Ontdek alles over Rachel valt binnen seizoen 2

Wie houden Nederland veilig en hoe doen ze dat? Dat zoekt EO-presentator Rachel Rosier uit in Rachel valt binnen seizoen 2. Rachel valt binnen is sinds zaterdag 18 maart rond 19.55 uur te kijken bij de EO op NPO Zapp. Ontdek hier alles over het programma, afleveringen en meer.

Rachel valt binnen

Rachel Rosier valt in seizoen 2 niet alleen binnen bij verschillende eenheden van de politie, maar gaat ook naar onderdelen van defensie en naar het Nederlands Forensisch Instituut. Ze kijkt niet alleen mee, maar komt ook zelf in actie. Hierdoor krijgen tieners een unieke kijk achter de schermen van de veiligheid in Nederland. Voor Rachel valt binnen gingen deuren open die normaal gesloten blijven.

Rachel Rosier

Rachel Rosier vindt het bijzonder om te zien hoe de mensen die bij deze organisaties werken voor iedereen klaar staan. “Je denkt er misschien niet altijd over na, maar ik ben na het maken van deze serie diep onder de indruk van hoe goed we het hier hebben en hoe veiligheid in Nederland geregeld is. Mensen zetten zich met gevaar voor eigen leven in om jouw en mijn leven veilig te maken en houden. Van allerlei verschillende politie-eenheden tot opsporingsinstituten en van helikopterpiloten tot motoragenten, ze dragen allemaal bij aan ons leven hier. Ik ben blij dat we dat met deze serie kunnen laten zien.”

Recent zag je Rachel Rosier ook in De HuizenFixers en Blind Getekend (de Nederlandse remake van Blind Gesprongen).

Seizoen 2 Rachel valt binnen

In Rachel valt binnen seizoen 2 zien we heel verschillende verhalen. Na een winkeloverval wordt in een vuilnisbak mogelijk belastend materiaal gevonden: een bivakmuts en een mes. Is dit te koppelen aan de verdachte die is opgepakt? Rachel gaat aan het werk als forensisch onderzoeker. De vingerafdrukken op het mes blijken te matchen, dus die verdachte is schuldig! Of toch niet? Rachel Rosier leert wat er allemaal komt kijken bij een onderzoek naar een misdrijf.

Frederique werd in elkaar geslagen

De presentatrice gaat ook in gesprek met Frederique. Zij werd in elkaar geslagen omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje is. Frederique vertelt hoe ze daar nu op terugkijkt en heeft ook een boodschap voor kinderen en jongeren die bang zijn dat hen ook zoiets overkomt. Samen met politievlogger Jan-Willem gaat Rachel op jacht naar een voortvluchtige verdachte. Om de verdachte te vinden, werken ze nauw samen met de agenten in de politiehelikopter. Lukt het hen om de verdachte in te rekenen?

Gevangenis

Ook in de rest van het seizoen komen veel interessante vragen aan bod. Iemand klemrijden; hoe doe je dat? Hoe zorg je dat een vliegtuig veilig kan landen? Hoe wordt een risicowedstrijd beveiligd? En hoe werkt groepsgedrag? En wat gebeurt er als je de gevangenis in gaat? Hoe het er in Vlaanderen in de gevangenis aan toe gaat, zie je in het nieuwe Vlaamse programma Recht naar de Gevangenis.

Dienst Speciale Interventies

Rachel loopt ook mee met de DSI, Dienst Speciale Interventies. Die komen in actie als het echt gevaarlijk wordt, bijvoorbeeld bij vuurwapengevaarlijke verdachten. De mensen van de DSI zijn te herkennen aan hun grijze pakken en bivakmutsen. Rachel mocht meetrainen en heeft uitgelegd gekregen hoe een inval en arrestatie werkt.

Kijktip: Onder de radar: Speciale eenheden Federale Politie op tv

Rachel valt binnen kijken

Rachel valt binnen werd eerst uitgezonden vanaf zondag 26 februari om 18.00 uur. Vervolgens zijn ze vanaf zaterdag 18 maart met herhalingen gestart rond 19.55 uur bij NPO Zapp. En natuurlijk vind je Rachel valt binnen ook op NPO Plus en NPO Start. Je kunt hier ook seizoen 1 nog kijken. Wist je dat je NPO Start ook kunt gebruiken in combinatie met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet? Zo kun je ook kijken als je niet in Nederland woont/bent.

Ontdek hieronder alles over de inhoud van de afleveringen van Rachel valt binnen seizoen 2:

Politiehelikopter en het NFI 

Aflevering1: Rachel gaat samen met politievlogger Jan-Willem en de politiehelikopter op zoek naar een voortvluchtige verdachte, ze onderzoekt bij het NFI een mes en bivakmuts die gebruikt zijn bij een overval, en ze gaat langs bij Frederique die in 2021 bekend werd, omdat ze in elkaar geslagen was. En: hoe is Said R., de rechterhand van Ridouan T., eigenlijk opgepakt in Colombia? 

Duikteam en forensisch dieronderzoek 

Aflevering 2: Rachel gaat op pad met de dierenpolitie en forensisch dierenarts Monique: hoe weet je of een dier slachtoffer is van een misdrijf? Met het Defensie Duikteam speurt Rachel naar een mijn en ze gaat langs bij Jason, die in opstand kwam tegen de gesloten jeugdzorg. En: hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen vogels tegen een vliegtuig vliegen? 

Vergif en de marechaussee 

Aflevering 3: Rachel onderzoekt een gifmoord bij het NFI en volgt een training bij de Koninklijke Marechaussee. Hoe praat je een vuurwapengevaarlijke verdachte een auto uit? En hoe kun je, je wapenen tegen groepsdruk en hoe zat het ook alweer met de moord op Koen Everink? 

DSI en forensische wetenschap 

Aflevering 4: Rachel leert hoe de Dienst Speciale Interventies een inval doet in het huis van een gevaarlijke verdachte en hoe het NFI onderzoekdoet naar betere manieren om misdaden te onderzoeken. En hoe hi-tech is een Patriot en bestaat het omstanderseffect? 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 maart 2023 /