Alpe d’HuZes live kijken op SBS6 en via KIJK.nl

De Alpe d’HuZes kun je vandaag live kijken op SBS6 en Kijk.nl. De uitzending op de website is al gestart; om 10.10 uur komt de Alpe d’HuZes op tv bij SBS6. Daarnaast zijn ook de hele dag live-updates op Radio 10. Duizenden Nederlanders klimmen vandaag – donderdag 1 juni 2023 – de Alpe d’Huez in Frankrijk om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Alpe d’HuZes op tv

De hele dag is de Alpe d’HuZes dus op tv te volgen (en op Kijk.nl). De uitzending start iets na tienen. Presentatrice Evelien de Bruijn brengt de gedurende de dag live updates. Vanavond maakt deelneemster Roxane Knetemann in de uitzending van Vandaag Inside op SBS6 bekend hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers.

Team d’Hu6

Voor deze gelegenheid vormen negen zendergezichten van SBS6 samen wielerploeg Team d’Hu6. Onder leiding van ploegleider Leontien van Moorsel fietsen Jan Versteegh (Kinderen Kopen een Huis), Dennis van der Geest (Million Dollar Island), Leo Alkemade (De Tatta’s), Roxane Knetemann (De Gevaarlijkste Wegen 2022), Dennis Wilt, Manuel Venderbos, Rutger van Barneveld en Chatilla van Grinsven (De Tijd van Ons Leven) samen de berg op. Met maar een doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Leo Alkemade

Ploeglid Leo Alkemade maakte speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder nummer: De wedstrijd die geen wedstrijd is. “Als extra duwtje in de rug voor alle helden die de alp trotseren. Muziek verbindt, inspireert en geeft de ideale trapcadans aan”, aldus Leo Alkemade*. 

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve activatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald.

Alpe d’HuZes live kijken

Je kunt de Alpe d’HuZes nu live kijken op Kijk.nl. Ik moest ‘m wel eventjes zoeken via het zoekvenster. Wil je vanuit het buitenland kijken en krijg je een melding dat dit niet gaat, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Op tv is de uitzending iets na tienen te kijken tot 17.45 uur bij SBS6. De bekendmaking van de donaties is dan vanavond te zien in Vandaag Inside.

Foto: Marco van Ammers

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 juni 2023 /