De HuizenFixers met Rachel Rosier en deze kandidaten

Wat als je binnenkort afstudeert en daardoor met je tweejarige dochter op straat komt te staan? In het nieuwe EO-programma De HuizenFixers schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts worden passende oplossingen gezocht, waarbij geen mogelijkheid onbesproken blijft. In deze tijd van hoge woningnood zijn juist die onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen belangrijker dan ooit. Dit programma zie je vanaf vanavond – dinsdag 3 januari – om 21.25 uur op NPO3 bij de EO.

De HuizenFixers

In De HuizenFixers is in iedere aflevering een tweetal kandidaten te zien met een eigen dringende reden om een nieuwe woning te vinden. Het HuizenFixers-team schiet de kandidaten te hulp die zelf alles al geprobeerd hebben. Van Nienke die met haar tweejarige dochter dringend een nieuwe plek zoekt, omdat ze binnenkort afstudeert, naar Shadiyenne en Promise die net zijn getrouwd, maar nog bij haar ouders thuis in een piepklein kamertje wonen, tot Marleen die met haar kinderen op een bedrijventerrein verblijft.

Maarten Nieuwenhuize en Odette Simons

Rachel Rosier bezoekt de kandidaten in hun huidige woonsituatie en leert hen beter kennen. Met die informatie op zak gaat het HuizenFixers-team aan de slag. Architect Maarten Nieuwenhuize en interieurstyliste Odette Simons zoeken samen met Rachel Rosier naar de woonoplossing die past binnen de wensen van de betreffende kandidaat. Wordt het een kleine, maar efficiënt ingerichte container, een nieuwe huurwoning of een appartement in een woonzorgcentrum? Iedere aflevering resulteert in verschillende én verrassende woonoplossingen.

Ook interessant voor de liefhebbers van programma’s als De Perfecte Verbouwing met Nicolette Kluijver

Kandidaten De HuizenFixers

De kranten staan er vol mee, het huizentekort is een groter probleem dan ooit. Sinds 2015 is het aantal mensen dat geen woning kan vinden verdubbeld. Daar kunnen de kandidaten die meedoen aan De HuizenFixers over meepraten. Zo ook Nienke (25). Na 27 weken kwam zij erachter dat ze zwanger was, en dat terwijl ze net begon aan haar tweede studiejaar. Op dit moment woont haar dochtertje bij haar ouders en studeert ze zelf binnen een jaar af. Wat betekent dat ze haar huidige studentenhuis moet verlaten. Mede door haar maximale studielening is een huis kopen op dit moment onmogelijk.

Relatie stukgelopen

Sinds het stuklopen van haar relatie drie jaar geleden woont Marleen (40) samen met haar kinderen in een kleine woonruimte boven een bedrijf op een bedrijventerrein. Naast dat de locatie niet ideaal is, is er ook veel overlast van verkeer en is het bovenal onveilig voor de kinderen om buiten te spelen. Met een budget van ongeveer 1000 euro hoopt Marleen een nieuw thuis voor haar en haar kinderen te vinden.

De HuizenFixers kijken

De HuizenFixers is een programma van de EO geproduceerd door Stepping Stone. De acht afleveringen zijn vanaf dinsdag 3 januari elke week te zien om 21.25 uur op NPO 3. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Start. Wil je vanuit België kijken, maak dan gebruik van een VPN Verbinding en zet de server op Nederland.

Verhalen De HuizenFixers

In aflevering 1 zien we Muzikant Tim uit Zwolle. Hij moet over drie maanden zijn woning uit, omdat die gesloopt wordt. Tim heeft weinig budget en zit met zijn handen in het haar. De HuizenFixers helpen hem met een out of the box oplossing voor zijn woonprobleem. Nienke uit Nijmegen studeert nog en woont in een studentenhuis. Ze heeft een dochtertje, Ella van twee jaar, die noodgedwongen bij Nienkes ouders woont. Nienke verlangt naar een eigen woning voor haar en Ella. De HuizenFixers gaan aan de slag om iets voor hen te vinden. 

Dertig dieren

Esther en Yvonne uit Friesland zijn dringend op zoek naar een ander onderkomen voor henzelf en hun dertig dieren. De dierenvriendinnen deinzen er niet voor terug om back to basic te gaan wonen in een tiny house of een yurt. Dat biedt extra mogelijkheden voor De HuizenFixers om iets voor hen te vinden, zo zien we in de tweede aflevering.

Piepklein kamertje

In de derde aflevering van De HuizenFixers maken we kennis met Shadiyenne en Promise uit Almere. Zij wonen noodgedwongen bij haar ouders in een piepklein kamertje. Het stel wil dolgraag een plek voor zichzelf, maar komt via de reguliere weg niet aan een woning. De HuizenFixers gaan voor het stel aan de slag.

Huurcontract opgezegd

Figo en Freya wonen met hun zoontje Noa op 37 m2 in Rotterdam. Omdat hun huurcontract niet wordt verlengd, staan ze over een paar maanden op straat. De HuizenFixers gaan in de vierde aflevering voor het gezin aan de slag.

Wonen op industrieterrein

Sinds haar scheiding woont Marleen met haar twee kinderen boven een bedrijf op een industrieterrein in Heemskerk. Ze slapen met zijn drieën in één slaapkamer. Haar grote wens is een woning met meerdere slaapkamers en in een kindvriendelijke buurt. De HuizenFixers zetten in de vijfde aflevering alles op alles om Marleen te helpen.

Leven in een camper

In aflevering 6 maken we kennis met Maranka. Zij leidt een nomadenbestaan en woont in haar campertje, maar dat begint haar steeds zwaarder te vallen. En wanneer haar camper ook nog stuk gaat, is ze officieel dakloos. De HuizenFixers schieten Maranka te hulp.

Verbouwen of groter kopen?

Miranda uit Arnhem gaat een meisje adopteren uit Haïti, Mica. Miranda heeft weinig ruimte, dus twijfelt of ze haar huidige huis wil verbouwen of een nieuwe grotere woning wil kopen. De HuizenFixers laten haar in aflevering 7 alle mogelijkheden zien. Alleen begint de tijd te dringen als Miranda Mica veel eerder mag ophalen uit Haïti. 

Community midden in natuur

De jonge boer Kester woont in het tuinhuis in de achtertuin van zijn ouders in Castricum. Hij kan geen woonruimte vinden voor zijn kleine budget. Het liefst wil hij in een community midden in de natuur wonen. De HuizenFixers zetten in de laatste aflevering alles op alles om Kester te helpen. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2023 /