één keer te strijden voor individueel goud op zijn favoriete afstand: de 1500 meter. Na zijn succesvolle jaren volgde een sabbatical waarna Koen Verweij zijn draai moeilijk kon vinden bij andere teams. Hij kan zijn droom alleen nog verwezenlijken door het opzetten van een eigen schaatsploeg. Voor hem is hierdoor de kou uit de lucht.

Jutta Leerdam

Jutta Leerdam staat aan het begin van haar schaatscarrière. Zij wordt nu al gezien als het grootste Nederlandse talent. Op jonge leeftijd heeft ze al een wereldtitel op zak. De bekende schaatsploegen staan voor haar in de rij om haar in hun team op te nemen. Toch besluit Jutta Leerdam mee te gaan in het avontuur van Koen Verweij, die eveneens haar vriend is.

Team NXTGEN

Koen Verweij en Jutta Leerdam richtten Team NXTGEN op. Met deze stap heeft de schaatser naast zijn Olympische ambitie nog een andere uitdaging: de schaatsploeg managen. Dit zorgt voor de nodige fysieke en mentale spanningen. De voorbereidingen zijn namelijk loodzwaar. Omdat groepsdynamiek van groot belang is en het team elkaar er doorheen moet trekken, is het van belang dat zoveel mogelijk teamleden gekwalificeerd worden voor de Spelen.

Koen en Jutta – Alles Of Niets

In de documentaire Koen en Jutta – Alles of Niets krijgen we ook een kijkje in het privéleven van de professionele schaatsers. Zo gaan Koen Verweij en Jutta Leerdam op vakantie naar St. Moritz en wordt geregeld familie bezocht. Tijdens de familiebezoeken spreken ouders, broers en zussen openlijk over de impact die het schaatsleven van Koen en Jutta op hun familieleven heeft. Deze documentaire is een productie van The Hood en is te kijken op Videoland.

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 februari 2022 /