Lotte De Clerck en Francisco Schuster in musical Hairspray

Lotte De Clerck en Francisco Schuster, die je beide kent uit #LikeMe, spelen een koppel in de Vlaamse versie van de musical Hairspray. De Vlaamse musical Hairspray is in maart en april 2024 te kijken in Stadsschouwburg Antwerken, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Ontdek hier meer over de musical en hoofdrolspelers Lotte De Clerck en Francisco Schuster.

Musical Hairspray in Vlaanderen

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical Hairspray. Hairspray is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend  actuele thema’s als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat. 

Hairspray: film & musical

De originele musical Hairspray is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988*, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2007 volgde er ook een muscialverfilming*. In de sterrencast met onder andere Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta – in fatsuit – als de extraverte Edna Turnblad.

Hairspray (het verhaal)

Tienermeisje Tracy Turnblad droomt ervan in de populaire dansshow The Corny Collins Show te staan. Ze wordt op de auditie echter afgewezen door producer Velma omdat ze zwaarlijvig is. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en van de ene dag op de andere dag is Tracy beroemd. Nu zij haar plekje in de show te pakken heeft, wil Tracy graag haar zwarte vrienden er mee in krijgen. Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen of werkt ze zich hiermee in de problemen?

Hairspray cast (Vlaanderen)

Om deze felgesmaakte mix van feelgood en maatschappijkritiek op de planken te brengen, heb je natuurlijk een getalenteerde en veelzijdige cast nodig. De eerste twee namen voor de hoofdcast die regisseur Stany Crets uit zijn hoge hoed tovert, passen alvast helemaal in dat profiel… We zien Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed. Welke andere acteurs en actrices de Hairspray cast in Vlaanderen volgen, weten we nu nog niet. We werken het artikel bij als we meer informatie hebben. Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je het niet mist.

Lotte De Clerck – Penny Singleton

De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe (waarover je het boek Emma* kunt lezen). Deze actrice kruipt in de Vlaamse musicalversie van Hairspray in de huid van Penny Pingleton. Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. Lotte De Clerck was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie Ridders van de Ronde Keukentafel. In de Vlaamse musical Annie speelde ze ook al een hoofdrol.

Beide zijn nu te zien in #LikeMe seizoen 4.

Francisco Schuster – Seaweed

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte De Clerck, want het is acteur, zanger, danser en  #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show, maar wordt alleen toegelaten op Negro Day. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny. Voor Francisco Schuster is het spelen in een musical niet vreemd. Je zag hem voor zijn #LikeMe-avontuur – waarin we hem zien als Yemi* – al in de Ketnet Musical Kadanza Together*.

Lotte De Clerck en Francisco Schuster

Hairspray wordt alleszins een leuk, nieuw avontuur dat Lotte De Clerck en Francisco Schuster samen aangaan en daar kijken ze beiden enorm naar uit. Lotte De Clerck vertelt: “Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van Hairspray. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!” Francisco Schuster vult aan: “Ik zag ‘Hairspray Live’ en ik dacht écht ‘op een dag wil ik ook Seaweed spelen’. Er zit zoveel ‘soul’ in de musical, en zoveel kleur. Ik word nu al gelukkig als ik denk aan al die soulnummers en het feit dat ik daar mijn zwarte stem in kan steken. Ik kan niet wachten!”

Musical Hairspray kijken

Hairspray met Lotte De Clerck en Francisco Schuster is van 15 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent enTrixxo Theater Hasselt. Tickets & info: deepbridge.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /