Tom Waes verteller natuurfilm Whale Nation (Jean-Albert Lièvre)

Tom Waes hoor je als verteller in de natuurfilm Whale Nation van Jean-Albert Lièvre. Jean Dujardin voice-over oorspronkelijke Franse versie. Deze film is vanaf 20 april te zien in Nederlandse bioscopen.

Tom Waes verteller Whale Nation

De Vlaams presentator en acteur Tom Waes* is te horen als verteller in de Nederlandse versie van de film Whale Nation, een natuurfilm die de complexe en verborgen wereld van walvissen laat zien. Tom Waes – die in het verleden ook werkte als diepzeeduiker en ambassadeur is van Sea Shepherd die zich inzet voor het behoud van de oceanen – neemt hiermee het stokje over van Oscarwinnaar Jean Dujardin*. Jean Dujardin is de verteller is in de oorspronkelijke Franse versie van de film.

Tom Waes over Whale Nation

Tom Waes over zijn bijdrage aan Whale Nation: “Ik ben al jaren Sea Shepherd-ambassadeur dus dit moesten ze mij geen twee keer vragen. Het is heel fijn om het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de walvissen. Dit zijn wezens die worden onderschat en zoals je kan zien in de film zijn dit fantastische intelligente wezens die voor het overleven van onze oceaan zorgen en we hen eigenlijk heel goed moeten soigneren. De beelden zijn ongelooflijk. Het is een serieus onderwerp maar met genoeg rustpunten van muziek en ongelofelijke beelden. Je wordt volledig meegetrokken in hun wereld.”

Whale Nation

Whale Nation neemt je mee op ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van walvissen. Gebaseerd op het bestsellerboek van Heathcote Williams toont de film ons de verborgen samenleving van deze buitengewone zoogdieren, met hun complexe en ongelooflijk rijke sociale levens. Een adembenemende natuurfilm over de beschermers van onze planeet. Deze film is vanaf 20 april te zien in de Nederlandse bioscopen.

Tom Waes

Tom Waes is bij het Nederlandse publiek onder andere bekend door zijn hoofdrol in de Netflix-hit Undercover, maar ook door zijn programma Reizen Waes, waarvoor hij zelfs Reizen Waes: Nederland maakte. Recent zag je hem op tv als verteller in Het verhaal van Vlaanderen. Wist je dat dit programma eind maart ook in Nederland op tv komt? Blijf ons volgen om het niet te missen (onze social media links vind je hieronder.

Foto: Persbericht Whale Nation

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /