Pech Onderweg (VTM2) volgt de Vlaamse wegenwacht

Pech Onderweg op VTM2 volgt de Vlaamse wegenwacht. In deze nieuwe realityreeks worden dertien wegenwachters gevolgd die automobilisten in nood helpen. Sinds maandag 10 januari kun je om 21.35 uur kijken naar een nieuwe aflevering. Van platte batterijen tot het bevrijden van een kind uit een auto – we zien het allemaal in deze reeks.

Voor Pech Onderweg kun je kijken naar De Vuilste Jobs van Vlaanderen.

Pech onderweg

Dagelijks belanden heel wat chauffeurs in vervelende situaties on the road. Ze zijn gestrand met een klapband, motorpech of een platte batterij: de wegenwacht to the rescue! VTM 2-kijkers gaan vanaf nu mee op pad. In Pech Onderweg helpen dertien wegenwachters automobilisten uit de nood. Het zijn telkens avonturen vol technische uitdagingen en boeiende ontmoetingen. En sommige situaties nemen al snel een spannende wending, zoals wanneer wegenwachter Christian wordt opgebeld door paniekerige ouders om hun opgesloten kind te bevrijden uit de wagen…

Vlaamse wegenwacht

In de eerste aflevering maken we kennis met de sympathieke Christian uit Brussel. Hij zet zich al vijf jaar in voor chauffeurs in trouble, zoals een elektricien die ironisch genoeg zijn elektrische wagen niet aan de praat krijgt. Wegenwachter Collin is een unieke verschijning, hij gaat namelijk met de bakfiets op pad in regio Brussel-Leuven. We kijken niet alleen mee bij hun werk, maar ook na hun uren. Deze reeks is gemaakt in samenwerking met Touring.

Geocaching

In de tweede aflevering van Pech Onderweg gaat de kijker opnieuw op stap met de wegenwacht die elke dag in de bres springt voor chauffeurs in de problemen. Anthony schiet een geschrokken dame te hulp die werd aangereden. Hij biedt haar naast hulp ook een luisterend oor. Wegenwachter Christian helpt dan weer een vrouw met een aparte hobby: geocaching. Met de elektrische fiets gaat ze op schattenjacht. Daarvoor heeft ze coördinaten nodig, maar helaas heeft haar fietscomputer het begeven.

Anthony Macgyver

In de derde aflevering wordt wegenwachter Anthony opgeroepen door een man met motorproblemen aan de wagen. Anthony ‘Macgyver’ to the rescue! In de Kempen probeert wegenwachter Sven een stilgevallen bestelwagen te reanimeren. Het probleem zit ‘m bij de brandstofpomp dus bestelt hij prompt een takeldienst. Ook Fabio snelt een man te hulp met een batterijprobleem aan zijn auto. Booster erop, snel even opladen en de klus is in no time geklaard! 

Verkeerd getankt

In de vierde aflevering van Pech Onderweg wordt wegenwachter Peter opgeroepen door een verstrooide man die per ongeluk diesel tankt in zijn benzinewagen. Zijn zoon Collin, die ook bij de wegenwacht van Touring werkt, rijdt bij toeval voorbij en stopt meteen om zijn vader te assisteren. Vader en zoon lossen het probleem in no time op met behulp van een handige machine die de tank leegpompt.

423 667 km op de teller

Verder helpt wegenwachter Anthony een jonge vrouw uit de nood die problemen ondervindt met haar oude Volvo. Het erfstuk heeft maar liefst 423 667 km op de teller, wat wel een van de redenen kan zijn dat hij niet wil starten. Wegenwachter Christian snelt een ouder koppel te hulp die hun Nissan Patrol niet aan de praat krijgt. De brandstofpomp blijkt niet te werken en dus regelt Christian als de bliksem een takelwagen.

Nieuwe afleveringen Pech onderweg

Op maandag 10 januari kun je om 21.35 uur kijken naar de vijfde aflevering van Pech onderweg. Deze keer wordt pechverhelper Anthony geconfronteerd met een wel heel vreemde situatie: een man belt hem op met het vermoeden dat in zijn auto is ingebroken, met als resultaat een platte batterij en een rommelige auto vol vingerafdrukken, speeksel en een natte achterbank… En in de zesde aflevering van het eerste seizoen (17 januari) zien we hoe wegenwachter Anthony twee automobilisten te hulp snelt, die zich door het zware regenweer vastreden in de modder. Hij trommelt zijn collega op om ook de laatste bestelwagen uit het slijk te halen.

Auto in sloot

De Belgische wegen liggen er niet altijd even goed bij en dat ervaart een bestuurder die bij het ontwijken van een put in de sloot belandt. Held van de wegenwacht Geert krijgt de wagen gelukkig in no time weer op het droge. “Dit maakt mijn werkdag meteen goed. Het is iets dat je niet alle weken meemaakt”, aldus Geert in de zevende aflevering van Pech Onderweg.

Oogje op Fabio?

In de nieuwste aflevering zijn we in Limburg. Fabio wordt opgebeld door een vrouw die problemen ondervindt met het starten van haar wagen. Hij klaart de klus in letterlijk twee seconden en de auto start meteen op. Niets aan de hand dus! “Ik denk dat we hier een fan hebben”, lacht Fabio. Heeft de Nederlandse vrouw stiekem een oogje op hem?

VTM Go

De afleveringen van Pech Onderweg zijn (terug) te kijken op VTM2 en VTM Go.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 november 2021 /