Fleur on the move met dans-icoon Fleur Zwartkruis

Fleur Zwartkruis weet als klein meisje al dat ze niet op hockey wil zoals haar broers en zussen. Ze heeft maar één grote droom: dansen. Voor haar verjaardagen vraagt ze dan ook dansworkshops die over de hele wereld gegeven worden. Dat blijk niet voor niets, want Fleur Zwartkruis kan dansen én hoe! Ontdek dit danstalent in de documentaire reeks Fleur on the Move, die sinds zondag 19 februari wekelijks om 19.20 uur te kijken is bij BNNVARA op NPO Zapp.

Fleur Zwartkruis

Op haar zesde wint ze ontelbare wedstrijden in een groep en al snel ontwikkelt ze haar eigen hiphop-stijl. En die stijl slaat aan. Overal ter wereld wordt Fleur als ster uitgenodigd om te komen dansen in shows en battles. Van Japan tot Koeweit en van Peru tot China. Wist je dat ze inmiddels zo’n 186k volgers heeft op Instagram(!)

Een aanrader voor liefhebbers van programma’s als The greatest dancer van Vlaanderen, maar denk ook aan Dance Dreams en Come Dance With Me.

Fleur on the Move

In de documentaire Fleur on the Move wordt de veertienjarige Fleur Zwartkruis gevolgd in haar opmars tot dans-icoon. Hoe overleef je als klein meisje in de volwassen underground dance-wereld? We zien het in de documentaire reeks die maar liefst zes afleveringen telt.

Fleur on the Move kijken

Fleur on the Move is sinds zondag 19 februari om 19.20 uur te kijken bij BNNVARA op NPO Zapp. Je kunt de afleveringen ook terug kijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start website. Daarnaast worden de afleveringen vanaf zondag 12 maart ook iedere ochtend om 10.30 uur in de herhaling uitgezonden (voor wie de start van de docu-reeks gemist heeft).

Foto: BNNVARA / SkyhighTV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2023 /