Geluk bij een ongeluk (PowNed) met deze bergers als deelnemers

PowNed volgt bergers in de zesdelige serie Geluk bij een ongeluk. De helden van de weg zijn (in herhaling) te zien vanaf vanavond – woensdag 24 mei 2023 – om 22.04 uur op NPO 3. Ontdek hier alles over de Geluk bij een ongeluk deelnemers en de opzet van het programma.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 31 augustus 2022; ik heb het bijgewerkt op 24 mei 2023 – omdat het programma in de herhaling op tv komt.

Geluk bij een ongeluk

Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken. Met een aanrijtijd van enkele minuten staan deze bergers dag en nacht klaar voor ongelukken en pechgevallen, maar ook voor inbeslagnames door deurwaarders. In de zesdelige serie Geluk bij een ongeluk volgen we deze helden van de weg. Hun motto: service is een levensstijl! En voor de rest zoek je het maar uit…

Bergers Geluk bij een ongeluk

Hoe krijgen bergers bestuurders veilig van de weg? Wat moet je als automobilist doen bij pech of botsingen? In de zesdelige serie Geluk bij een ongeluk leren we de leukste autobergers van Nederland kennen en krijgen we een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van deze helden van de weg. De deelnemers aan deze documentaire reeks laten ons zien hoe ze hun bijzondere werk aanpakken.

Henk uit Schiedam

Zo maken we onder andere kennis met berger Henk (40), die aan het hoofd staat van zijn familiebedrijf in Schiedam. Deze onvermoeibare aanpakker heeft het hart op de tong en leeft voor zijn werk. In de eerste aflevering zien we hoe hij zich ontfermt over een geschrokken gezin op de vluchtstrook nadat hun vouwwagen van de trekhaak is gegleden en tegen de vangrail is geknald. Samen met zijn collega Hilco (32) ligt hij in de clinch met een eigenwijze beheerder van een parkeergarage.

Remke: vrouw in mannenwereld

De 32-jarige Remke is een vreemde eend in de mannelijke bergingswereld, maar deze voormalige top-rugbyer is ruiger dan de meeste van haar collega’s en staat haar mannetje. Al in de eerste aflevering zien we dat deze stoere dame nergens voor terugdeinst. Met haar doortastende optreden weet ze de gevolgen van een ongeval op de snelweg binnen no time glad te strijken en een verkeersinfarct te voorkomen.

Andermans ellende, vreugde van Ludolph

Ook volgen we de gortdroge Ludolph (32), die inzetbaar is voor alle voorkomende bergingswerkzaamheden. Van het verwijderen van foutgeparkeerde auto’s tot uitrukken voor een auto die zonder brandstof in een tunnel staat. Andermans ellende is zijn vreugd.

Eerst een coffeeshop; nu berger

In de Zaanstreek rijden we onder andere mee met de kersverse berger Peter (47). Na 17 jaar een coffeeshop te hebben gerund, heeft hij nu zijn hart verpand aan de wereld van slepen en sleuren.

Geluk bij een ongeluk kijken

Geluk bij een ongeluk is een productie van Vincent TV Producties. Je kunt dit programma uit de zomer van 2022 in herhaling kijken vanaf woensdag 24 mei 2023 om 22.04 uur op NPO3 bij PowNed. Alle zes de afleveringen – die veertig minuten duren – staan op NPO Plus en NPO Start. Wil je vanuit België (of een ander land) terugkijken, dan kan dit via de NPO Start website. Zorg wel eerst voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Voor de liefhebbers van programma’s als Meiden Die Rijden en Pech Onderweg.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 mei 2023 /