Lieven Scheire: DNA – De Zaalshow op tv bij VTM te kijken

Heb jij DNA – De Zaalshow van Lieven Scheire gemist in het theater? Geen probleem: deze voorstelling is zondag 7 januari 2024 om 21.40 uur op VTM te kijken. Ik heb ‘m zelf in de schouwburg gezien en was echt onder de indruk. Hier ontdek je er alvast meer over DNA De Zaalshow van Lieven Scheire die nu dus ook op tv te kijken is.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 11 december 2022; auteur Patricia de Ryck heeft het bericht een update gegeven op donderdag 2 maart 2023 en begin januari 2024.

DNA – De Zaalshow

VTM brengt zaalshow van Lieven Scheire over DNA op tv. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het uit en vertelt er alles over in DNA – De Zaalshow. De wetenschapper heeft het in deze theatervoorstelling over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. Lieven Scheire neemt de kijker meer in de wonderlijke wereld van de wetenschap vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. 

Wist je dat Lieven Scheire weer een nieuwe scheurkalender heeft?

Recensie DNA – De Zaalshow

Ik heb DNA – De Zaalshow een aantal jaar geleden in Schouwburg Cuijk gezien. Vooraf zag ik er een beetje tegenop; ik dacht dat het niets voor mij zou zijn (ging mee voor mijn man). Maar wow, wat heb ik genoten. Zelf voor iemand die niks van wetenschap snapt, was het heel goed te volgen. Lieven Scheire is namelijk een meester in het eenvoudig uitleggen van de meest moeilijke dingen. Hij maakte DNA voor mij begrijpbaar. En dat doet hij ook nog eens op een komische manier. Maar dat is natuurlijk niet moeilijk als je weet dat hij er één van het Neveneffecten viertal is.

Wis je dat Lieven Scheire ook een boek over DNA heeft geschreven?

Ons DNA

De ingewikkelde materie van DNA en onze genen begrijpbaar maken, deed Lieven Scheire de natuurlijk in 2023 ook met Frances Lefebure in het programma Ons DNA op VTM. Heb je dit programma gemist, dan kun je natuurlijk alle afleveringen gewoon terug kijken via VTM GO (ook vanuit Nederland). Ook de zaalshow is op VTM GO terug te kijken.

Wist je dat Lieven Scheire daarnaast ook een podcast over DNA heeft gemaakt: Mijn DNA Achterna.

Foto: VTM – KREW

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 maart 2023 /