Ons huis/nieuw huis: deelnemers en meer over deze nieuwe show

Interieurarchitect Ken Creemers en makelaar Kristien Viaene gaan in Ons huis/nieuw huis van Eén de strijd aan met elkaar. Kiezen de Ons huis/nieuw huis deelnemers voor hun eigen, verbouwde woning of toch voor een volledig nieuw pand? Je ziet het sinds woensdag 3 mei 2023 wekelijks om 20.45 uur op Eén en al vanaf 6.00 uur ’s ochtends op VRT MAX. Maak in dit artikel over Ons huis/nieuw huis kennis met deelnemers, maar ook met interieurarchitect Ken Creemers en makelaar Kristien Viaene.

Ons huis/nieuw huis

In het nieuwe Eén-programma Ons huis/nieuw huis gaan interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien de strijd aan met elkaar. Ze bezoeken – verspreid over heel Vlaanderen – acht koppels die niet (meer) wonen in het huis van hun dromen. De ene ziet een verbouwing als de oplossing voor hun problemen, terwijl de andere droomt van een nieuw huis en een nieuwe start. Kortom: een programma voor de liefhebbers van Blind Gekocht en Huizenjagers.

Deelnemers Ons huis/nieuw huis

Een woning is iets wat alle Vlamingen bezighoudt, in elke fase van het leven: het is de plek waar je kan thuiskomen en ontspannen. Maar wat als die woning niet meer aanvoelt als een echte thuis? Zo kochten Elyne en Lorenz een gezellige bungalow in Pulderbos toen ze twee kinderen hadden, maar barst de gelijkvloerse woning uit zijn voegen nu ze er vier hebben. Lorenz ziet een grondige verbouwing wel zitten, maar Elyne wil liever verhuizen naar een ander pand met meer ruimte. Nele en Dries uit Affligem vormen een nieuw samengesteld gezin. Nele blijft liefst in haar ouderlijk huis dat dringend een opknapbeurt nodig heeft. Dries voelt meer voor verhuizen, een nieuwe start voor het gezin. Onder aan het artikel lees je nog meer over de deelnemers aan Ons huis/nieuw huis. We stellen ze namelijk allemaal aan je voor.

Verbouwen

Interieurarchitect Ken Creemers verbouwt samen met zijn aannemersploeg de huizen, zoveel mogelijk rekening houdend met de wensen van de eigenaars. Makelaar Kristien Viaene gaat op zoek naar nieuwe woningen volgens de opgegeven eisen van de koppels. Beiden komen natuurlijk voor uitdagingen te staan: bij de verbouwingen is Ken gebonden aan de al bestaande vierkante meters van het huis, bij de zoektocht naar nieuwe woningen is Kristien uiteraard afhankelijk van het aanbod op de markt. Zijn er wel interessante woningen te koop in de regio die het koppel heeft aangegeven? 

(Ver)kopen

Nadat de renovatie van Ken is voltooid, kunnen de koppels het resultaat bewonderen. Ook Kristien is aanwezig en ze heeft een nieuwe waardebepaling gemaakt van het huis na de verbouwingen. Als de koppels na die renovatie een meerwaarde kunnen realiseren, worden sommige te koop aangeboden panden misschien nog interessanter?

Voice-over Gloria Monserez

Blijven de koppels uiteindelijk wonen in hun gerenoveerde eigendom of verhuizen ze naar een nieuw gevonden pand? Dat is voor Ken en Kristien de inzet van Ons huis/nieuw huis.  Leuk detail: de voice-over van het programma wordt ingesproken door Gloria Monserez. Zij is de nieuwe ambassadrice van De Pet op tegen Kanker 2023, maar je zag haar op Eén natuurlijk ook in Hotel Romantiek en als actrice zagen we haar recent in Liefdestips aan Mezelf.

Ons huis / nieuw huis kijken

Ons huis / nieuw huis is een programma van Tivoli.tv voor Eén. Je kunt Ons huis/nieuw huis vanaf 3 mei elke woensdag om 20.45 uur te kijken op Eén. De aflevering is al vanaf 06.00 uur ’s ochtends te zien via VRT MAX. Wist je dat je VRT MAX ook in het buitenland kunt gebruiken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar VRT MAX.

Virtuele rondleiding woning Ons huis / nieuw huis

Wie graag zelf een kijkje neemt in de gerenoveerde woningen en alles rustig wil bestuderen of inspiratie wil opdoen, kan terecht op VRT MAX. Elke woensdagavond is daar een virtual tour van het net gerenoveerde huis te vinden. Zo kan je zelf rondwandelen in het huis en via enkele muisklikken overal naar hartenlust rondkijken en beelden van voor de renovatie vergelijken met die van erna. 

Maak hieronder uitgebreid kennis met Ken, Kristien en de deelnemers uit Ons huis / nieuw huis:

Ken Creemers

Interieurarchitect Ken Creemers neemt de leiding over de verbouwingen van het huis. Hij startte 12 jaar geleden zijn carrière onder de naam Cr33mers en volgt sindsdien projecten op in zowel België als Nederland. Hij woont zelf in het Limburgse Tongeren, samen met zijn vrouw en hun twee katten.

Kristien Viaene

Vastgoedmakelaar Kristien Viaene gaat dan weer op zoek naar potentiële nieuwe woningen voor de kandidaten. In 2004 richtte Kristien haar eigen vastgoedkantoor op – sinds 2021 onder de vlag van Dewaele Vastgoed – dat uitgroeide tot een vaste waarde in Brussel, waar ze ook woont. Naast haar passie voor de stad en voor haar beroep is Kristien moeder van drie kinderen.

Ons huis/nieuw huis deelnemers

  1. Elyne (38) en Lorenz (38) uit Pulderbos (uitzending op 3/05)
  2. Marijke (48) en Tine (45) uit Heist-op-den-Berg (10/05)
  3. Nancy (50) en Tom (52) uit Berchem (17/05)
  4. Aurore (43) en Kurt (44) uit Haren (24/05)
  5. Nele (39) en Dries (30) uit Affligem (31/05)
  6. Ilse (48) en Frédéric (50) uit Riemst (07/06)
  7. Tineke (34) en Derko (39) uit Kerkhove (14/06)
  8. Caroline (35) en Sebastiaan (34) uit Diepenbeek (21/06)

Elyne & Lorenz, Pulderbos

Het kappersduo Elyne en Lorenz settelde zich als jong gezin in een bungalow in Pulderbos. Maar vier kinderen later barst het gelijkvloerse huis uit zijn voegen. Elyne zou liefst verhuizen, naar een huis met meer opbergruimte en vooral voldoende slaapkamers voor kinderen Moris (11), Gerolf (9), Marcel (4) en Henk (2). Maar Lorenz is geboren en getogen in Pulderbos en daarom moeilijk te overtuigen. Anderzijds is zwaar renoveren met vier kinderen in huis ook geen prettig vooruitzicht. 

Marijke & Tine, Heist-op-den-Berg

Marijke en Tine vormen een nieuw samengesteld gezin met vier inwonende kinderen: Toine (19), Flo (18), Mon (12) en Fons (10). Tine zorgt fulltime voor de kroost, terwijl Marijkes kinderen al het huis uit zijn. Hun huis in Heist-op-den-Berg is te klein en dringend toe aan renovatie. Hoewel het Tines huis is, is het vooral Marijke die wil blijven. Zij ziet het niet zitten om opnieuw een lening af te betalen en wil liever wat meer financiële ruimte om samen leuke dingen te doen. Voor Tine mag er wel een nieuwe start gemaakt worden in een andere woning. 

Nancy & Tom, Berchem

Nancy en Tom wonen met hun dochter Polien (14) in Berchem. Oudste dochter Lotte (25) is het huis al uit. Als ze niet aan het werk zijn op het secretariaat van een vrije basisschool en als coördinator van de groendienst, wordt het thuis pijnlijk duidelijk dat de arbeiderswoning in Berchem kampt met plaatsgebrek. Tom sleutelt liefst van al aan (koers)fietsen, maar moet dat bij slecht weer in de keuken doen. Hij droomt van een garage waar hij ongestoord zijn fietsen kan laten staan. En dat dochter Polien door de slaapkamer van haar ouders naar haar eigen slaapkamer moet, is ook niet ideaal. Maar Nancy staat bekend als de ‘burgemeester van ‘t straat’ en krijgt het niet over haar hart deze fijne buurt achter te laten. 

Aurore & Kurt, Haren

Aurore en Kurt zijn al 22 jaar gelukkig samen. Aurore werkt als leerkracht Lichamelijke Opvoeding, Kurt is softwareontwikkelaar. Ze zochten en vonden een bel-etagewoning in Haren, waar intussen ook Victor (13), Felix (11) en Emma (9) het gezin vervolledigd hebben. Maar kinderen groeien, en ruimtes worden te klein en te druk, aldus Kurt. Hij zoekt rust en openheid en vindt het huis daar nu te klein voor. Aurore is echter trots om als Vlaamse in Brussel te wonen en wil er niet weg. 

Nele & Dries, Affligem

Nele is directeur van een basisschool en Dries werkt als opvoeder en arbeider. Ze wonen in Affligem in het ouderlijk huis van Nele. Om de week woont het zoontje van Dries, Mathis (9), bij hen. Nele is in het huis opgegroeid en heeft nooit ergens anders gewoond: de emotionele verbondenheid is dus groot en daardoor is ze blind voor de gebreken van de woning. Dries wil elders een frisse start maken, maar kan Nele voorlopig niet overtuigen. 

Ilse & Frédéric, Riemst

Ilse en Frédéric vormen een nieuw samengesteld gezin met nog één inwonende zoon, Jalen (22), die deeltijds bij hen verblijft. Frédéric is accountmanager bij een groothandel voor horecagrondstoffen, maar heeft ook enkele jaren een buurtwinkel uitgebaat in hun woning. Zijn ouders en grootouders gingen hem daarin voor, in hetzelfde pand. Hij is dus erg emotioneel verbonden met het huis. Ilse is leidinggevende bij een maatwerkbedrijf. Zij wil graag iets nieuws, een frisse start op een appartement. Zij vindt het huis waar ze nu wonen veel te groot en verouderd. Frédéric geeft toe dat hun woning nu te groot is, maar zou het huis liever omvormen tot twee appartementen en zelf op het gelijkvloers intrekken. 

Tineke & Derko, Kerkhove

Tineke en Derko vormen een jong gezin met twee dochters: Olivia (4) en Lotta (3). Tineke werkt als grafisch vormgeefster en docent, Derko is vertegenwoordiger bij een drukkerij. Bij de aankoop van hun huis in Kerkhove was Tineke meteen verkocht: “Dit is het huis dat je tekent als kind – voordeur in het midden, kronkelend paadje ernaartoe, appelboom in de voortuin”. De realiteit is minder idyllisch, want een huis uit 1960 is verouderd. Het is altijd de intentie geweest om te verbouwen en om die reden kocht het gezin ook nauwelijks echte meubels en voelt het nog altijd een beetje alsof ze op kot zitten. Maar tien jaar later zijn die noodzakelijke verbouwingen nog altijd niet gebeurd. Derko zou liefst verhuizen, al is ook dat geen makkelijke zoektocht, want de lat ligt hoog. En Tineke kan dan weer geen afscheid nemen van het huis waar ze nog steeds verliefd op is. 

Caroline & Sebastiaan, Diepenbeek

Caroline en Sebastiaan wonen samen met hun hond in een huis in Diepenbeek. Statig, maar intussen ook stevig verouderd. Met hun drukke jobs als advocate en cardioloog hebben ze geen tijd om verbouwingen grondig op te volgen, laat staan zelf te renoveren. Dat bewijst hun badkamer, die wel al een make-over kreeg: die werken duurden één jaar. Caroline wil daarom verhuizen, liefst meer in de richting van haar ouderlijk huis in Borgloon. Maar Sebastiaan is al vaak verhuisd en wil zich eindelijk definitief kunnen settelen. Hij ziet de charme van hun huidige woning: het heeft alles wat ze zoeken, maar er is een opknapbeurt nodig.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 mei 2023 /