Lieven Scheire: DNA – De Zaalshow op tv bij VTM te kijken

Heb jij DNA – De Zaalshow van Lieven Scheire gemist in het theater? Geen probleem: deze voorstelling is vanavond – donderdag 3 maart – om 21.40 uur op VTM te kijken. Ik heb ‘m zelf in de schouwburg gezien en was echt onder de indruk. Hier ontdek je er alvast meer over DNA De Zaalshow van Lieven Scheire die nu dus ook op tv te kijken is.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 11 december 2022; het heeft een update gekregen op donderdag 2 maart 2023.

DNA – De Zaalshow

VTM brengt zaalshow van Lieven Scheire over DNA op tv. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het uit en vertelt er alles over in DNA – De Zaalshow. De wetenschapper heeft het in deze theatervoorstelling over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. Lieven Scheire neemt de kijker meer in de wonderlijke wereld van de wetenschap vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. 

Wist je dat Lieven Scheire weer een nieuwe scheurkalender heeft? Hier ontdek je nog meer scheurkalenders voor 2023.

Recensie DNA – De Zaalshow

Ik heb DNA – De Zaalshow een aantal jaar geleden in Schouwburg Cuijk gezien. Vooraf zag ik er een beetje tegenop; ik dacht dat het niets voor mij zou zijn (ging mee voor mijn man). Maar wow, wat heb ik genoten. Zelf voor iemand die niks van wetenschap snapt, was het heel goed te volgen. Lieven Scheire is namelijk een meester in het eenvoudig uitleggen van de meest moeilijke dingen. Hij maakte DNA voor mij begrijpbaar. En dat doet hij ook nog eens op een komische manier. Maar dat is natuurlijk niet moeilijk als je weet dat hij er één van het Neveneffecten viertal is.

Wis je dat Lieven Scheire ook een boek over DNA heeft geschreven?

Ons DNA

De ingewikkelde materie van DNA en onze genen begrijpbaar maken, deed Lieven Scheire de afgelopen weken natuurlijk ook met Frances Lefebure in het programma Ons DNA. Heb je dit programma gemist, dan kun je natuurlijk alle afleveringen gewoon terug kijken via VTM GO (ook vanuit Nederland). Als het goed is komt DNA De Zaalshow daar ook bij, zodat je ‘m ook kunt kijken als je ‘m op tv hebt gemist.

Wist je dat Lieven Scheire daarnaast ook een podcast over DNA heeft gemaakt: Mijn DNA Achterna.

Foto: VTM – KREW

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 maart 2023 /