Britt Van Marsenille & Dieter Vanoutrive: Kunnen we overeenkomen

Britt Van Marsenille en jurist en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive gaan samen het nieuwe tv-programma Kunnen we overeenkomen voor Eén en VRT MAX maken. Ze zijn nu op zoek naar deelnemers voor Kunnen we overeenkomen. Het idee voor dit programma lijkt op De Rijdende Rechter en Mr. Frank Visser doet uitspraak.

Kunnen we overeenkomen

 “Kunnen we overeenkomen?” Die vraag stellen Britt Van Marsenille en jurist en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive in dit gloednieuwe programma voor Eén. Want er zijn heel wat zaken waar Vlamingen het niet over eens kunnen worden. Een zonder overleg geplaatste schutting op een perceelgrens. Bomen die het zonlicht stelen van zonnepanelen. Een duiventil die voor overlast zorgt. Een rekening onder vrienden die niet betaald wordt. Maar ook de aankoop van een tweedehandsauto die meteen in panne valt, een keuken die niet goed geplaatst is, of onenigheid over schade aan een huurwoning…

Vrederechter

Vaak wenden mensen zich in zulke gevallen meteen tot de vredegerechten. Maar die hebben hun handen de laatste jaren meer dan vol. En zo’n juridische weg is vaak een lange én dure zaak die je liever wil vermijden. Maar blijkbaar zien heel wat mensen geen andere uitweg. Britt Van Marsenille (die je kent van Factcheckers) en Dieter Vanoutrive (die eerder te zien was in Als je eens wist van) willen tonen dat een goed gesprek met alle partijen en juist geïnformeerd worden, een stap is die vaak wordt overgeslagen, maar toch een oplossing kan bieden. Kunnen we overeenkomen is een programma van 100.000Volts voor Eén.

Inschrijven Deelnemers Kunnen we overeenkomen

Britt Van Marsenille en Dieter Vanoutrive slaan de handen dus in elkaar om mensen te overtuigen hun geschil niet meteen uit te vechten voor de rechtbank, maar te kiezen voor communicatie en verzoening. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die zich in een vervelende situatie bevinden waar ze maar niet uitraken. Wie zelf met een probleem zit, kan zich vanaf nu inschrijven voor dit nieuwe programma via vrtmax.be/doemee.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 maart 2023 /