Overstroming onderschat: Pano in rampgebied na overstromingen

Drie maanden na de verwoestende overstromingen keert Pano terug naar de Waalse Vesdervallei, de regio die het zwaarst getroffen werd. De ravage is er nog altijd niet te overzien. Slachtoffers blijven achter met gevoelens van kwaadheid, moedeloosheid ook én heel veel vragen. Te kijken vanavond – woensdag 13 oktober – om 21.25 uur op Eén.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer kijktips op Guidinc.

Pano: Overstroming onderschat

Hoe is dit kunnen gebeuren? Waarom werd er niet (op tijd) geëvacueerd? En wie is verantwoordelijk? Pano en Investigation (RTBF) gingen samen op zoek naar antwoorden en reconstrueren de fatale week van 12 juli. Tegelijk richten ze hun blik ook op de toekomst, want extreme weersomstandigheden zullen zich in de toekomst vaker herhalen, zeggen experts.

Voorspelling hydroloog

“Iets wat zich vroeger eens om de 200 jaar voordeed, zal zich tegen het einde van deze eeuw eens om de 20 jaar voordoen”, vertelt hydroloog Patrick Willems. Hoe zorgen we ervoor dat het drama van afgelopen zomer zich niet kan herhalen?

Pano

Deze Pano reportage over de overstromingen in België is gemaakt door Débora Votquenne & Emilie Légère. Eindredactie van Overstroming onderschat door Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve. De reportages van Pano zijn altijd interessant. De afgelopen tijd bespraken ze verschillende onderwerpen, zoals PFOS-dossier Zwijndrecht, invloed van buitenaf op Moskeeën en het huren van een andere indentiteit.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

13 oktober 2021 /