Gloria Monserez: De Pet op tegen Kanker 2023 – Petnetdag

Gloria Monserez is de nieuwe ambassadeur van De Pet op tegen Knaker. De zesde editie van dit initiatief is deze week op Ketnet van start gegaan. De actrice en presentatrice zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld en speelt samen met een aantal kinderen de hoofdrol in de hartverwarmende videoclip.

De Pet op tegen Kanker

De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie van Kom op tegen Kanker en Ketnet die kinderen én volwassenen wil sensibiliseren voor de problematiek van kanker bij kinderen. Tegelijk is het ook een campagne om geld in te zamelen door de verkoop van petten. Met de opbrengst worden allerlei initiatieven georganiseerd voor kinderen met kanker. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte.

Gloria Monserez: De Pet op tegen Kanker

Het boegbeeld van De Pet op tegen Kanker is dit jaar Ketnet-wrapper, presentatrice en actrice Gloria Monserez. Zij zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld en speelt samen met een aantal kinderen de hoofdrol in de hartverwarmende videoclip. De song en de clip ondersteunen de actie. Gloria Monserez ontwierp ook de tekening op de gloednieuwe pet tegen kanker, die de kinderen naar hun eigen smaak verder kunnen afwerken en inkleuren. Wie een ‘petpakket’ koopt, steunt kinderen met kanker en hun families. Elk pakket bevat een kinderpet en textielstiften.

Gloria Monserez

Gloria Monserez vertelt: “Ik vind De Pet op tegen Kanker een ongelofelijk belangrijke en mooie actie. Zo kunnen we kinderen die te maken krijgen met kanker, een hart onder de riem steken en hen laten zien dat ze niet alleen staan in hun strijd.” Je zag haar recent nog in Liefdestips aan Mezelf en Hotel Romantiek.

Petnetdag

Het hoogtepunt van De Pet op tegen Kanker volgt op vrijdag 26 mei. Ketnet en Kom op tegen Kanker roepen alle kinderen op om die dag met hun pet op naar school te gaan. Ketnet wordt dan Petnet en doopt de dag om tot Petnetdag. 

Elba

Hoe waardevol de steun van De Pet op tegen Kanker is, vertelt Elba. Zij is acht en kreeg een jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Na vier maanden intensieve behandeling en strenge isolatie, kon ze mee op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. En of Elba ervan heeft genoten opnieuw te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes! Elba vertelt: “Op het kamp deden we allemaal leuke spelletjes. We hebben minigolf gedaan, badminton en tennis. En het speciale was toch dat ik vele vriendjes heb leren kennen.”

Foto: Ketnet

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 april 2023 /