Steenrijk, straatarm seizoen zeven te kijken op SBS6

Goed nieuws voor de liefhebbers van Steenrijk, straatarm – seizoen zeven is vanaf begin januari iedere woensdag om 20.30 uur te kijken op SBS6. Daarnaast kun je ook via Kijk.nl het programma volgen. Ontdek in dit bericht meer over de deelnemers aan Steenrijk, straatarm seizoen 7. In de negende aflevering maken we kennis met Eliza Tsjoepieva en haar dochter Emilia. Zij ruilen van leven met Lisette Elferink en haar dochters Dylailah en Danysha.

Steenrijk, straatarm

In Steenrijk, straatarm ruilen de deelnemers van leven. Inmiddels is het programma in Nederland toe aan het zevende seizoen. Ook in Vlaanderen wordt de show momenteel gemaakt. Daar konden we dit najaar nog kijken naar nieuwe afleveringen van Steenrijk, Straatarm. Wil je vanuit België de afleveringen van dit Nederlandse seizoen kijken, dan is het hopen dat VTM de afleveringen ook weer toont. Wie een VPN-verbinding gebruikt, kan ook via Kijk.nl de afleveringen kijken.

Eliza Tsjoepieva

Deze week ruilt de familie Tsjoepieva uit Rotterdam met de familie Elferink uit Haarlem. Eliza Tsjoepieva is een ondernemer in hart en nieren; zo investeert ze ook in vastgoed en daarmee heeft ze een groot vermogen opgebouwd. Daarnaast is ze werkzaam als juriste. Juristenkantoor Tsjoepieva is opgericht door Eliza Tsjoepieva vanuit het gedachtegoed dat juridische bijstand voor een ieder toegankelijk moet zijn. In haar vrije tijd geniet ze van de geneugten van het leven; ze doet niets doet niets liever dan shoppen, uit eten gaan en reizen. Geld moet in haar ogen vooral rollen! Eliza gaat samen met haar dochter Emilia ervaren hoe het is om op de kleintjes te moeten letten.

Lisette Elferink

Het leven ziet er een stuk anders uit in Haarlem waar Lisette Elferink en haar twee dochters Dylailah en Danysha wonen. Met een budget van slechts 70 euro per week is het iedere dag puzzelen en is een dagelijks stuk fruit voor de kinderen geen gegeven. De kinderen zijn nog nooit een dagje uit geweest dus Lisette wil dolgraag nieuwe herinneringen maken met haar dochters. Hoe zal de familie Elferink reageren op een week zonder geldzorgen en lukt het de familie Tsjoepieva om rond te komen van het kleine weekbudget?

Carlos van Ree en Minke Hoff (winnaars Het Blok 2007)

Carlos en Minke doen in 2007 mee aan het tv-programma Het Blok en winnen de hoofdprijs van €100.000,-. Met dit startkapitaal kopen ze een ander huis om op te knappen en daarna te verkopen. Ze halen dit trucje nog een paar keer uit en zo bouwen ze een ruim vermogen op. Met hun twee dochters (Mere en Sare) genieten ze van het goede leven in Amsterdam. Het gezin heeft één grote passie; reizen en dat doen ze dan ook vaak.

Familie Dijkstra uit Sommelsdijk

Een vakantie voor de familie Dijkstra zit er helaas niet in. Wil en Brigitte wonen in Sommelsdijk met hun twee jongste dochters. Het stel werkte keihard tot veertien jaar geleden het noodlot toeslaat. Wil krijgt een ongeluk en is drie jaar lang aan bed gekluisterd. Als gevolg van het ongeluk valt zijn inkomen weg en raken ze steeds dieper in de schulden. Ze moeten noodgedwongen hun huis verkopen en raken afhankelijk van de Voedselbank. Hoe zal de familie Dijkstra het luxe leven ervaren in Amsterdam en zal de familie Van Ree kunnen aarden in een huis vol dieren in Sommelsdijk?

Welsey Fransen van HouseBootlegs

Wesley groeit in korte tijd uit tot een succesvolle internationale DJ en verdient daar veel geld mee. Tegenwoordig heeft hij een eigen muziekstudio, een platenlabel Desire Recordings en hij werkt samen met grote namen met zijn bedrijf HouseBootlegs (waarbij hij allerlei dance-genres én hiphoptracks promoot). Over zijn goede vriend Bas, ook een succesvolle ondernemer uit Brabant, kan ik dan weer niets zo veel vinden. De mannen genieten van het goede Brabantse leven.

Samengesteld gezin met vijf kinderen

Voor Brendelie en Ahmed ziet het leven er anders uit. Zij vormen een samengesteld gezin met hun vijf kinderen Milano, Benjamin, Aimée, Rayan en Moussa. Het gezin woont in een kleine flat in Maastricht waar Brendelie en Ahmed iedere nacht in de woonkamer op een slaapbank slapen. Ondanks het geld- en ruimtegebrek klaagt het gezin niet en genieten ze met elkaar van de kleine dingen. Hoe zullen Brendelie, Ahmed en de kinderen het rijke leven ervaren in Noord-Brabant en hoe gaan Wesley en Bas om met het minimale budget in Maastricht?

Henk Jan Kloppenburg en Linda (van Rammers)

Henk Jan Kloppenburg en zijn vriendin Linda wonen in een riante villa in het mondaine Marbella. Deze zakenman is ijzersterk in sales en heeft zijn vermogen opgebouwd met investeringen in vastgoed. Dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd want hij hoeft in principe nooit meer te werken. Je kunt Henk Jan Kloppenburg kennen van zijn bedrijf Rammers. Dit staat in groot contrast met het leven van Noëmi en haar vier dochters Hailey, Isabella, Noëlia en Romy in Heerhugowaard.

Toeslagenaffaire

Noëmi komt uit een heftige periode omdat ze gedupeerde is van de toeslagenaffaire. De stress en geldzorgen zorgden voor een breuk in haar relatie waardoor ze er nu alleen voor staat. De schulden lopen zo hoog op dat ze haar kinderen zonder eten naar school heeft moeten brengen. Toch blijft Noëmi keihard werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze staat positief in het leven en wil het goede voorbeeld geven aan haar dochters. Hoe gaat het gezin van Noëmi hun vakantie ervaren in het luxe Marbella? En hoe vergaat het Henk Jan Kloppenburg en Linda als ze geconfronteerd worden met de harde realiteit in Heerhugorwaard?

Danny Meykel en Nadine Veenvliet

Danny Meykel en Nadine Veenviet zijn sinds enige tijd een setje en omdat Danny op Gran Canaria woont, pendelen ze tussen Nederland en het Spaanse eiland. Ze bezitten daar een prachtig appartement met zwembad en een schitterend uitzicht op zee. Het jetsetkoppel werkt keihard; Danny Meykel is internationaal makelaar (Meykel & Partners Group – Real Estate & Services – al moet zijn website nog wel even bij worden gewerkt…) en Nadine Vliet runt een goedlopende kledingwinkel (Pritty Woman in Deventer). In hun vrije tijd genieten Danny en Nadine van een luxe levensstijl.

Gran Canaria

In Zoetermeer ziet de wereld er iets minder rooskleurig uit. Daar woont Judith met haar drie zoons Justin, Oliver en Roy. Judith heeft veel stress vanwege haar financiële situatie want er staat nog een grote schuld open. Ze staat er alleen voor en kan niet werken omdat ze volledig is afgekeurd vanwege haar endometriose; een aandoening aan haar baarmoeder. Het is iedere maand puzzelen omdat alles steeds duurder wordt, vooral de boodschappen. Hoe gaan de kids hun vliegvakantie ervaren naar het zonnige Gran Canaria? En hoe zal het Danny Meykel en Nadine Veenvliet vergaan nu ze van een klein budget moeten

Mohsen Eshghi (DJ Moschino) en Willemijn Verhagen

Willemijn en Mohsen wonen in een luxe loft midden in het centrum van Sittard. Willemijn Verhagen werkt voor een grote multinational als Operations Support Manager. Ze investeert in crypto en heeft daarnaast een eigen sieradenlijn. Alsof dat niet genoeg is, doet ze ook nog het management van haar vriend Mohsen Eshghi, bekend als DJ Moschino. Hij draait meer dan 200 shows per jaar in binnen- en buitenland. Met een weekbudget van maar liefst 2000 euro hoeven zij zich geen moment te vervelen.

Schuldsanering

Dit staat in schril contrast met het leven van Sharon en haar dochter Givenny in Oud Beijerland. Daar moeten moeder en dochter zien rond te komen van slechts 70 euro per week. Sharon heeft jarenlang in de schuldsanering gezeten en werkt nu keihard in de horeca om nooit meer in een schuldhulp-traject te belanden. Hoe gaan Sharon en Givenny reageren op een weekbudget van 2000 euro? En lukt het Willemijn en Mohsen (aka DJ Moschino) om alle eindjes aan elkaar te knopen?

Patrick Overduin en Yury Meijer

Het leven lacht lovebirds Yury Meijer en Patrick Overduin toe; na jarenlang hard werken hebben ze hun bezittingen verkocht en een grote villa op Corfu gekocht. Bij hun rijkdom hoort een riant weekbudget van gemiddeld €1500,-, dat ze onder andere besteden aan borrels met vrienden, luxe dinertjes en cultuur. Hoe ze aan het geld komen? Patrick Overduin heeft carrière gemaakt als inkoper bij een Nederlandse schoenenketen. Yury Meijer begon met herstellen van oude caravans en mocht zich uiteindelijk de grootste restaurateur van klassieke caravans in Europa noemen. In eerste instantie wilden ze op Corfu een camping beginnen, maar door corona is dat niet doorgegaan. Vervolgens hebben ze de villa op de kop getikt. Deze is 350 m2 groot en ligt op een privé landgoed van 23.000 m2. De afstand naar zee is maar een kilometer. De villa – die ze Elvis hebben genoemd – gaan ze verhuren als guesthouse-accommodatie. En ze bieden trips op het water aan met een klassiek zeilschip van 44 voet (ongeveer 13,4 meter).

Huiselijk geweld

De realiteit voor Annemiek is helaas anders. Ze woont met haar drie kinderen Devin, Linde en jongste zoon Mayson in het dorpje Wervershoof en leven van de bijstand. Ze maken noodgedwongen gebruik van de kledingbank en het is iedere week weer een uitdaging om rond te komen met hun € 80,-. Annemiek is in het verleden slachtoffer geweest van huiselijk geweld en sleept een behoorlijke rugzak met nare ervaringen met zich mee. Maar samen met haar kinderen vormt ze een hechte eenheid en ze gunt ze dan ook een onbezorgde week. Hoe gaan de kids hun eerste vliegreis ervaren en de rijkdom die ze treffen in de prachtige villa op Corfu? En hoe is het voor Yury en Patrick om back to basic te gaan?

Wesley Adema

Als tiener neemt Wesley Adema zich voor om miljonair te worden, nog geen twintig jaar later heeft hij deze droom gerealiseerd. Wesley runt, samen met zijn vrouw Alicja, diverse vastgoedprojecten en ondernemingen. Samen met zoon Josh en zoon Sky woont wonen de lovebirds in een riante villa aan de rand van Breda, voorzien van zwembad, sauna en jacuzzi.

Voedsel- en kledingbank

In het Friese Gorredijk woont alleenstaande vader Marco Heide samen met zonen Leroy & Nick. De mannen moeten rondkomen van 90 euro per week, en dat is geen vetpot. Vanwege hun benarde financiële situatie mogen de mannen Heide gebruik maken van de voedsel- en kledingbank. Hoe gaan de mannen Heide reageren als ze het wagenpark en het weekbudget van 2750 euro van de Adema’s ontdekken, en hoe bevalt back to basic Wesley, Alicja en de kids?

Naomy van Beem

Deze week ruilen de Amsterdamse Naomy (en zoon 14-jarige Isaiah met de Friese moeder Anouschka en 17-jarige dochter Seyenna. Naomy van Beem begon als personal trainer en heeft in de afgelopen jaren een succesvol sport-imperium opgebouwd. Samen met haar puberzoon plukt ze de vruchten van het harde werken; ze genieten van het glamourleven. Naomy van Beem is ook de huidige vriendin van Rico Verhoeven.

Slapeloze nachten

Anouschka en haar dochter Seyenna hebben maar €80,- per week te besteden en moeten veel dingen laten. Anouschka heeft een hele moeilijk jeugd gehad, waardoor ze weinig mensen vertrouwd. Haar wereld is de afgelopen jaren steeds kleiner geworden en door de stress over de financiële situatie heeft ze veel slapeloze nachten. Hoe beleven Anouschka en Seyenna de enorme luxe in Amsterdam, nu ze een weekbudget van €1250,- hebben, en hoe gaan Naomy en puberzoon Isaiah om met het beperkte budget?

Foto: Still Steenrijk, Straatarm seizoen zeven, aflevering 1

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2022 /