Rachel Rosier duikt in wereld van politie voor Rachel valt Binnen (EO)

Presentatrice Rachel Rosier dompelt zich onder in de wereld van de politie voor Rachel valt Binnen. De vijfdelige serie is sinds zondag 27 februari om 18.20 uur te kijken bij NPO Zapp. Het programma is in samenwerking gemaakt met de politie en laat zien wat er voor nodig is om Nederland veilig te houden.

Deze presentatrice maakt sowieso interessante programma’s. Denk bijvoorbeeld ook aan Drop It over jongeren en wapens.

Rachel valt Binnen

In het nieuwe EO-kinderprogramma Rachel valt Binnen is te zien wat ervoor nodig is om met z’n allen veilig over straat te kunnen gaan in Nederland. Presentator Rachel Rosier dompelt zich helemaal onder in de wereld van de politie. Van het drone-team tot de waterpolitie, van de cyber-politie tot de laatste ontwikkelingen in de forensische opsporing en van politie te paard tot de hondensurveillance: alles komt aan bod. En Rachel Rosier loopt niet alleen mee, maar moet ook zelf in actie komen. Weet ze in een split-second het juiste wapen te kiezen om zich te verdedigen? En lukt het haar om alle sporen veilig te stellen bij een moord?

Voor volwassenen denk ik ook meteen aan de boeken van Ellie Lust (Mijn jaren bij de politie) en Marcel van de Ven (De Kooi).

Politie

In deze vijfdelige serie loopt EO-presentator Rachel Rosier mee op de meest uiteenlopende plekken bij de politie. Ze ziet wat er allemaal voor nodig is om als politieman- of vrouw je werk te kunnen doen. De presentatrice leert onder andere schieten op de schietbaan, traint een dag bij mee bij de mobiele eenheid, neemt de telefoon op in de meldkamer, komt in actie met de waterpolitie en ontdekt of haar eigen labrador Mozes geschikt is als politiehond.

Rachel Rosier

Rachel Rosier vertelt: “Politiewerk, we hebben allemaal dankzij goeie detectiveboeken en toffe politieseries wel een idee van hoe dat gaat. Maar kan je met behulp van één haar echt een moord oplossen? En kan mijn hond ook politiehond worden? Dat ga ik in deze serie samen met de politie uitvogelen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 maart 2022 /